KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Thursday, July 23, 2009

SAYA JADI IBU MUDA!!!!!!!!!!!!!!!



Ibu dan anak.... ngeeee... posing maut dari anakku cayang..



dah lama gila nak update cerita ni...
selalu tak berkesempatan...
tapi kali nie nak cerita gak.


Align Center
haha...
actually hari jumaat lepas rai ada jumpa sorang kawan baru tau...
Nama nya sedap, ALIA.
ALIA nie student UIA...


ALIA...


Tapi nak tau pe yang menariknya kali nie?
Rai first time nak bawak mimi sekali keluar jalan2...
Rai + Alia plan nak jmpe kat midvalley je.
midvalley ngan umah dekat je.
so papa n mama kata nak hantar la.
sebab kesian bawak adik kecik tu.
tapi rai kata tak payah kot.
rai leh je dukung si kecik tu naik bas.
muahahhaa.berlagak lak tu.


Si kecik dah tak sabar2 nak keluar...



kunun2 nak jadi akak yang solehah la tuuuuu....
jangan memain..kang wat mimi mintak nak buang air kecik ke...
kalau nak u'uk ke... adoi2.. lagi parah kalau dia mintak susu mama...
matila raiiiiii...
mana lak nak di carik susu nya...
haha...



Mimi nak tayang plak bag bear dia.. alahai budak nie.melawa no.1...


So mama hantar la rai + mimi kat bustop yang terdekat ngan umah rai.
Pergh,peluh2 kitorang tunggu bas.
Tup2 datang la bas RAPID KL.
wah2.. masuk2 je dalam bas..
ramai yang tengok kitorang.
haha. sure pelik la tu tengok macam ibu muda terkial2 dukung anak je.
wakakaka...tapi i like! haha...



"okey mama. mimi nak ikut kaklong!"



Pergh. tempat duduk penuh la plak!!! SENGAL...
Rai nie berdiri la sambil peluk mimi kuat2..
risau nie.. takut adik pape...
BUAH HATI RAI nie tau x...



pastu semua orang leh dikatakan selfish jual ikan la juga.. macam2 ikan yang dijual.ikan pari,ikan siakap,ikan parang,ikan flowerhorn... hahahaha..
ape la diorang ni... takde hati perut ke...
kesian mimi.
tapi lagi kesian tukang dukung nya nie...
kalau dukung dia tiap2 ari..
leh berketul2 kot badan cam MALIK NOOR...
hahaha...
ok2 xpe2 korang semua tak nak bagi tempat duduk yerk....
shhhhhh....
rai nak wat drama nie... ACTION!!!!!!!!



(si ibu muda buat muka kesian dukung anak kecil yang tak dapat tempat duduk..sambil peluh mencurah2 dari dahi turun ke pipi... habis mekap dah cair dah nie..... pastu kalau bas belok sket,mula la over2 wat macam sampai macam dah terhuyung hayang sangat2 nie dukung mimi..wakakakakakakaka....)



"awak, duduk la yer...... kasi baby tu duduk,nanti jatuh lak kang kalau berdiri2....",
kata seorang pemuda yang baik hati menyuruh si ibu muda tadi duduk...



apa lagi. pucuk dicita pucuk ubi bertubi2 la datang. rai duduk je la. sambil ucapkan terima kasih kepada INSAN PRIHATIN....


(hahahaha... yes2 jadi lakonan ku....)



pastu dia tanya r... nie yang malas nak cakap banyak2 ni...bohong sunat buleh kan??



"yang awak dukung nie anak ke adik awak?"


"owh anak saya.... kenapa??"


"Ha??? anak ke??? bape umur baby? awak lak umur bape?"



eeeeeee..sibuk jela dia nie...



"umur anak saya 2 tahun.... saya dah 28 nak masuk 29 la... kawen lambat... "



wakakakakkakakakakakkakaakkakkkakakkakakakakkakaka.....



hamek ko. keh2... padahal umur baru 22... keh2.. ala.. nak perasan matang buleh kan...



(budak tu buat muka pelik yang teramat.... dalam hati budak tu sure ngah kira2 bape umur daku kawin la tu... muahahaha.. sape soh ko caya cakap daku...huhuhu)



kalau dia tanya suami mane?????



daku dah simpan jawapan da... hahahahhaha....



"suami berkhidmat untuk negara... so kena la berdikari.. wakakakakkakka"


tapi seb baik tak tanya. jangan ingat daku ibu tunggal sudah.



Fuh lega. dah sampai midvalley. Ok.. sampai je kat dalam tu rai terus pergi jusco...
Belikan mimi Vitagen kesukaan dia,keropok pringles, and gula2 yang dia suka...
ha.. nie umpan kalau dia dah rasa boring...



sekali lalu la plak kat tempat permainan kat jusco tu.
tak sampai hati pulak.rai belikan la dia 10 token.haha.
main la puas2 adik ku..



tgk la gambar2 nie... suka betul dia...















Tapi mimi baik betul la.siyes k...
dia tak de pun mintak2 barang, merengek2 menangis2 wat hal...
ikut je rai pergi mane...
jalan macam org da besar je... hehe



Kitorang jumpa la ALIA kat bahagian atas kat wayang tu...
orang nya comel,ramah and baik sangat2....
Rai da wat reservation siap2 malam tu...
beli 3 ticket citer ice age 3 3d...
haha.behtu dah bawak mimi,xkan nak tengok cita 18 PL plak..
hahaha...
so datang collect jela.. sebab malas nak beratur panjang..
saya kan ibu muda hari ini...
kih2...




