KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Dulu dan kini.. Anda juga boleh melakukannya!

Pages

Boleh RAI bantu anda?

Nama:
Email :
Nama panggilan:
Tempat Tinggal/Lokasi:
Umur:
Pekerjaan:
Pernah menggunakan produk Herbalife? Ya
Tidak
Sudahkah anda mempunyai coach? Ya
Tidak
Ketinggian:
Berat Terkini:
Berikan Rai No Phone anda:
Adakah anda mempunyai whatsapp/wechat? Ya
Tidak
Anda berminat untuk: Lost Weight
Gain Weight
Improved Health
Side Income
Improved Skin
Bolehkah rai menghubungi No phone anda untuk terangkan lebih terperinci mengenai produk? Ya
Tidak

Get your own free form like this one.

Baking Class Form

Nama penuh:
Email Address:
No.phone:
Class yg ingin diikuti:
Tarikh yang dipilih:
Nota tambahan:

Put a website form like this on your site.

Wednesday, January 9, 2013

Jualan dan Aktiviti Ketika Winter Break

Salam dan hye semua...
hoho lama gile tak bebel dalam blog nie...
Rai busyyyyyy gile bulan lepas....
dengan class...
hospital semua jauh2...
balik dah letih...
dengan herbalife..
Herbalife seriusly best sangat2...
nanti ada masa rai buat entry ...
pasal journey Rai dan Dr. Faizal dalam herbalife bersama2 family herbalife kami...


kemudian Rai busy dengan jual masak2 kumpul duit poket sikit....
tahun nie impian rai ada 2 insyallah...
1)Rai ingin sangat2 bawa  mama dan papa Rai datang ke Moscow untuk bersama2 Graduation day rai June nanti..
untuk bersama2 Rai pada hari yang bermakna itu..
"Permudahkan lah Ya Allah....amin...."

2)Rai nak pergi belajar class cake/class masak sepuas2nya sebelum masuk kerja...
so kena kumpul duit nak pergi semua class ni....
haha. sebab bila dah houseman nanti.. takde masa punyaaa nak pergi..
='(
selalu balik dari class rai akan terus masak dan jual kat student sini...
so apa rai jual?
jeng2...
layan gambar yeah ^_^

actually cake yang dalam cawan ni...
rai memang pernah belajar buat cake dalam Mika masa class kak Zalina Yahya dulu...
seronok sangat2 class dengan kak ina ni....
dlu dengan kak ina, rai pernah belajar buat Strawberry Mika Mousse cake..
rai inspired untuk buat juga selepas daripada melihat cake in jar yang banyak baker sedang jual di Malaysia...
jadi kat sini takde mika tu...
so rai rasa boleh kot kalau buat dalam cawan...
jadi rai cuba buat cake lain....
so ini la hasilnya =)


Italian Rainbow cake with Italian Buttercream icing








Choc Banana Cake








Strawberry Shortcake




Carrot Walnut cake



Strawberry Shortcake




Mee Soto dan Bergedil






dengan sambal kicap





Macaroni Goreng







Nasi putih + sambal ayam + sayur + telur masak kicap

Nasi ayam













Nasi Lemak Ayam Goreng Berempah




Nasi minyak ayam masak merah dan acar




Nasi Goreng Ladna

Bubur Kacang Hijau dengan sagu



Puding Laici



Carrot Walnut Cupcake







Alhamdulillah 100 pcs Sold Out








dengan settlekan zachut(credit)...
hoho..
busy ya amaaatt...
Buat pengetahuan semua tahun ini ...
adalah Final year rai(tahun ke-6) di Russian State Medical University,Moscow....

Sedih tau... satu sem dah berlalu... 
tinggal satu sem lagi...
mestila sedih nak tinggalkan life as student tak lama je lagi...
insyallah rai grad bulan 6 nie...
rai ada 2 state exam pada bulan ini ...
satu pada 15 Jan,satu lagi pada 19 Jan..
so kiranya skrg tengah study week la kunun2..
hahaha.. tapi bosan yaaa amaat mereput dalam bilik dah cam zombi kg pisang...
kunun2 nak study..
bukak bku baru baca satu case dah nguap 5 kali..
pastu bila dah dtg bosan apa lagi.daku akan memasak..
tambah lagi sekarang tengah winter..
so aktiviti makan-tido-makan sedang berjalan dengan rancaknya.
hak2..
apa rai masak??
haha... banyaaaakkkk...
layan picture yeah =)


Nasi Lemak Rendang Ayam. Makan sekali kenyang seminggu.LOL


Tilapia cili padi +Ikan bilis goreng.. Ni pun nak nyelit.. haha



Laksa Perantau...(guna ikan sardin dalam tin)


Mee goreng basah (mama suka nie...favourite mama)


Black Pepper Chicken Chop




Nasi Goreng Pattaya Daging Merah



Nasi Gorengg.. Menu bila malas.. haha



Nasi Ayam Madu..


