KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Tuesday, October 4, 2011

Menu breakfast simple ..western style.. =)

takde idea nak buat breakfast pagi?
nak menu simple?
cuba masak western style pula...
sgt mudah dan cepat..

bahan2 diperlukan...

sausage
2 sudu besar butter/marjerin
4 biji telur
sedikit black pepper
garam
2 sudu besar susu segar
2 slice cheese
1/2 biji tomato(didadukan)
baked beans(dlm tin)
sedikit mayonis
sedikit sos cili


cara2 membuatnya:


goreng sausage dengan sedikit butter...


kemudian buat omelette with cheese + tomato...

pukul 4 biji telur bersama2 sedikit black pepper + garam + tomato yg didadukan+ 2 sudu besar susu segar
kemudian goreng cam nak buat telur dadar tu..
bila hampir kering letakkan 2 slice cheese..



lipat 2... then balikkan perlahan2 supaya 2 2 belah masak...




then panaskan baked beans... beli yg dalam tin. yg sedap jenama HEINZ.


susun semua kt dalam satu pinggan..

tepekkan mayonis sket.... kemudian bubuh sos cili...

hidangkan cantik2 penuh kasih syg....hahaha =)


*cinta tak perlu selalu diungkapkan melalui kata2...
lebih indah jika diungkapkan melalui perasaan yg dirahsiakan antara 2 hati.



kata2 di atas nie lahir dari hati saya sendiri....
melalui pengalaman lepas banyak yang saya belajar dari kesilapan yg lalu....
sebab erti cinta sebenar bukan sekadar di mulut semata2..
tapi lebih bermakna jika ia ditunjukkan melalui perbuatan...
macam dengan cara anda mengambil berat,cara anda mengambil hati...
bayangkan kalau setiap masa anda ckp I LOVE YOU,I MISS YOU,SAYA SAYANG AWAK...
SAYA CINTA AWAK..awak sayang saya? awak rindu saya??
sometime rasa rimas,betol?
dulu pun saya mcmtu...
saya mengaku..

kata2 tu bila dah selalu dengar... jadi dah tak berikan apa2 makna bila diucapkan...
cuba sesekali je anda sebut...
mesti saat tu hati anda akan betul2 tersentuh....
dan pasti menjadi ingatan sampai bila2..
cewah.rai.pesal ko emo leleh2 plak pepagi ni..
tetiba plak nak serius...hahahhaha...
geli ketiak.
hahahahha...

takdela... saya cuma nak berkongsi pe yg saya rasa....
terima kasih kepada someone yg banyak mengajar sy erti sebenar...
"sayang tu bukan dari mulut,
tapi dari hati dan sense jiwa kita...
sense yang hati kita je leh rasa....
even anda senyum je dengan org yang anda syg... dia boleh tau yang anda sayangkan dia"

terima kasih allah atas pertemuan ini..
sy bersyukur dan bahagia dalam hati....
=)

P/s: skrg mcm dah malas sket men facebook..hahha.. jom kita tweet2 yer dekat ..
http://twitter.com/raihana_vanilla

12 budak2 comel:

Anonymous said...

comel nyer..nak cuba juge lah dik rai...note kat bwah tu paling best!!_ athi'

Anggerik Berduri said...

wah sdap nya Rai, btw, I copy your quote ea. best sangat.

wifenavy said...

Haa!!.. cam ni la bagus!!!.. bangkit slow2 & bina semangat baru ye!! (bukan bina badan/lemak).. Pengalaman mengajar spy kita matang utk memberi & menerima perasaan kpd yg sayang ..

Elie Lily said...

nnt elie pun nak try buat bfast macam tu lah..heheh

Anonymous said...

Tambah sikit. Bila bercinta, tak perlu dihebahkan. Apa yang berlaku nanti di tangan Tuhan. Islam itu indah. Semua ada hikmahnya.

Anonymous said...

RAI.. anything/anyone else comes in life is suppose to make u HAPPIER.. with or without.. u r still HAPPY.. u r already in the right path.. sailing thru life becoming a very successful person.. jgn kalah kerana hati.. jdkn yg pahit ni pembakar semangat.. tanpa dia RAI masih boleh berjaya n bahagia.. moga cita2 RAI nak balas jasa IBUBAPA n bantu ADIK2 tercapai.. akak doakan yg terbaik utk RAI.. a doctor who bakes.. bangga akak bila tau RAI bakal doktor.. apatah lagi IBUBAPA RAI sendiri kan?

Galaxy said...

nice blog....meh la jenguk blog kami lak...mana la tau kut2 teringin nak melancong dgn artis fizo omar ke?

http://galaxies-holidays.blogspot.com/2011/10/bersama-artis.html

Anonymous said...

hai adik rai...i love to read ur blog..but because i was on maternity leave i didn't know u changed ur url...hope to see ur smile always..

hajarus said...

errmmm so sweet... leh try ni... ;d

nina raihana said...

betul3
its juz da matter of time.
:-*

Anonymous said...

Best le bca blog awak..pic jelas.n byk cloteh!hehe.btw bru jmpe blog ni.antara yg best sya pnh bca

Fify Firdausi said...

rai.. u gn susu segar jenis ape?