Movie start pukul 2 p.m...
so kitorang de masa lagi satu jam..
masuk petshop.
mimi teruja betul ngan binatang2 dalam tu..
asyik sebut perkataan "WOW...WOW...WOW" je..
kelakar mimi nie.


then jom la gi makan dulu..
kat chicken rice shop..
rai ajak alia makan situ sebab selalu tak ramai orang...
and tak payah nak beratur...
cuba kalau makan pizza ke ape ke..
pergh... sure tunggu berjam2 then orang beratur cam semut...
lagipun mimi tak leh nak makan pedas2..
dia suka makan nasi ayam.
banyak betul mimi makan...
seronok rai tengok...


Pukul 2 movie start.... pergh..
first time mimi tengok wayang...
Rai pakai kan dia sweater.
mama dari rumah dah pesan,sebab takut dia sejuk.
excited betul dia...
pandai lak tu gelak2 tengok cartoon tu buat lawak....
pastu tau pulak dia makan popcorn..
air ice lemon tea dia dah minum bergelen2.
adussss. pasni sure dia mintak nak buang air kecik punya..


Ok.after movie.firasat rai betul.
dia mintak buang air kecik.
layankan je budak kecik ini...
ngeh2.. seb baik pandai mintak...
mimi dah tak pakai pampers da...


Lepas tu kitorang gi makan lagi..
kali nie nak makan cake lak kat secret recipe.
makan chocolate indulgence cake...
mimi rai orderkan ice cream + strawberry milkshake...
pas makan je... tau mimi wat pe?
dia baring kat kerusi tu pastu dah terlelap..
isk2.. kesian adik rai.. penat la tu...


sumber gambar: secret recipe






credit to secret recipe...


Rai + Alia biarkan dia tido sekejap.
pastu masa balik rai kejutkan dia slow2.
mimi dah mamai2...
takpela..rai dukung jela dia...
sorry alia kalau susahkan alia je ritu.
thanx sebab tolong bawakkan barang2 rai...



Masa balik pun seb baik rai dapat tempat duduk dalam bas...
ada juga orang yang masih prihatin yer...
Mimi dah pun terlelap..
Rai peluk dia kuat2 and dakap dia...
nyenyak dia tido...
Sampai rumah dia dah terjaga,bising cerita macam2 kat mama n papa...
tapi pelat la.. hehe..
tapi nampak dia happy betul!



Ok.. memang best sangat2 keluar haritu...
actually ALIA ada order 3 botol coklat minda ngan Rai..
Thanx yer Alia sebab support..
hope ada la perubahan yer pas makan tu...
Nice to know u...
keep in touch k.....
pasni kalau free kita hang out lagi k...
Rai betul2 happy!




11 budak2 comel:

chipsmore said...

alia 2 student uia ne ea?? cos pe??

ZARA 札拉 said...

huwargh!

jeles2~ ibu muda camni..(aiceh, ku lebih2 plaks)..ihiks~

tapi muka kamu memang sama dengan mimi, kalau orang kata anak pun takpe, tapi mana ada mukamu umur 29 sayang? oit, takdenya..muka anda sangat muda ok? hahaha~

..dan meletakkan gambar cake kegemaranku, dan dilihat di pagi hari amatlah menyeksa batin~ hahaha~ ada yg berlari ke SR plak kang~ ihiks~

miss hirose said...

hehehehehe..
yela rai mcm ibu mude je..
sb muke mimi pn mcm muke rai..

cumelnye mimi...
geram tgk pp die..
nk cubit2 je..kekeke

p/s:xpe rai nti kat roundabout tu..
rai relek je..dlu pn su sme mmg cuak giler kat roundabout..siap manderem2 lg..mmg neves sgt..tp kalo lme2 lalu da ok da..relek je ti..chaiyuk2 rai!!!rai msti bleh!!!

ChiLaBaey's said...

Wahhh...bagus2... nanti dah ada anak sendiri dah senang dah... taklah terkial2 macam sesetengah ibu.... abis masa mak suruh jaga adik dulu, mengeluh malas... ye tak..??? :)

~ceRRy beRRy~ said...

masa rai bwk mimi jln2..
mst de ramai sgt org geram tgk mimi kan..hehe..
cumel sgt laaa...
nak nak tang rambut die tuh!
aisehhh...
mcm baby doll jek!

kem kiss sket!
hehehe...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

mak aiiii.

panjang nya antry.

nak cakap. cumilla kamoo. ops. cumil la mimi. hihi :p

obor obor said...

hahha. aku prasan dak alia. muke familiar. rai. bile kte nk jmpe ni

khaLifah feDi said...

emm comel budak itu? sape name?
opss adik yg bongsu kamu ker rai?

BroSKL said...

wah comey nya bak kecik tu..hehe rai pun comel gak..salam blogging dari broSKL

p/s: jangan lupa singgah ke blog broSKL<==Klik

NORHANIDA YAHYA said...

huuu...
bestnye bawak adik g jalan...
sweeeeettt gile2..
nak ajak rai kua jugak la macam ni..
heheh

Nur Fatehah said...

kakak penyayang la rai ni..
jd kakak sy skang..
hehe..