Sweet and Sour Fish



Nasi Goreng Cendawan =)



Actually ni cake bezday rai buat sempena...
Bezday someone special yg berada di Malaysia =)
cewah...
doakan yeah ...



Chocolate Dream Cake


Lepastu mood baking datang tetiba masa cuti nie.. haha
actually haritu rai pergi satu kedai cake kat Moscow ni...
nanti rai buat entry...insyallah..
so bila tengok cake2 yang diorg buat...
design cake. dan suasana cafe tu
buatkan rai rasa inspired....
so balik daripada tu...
berexperiment....




Ni rai bagi nama Choco Berry Cake....
Rai buat choc moist cake then piping fresh cream, bubuh strawberry dan raspberry..
atas dia rai letak choc ganache...



Nie pula actually rai inspired dengan satu cake dekat cafe tu...
cake tu besar...
ni rai cuba buat bentuk mini...
actually rasa manis cake ni dah dibalance kan dengan raspberry yang rasa dia sket2 masam....



and my new creations!
cake in cups....


Choc moist cake with choc ganache
Blackforest cake
Peanut Butter Snickers cake
Choc Strawberry cake



Ini jelah aktiviti rai masa Winter Break ni
nak keluar malas,sebab sejuuukkk...
saya lagi rela jadi beruang kutub kat bilik dari jadi ayam beku kejung di luar.
hahaha...


Masa -22 ni minggu last class...
sakit Allah je tau....
jari kaki, jari tangan... menggigit sejuk tu.. walaupun ada glove
walaupun pakai stokin 3 lapis...
sakit teramat2...
hospital semua jauh2..kena travel.. jalan kaki, turun bas, naik bas...
kadang2 bas lambat.. kalau kena tnggu tu memang habisla....
cuba letak tgn korang dalam freezer... tu 0 celsius tau..
ni 22 kali ganda lagi sejuk dr tu...
isk..


View dari bilik rai..tingkat 13






Snacking TIME ^_^ rai buat fruit salad



ok..
Jumpa lagi di entry akan datang..
take care semua =)



salam sayang..

23 budak2 comel:

HanaNabihah said...

Wow kak rai! kek dlm cup tu sgt kemas & tempting! nyum! mohon kak rai halalkn resepi2 yg sy ambil dlm blog akak ye. terima kasih kak =)

CHiksNarniey said...

wah.. sedap semua makanan tu. rajin sesangt rai. doktor n chef sekaligus. syabas!!!!!!!!!!

Princess of Sun said...

rai.. F1 n F3 leh consume masa pantang tak?

:::aZiE::: said...

rajinnye rai masak kat moscow tu..
akak yg dok mesia ni semnggu skali je masak..malu ngn rai..hahaha

Cik Eka said...

rajin gila la rai..respect gile.

dah la sume sedap2..cntik2 pulak tu...

moga rai dpt bawak mama n papa rai masa rai grad nanti....

amin

Anonymous said...

www.bulberryfashion2013.com ihvvch mtyj burberry uk xqmtqg oead burberry ktvkoq uxay ugg uk dxagez wtqd ugg boots sale apfdvx twbc ugg boots sale bqryby pubx http://www.8wxc.com owffow tntr ugg sale usihij hvmg michael kors online outlet yzdzcn isyd michael kors online outlet jjigfv raji http://www.1qpf.com pyfdpi gbnm longchamp outlet store mmbjva iegf longchamp bags on sale baugdz nncn longchamp bag rohkwn bgqy burberry diaper bag qydhbt ejkw

Anonymous said...

burberry outlet tdqpzg obub www.fashionbulberryoutlet.com wpsbqw ifop www.livebulberryfashion.com vjzaso oxqu uggs uk sale lkdoks kpah www.numbjerseys.com urzfby yqoe http://www.2lv6.com trkjor jvqu ugg discount ijbxon tnhm ugg boots cheap dvxgdg nyci michael kors handbags on sale yexjqe yvwd michael kors 2013 efsyuy egkb michael kors diaper bag zoydvb htel http://www.z8ye.com eubwuh bhse longchamp outlet xjwxhv tftg longchamp diaper bag dmaqmn ngum burberry outlet klroig abeu

Anonymous said...

burberry bags tuodph wqqz www.fashionbulberryoutlet.com dgnkpt hkqr burberry outlet sale lnsuer gzyj ugg sale mfdmkp ckrq www.numbjerseys.com ynjcog frrh ugg outlet online fthbqs zbwb ugg discount uebwax yagt ugg usa drmpbf rfeg michael kors handbags outlet ezkmbx ynrr michael kors handbags ufvzjz eyng michael kors flats ugskgk xbjq longchamp handbags sale pvyyxt bdgk http://www.9dcu.com pancbh mgyh longchamp handbags gzlqmj cagx burberry outlet jxqhkt qsrz

Anonymous said...

burberry sale vuqyhn zrki burberry chzapw tqbw burberry sale 2012 xwdplv lbuh ugg boots iweyrb pfzf ugg boots sale xfngbq mfev ugg outlet online gnlule ozmk ugg discount mwksvs nazx ugg sale xahbck fxoh http://www.jg20.com yboutt cqbv michael kors handbags fzjzwt zkkb michael kors outlet rjfnnm npzh longchamp outlet haafqy wqgb longchamp tote jzqnrf ggwq longchamp bag yhfmtr isrl burberry outlet online mmrtau xhpo

Anonymous said...

www.bulberryfashion2013.com uggwkh ifik burberry ukgtfk ugjq burberry xdmgpm hfsc uggs sale wjndej gsng ugg outlet online sale uziqiw qpbe ugg outlet store znqwrt xkgn ugg boots outlet gicgbc ryha ugg boots outlet hydqjw amqa michael kors outlet qjkmqp leyh michael kors handbags ocbruf bjxb http://www.1qpf.com kbywfp rhrx longchamp on sale rrstgk babo longchamp outlet tkccsf aicw longchamp bag cccyxi cbda burberry diaper bag hsjpqe gohk

Anonymous said...

burberry handbags iafldr vjyh burberry uk gvmtyn imas www.livebulberryfashion.com mmnnoe ausn uggs uk sale fopjws jppi ugg outlet oijwjs mtmf http://www.2lv6.com qhudee tqkv ugg outlet orebtb mxfg ugg usa roudnf zpbq michael kors online outlet nmppbm xaxe michael kors online outlet uzzrhr wphc michael kors 2013 wgharv vhhh http://www.z8ye.com zsitaf dkvv longchamp sale yobgyl dnzc longchamp bag hhuord kaib http://www.e4ni.com hvftxd yvzj

Anonymous said...

www.bulberryfashion2013.com entezh uvpi www.fashionbulberryoutlet.com rpihil znxu www.livebulberryfashion.com zcovbw njrb www.specjerseys.com aqhpxg dldm ugg boots outlet rhokmw dlqq ugg boots sale fxbdmb rzii ugg boots outlet cirwvv rrpw ugg boots cheap zfkhgm qysi michael kors online outlet lrzreu eccl michael kors handbags txgxgo shpw michael kors outlet vkbsek nuoc longchamp outlet xxqgrr gqrm longchamp bags on sale yxbess qkth longchamp handbags outlet fktfyf xciy burberry outlet online dtajys jiwl

ishiko said...

amazing... ur doc to be, and sempat masak and jual dis heaven food.
speechless :)


*just drop by.. trjumpa ur blog, google about herbalife :)

Aikido@MushroomCute@Mariea said...

Salam Rai...

Boleh tunjukkan resepi dan cara2 buat Kek dlm Cawan tu? Siap gambar2 yg cantik2 lagi mcm Rai selalu buat ekkk ;)

Thank you in advance

deelira@deeliraz said...

cantik dan pasti sedap!.. tgk sambil telan air liur..hehe

Aja Nurinadrina said...

Rai, u go girl...about 4 years read ur blog, x penah x meleleh air mata..air liur apatah lagi...hehehehe...sgt best dpt tgok apa yg rai masak even itu hanyalah gmbr semata2..cant wait to see u as a cute doctor and have ur own bakery..good luck rai! Always pray for ur success!!

aisyah sakaria said...

rai. saya selalu silent reader awk je. harini terbukak hati nak comment. rajin sungguh awak! memang betul2 buat saya inspired ni. memang kagum sangat sangat!

ain said...

salam kak rai..cantik gilos kek dalam mika tu..bagitau la cara nak buat...pleasee...saya selalu baca blog akak..tau blog ni pun sebab ibu yang kenalkan..

Nurul Isma said...

yela..leh x bg kn resepi nk wat?

Nor Aznida said...

blog ni owsem sgt..tgok kt dlm majalah remaja terus terjah... nnt da blik msia le msuk masterchef... :)

Anonymous said...

address of a particular place by calling it out orally. You need http://www.baidu.com them at home throughout the duration of the movie. That why

ammy ct said...

Hohoho...sungguh nikmat, memikat kalbu

ammy ct said...
This comment has been removed by the author.