KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Monday, August 16, 2010

RESEPI AIR TEMBIKAI LAICI..... dan GAMBAR gila... keh2

Nafsu makan daku sangat memuncak2 pada hari minggu...
mood rajin memasak semakin kuat setelah keseorangan camni..
syok sendiri pun ada rasanya...
ekkekekekekke....
biorla... Rai tak kacau sape2... betul tak.. hik...
oklah... meh layan gambar juadah berbuka puasa Rai hari sabtu lepas.



tadaaaaaaaa.....
mengambil masa 3 hari untuk habiskan semua...
jadi sahur dan berbuka pulok.hahaha.


Air Tembikai Laici...




popia sira pedas, kuih cucur udang, tauhu sumbat & sos cili, air tembikai laici dan mee rojak...
nie dah macam berbuka kat malaysia la plak!!! hahahha....


haha.. yer2.. memang banyak...
sekian terima kasih..
haaha.
sampai kan papa pun komen kat status facebook daku..


Papa: Biar betul Long, Banyak tu! Nnt kat airport papa bawa siap2 mesin timbang...lebih berat reject/quarrantine nnt..he3 Hari ni ajak family angah buka kat umah....nak soh mama wat cendol....


uhuk2... daku tercekik...



keh2....



alkisahnya... ritu idzmi dok cakap dia minum air tembikai laici...
perghhh..
daku terliur tau tak mendengarnya....
apos agy...
tanpa membuang masa.. sebab masa itu emas.. ekekekke...
rai pun bergerak khas ke sebuah supermarket yang tak jauh dari hostel rai...
nak beli apa?
nak beli buah tembikai punya pasal wokehhh!!!
haha. harus la semangat kan...
yang peliknya kat sini...
buah tembikai dia besar2 gila2...
rai nie dah la naik bas turun bas..
harus la nak beli tembikai besar dari orang.
keh2.. last2 daku pilih yang paling kecik la..
kecik pun 5 KG tau tak!!!!


ok... begitu toughnya daku...
mentang2 otot2 sume timbul2...
(otot la.. tak nak la ngaku LEMAK..keh2)
waakkakakaa..
begitu pasrah seorang gadis...
menjinjing beg plastic yang berisi tembikai yang seberat 5 KG.
naik bas pun terkial2 daku...
adeyh. kan best kalau pakwe de sini..
mesti leh tolong bawakan barang2 berat...isk2...



Buah tembikai dah selamat sampai bilik...
perbandingan ngan tin susu.. huhu


ok... jom tengok camana nak buat air tembikai laici nie wokeh...


Bahan2 yang diperlukan:


Beberapa potongan tembikai yang dibuang biji, 1 tin laici,sedikit gula dan beberapa ketul air batu.


Cara2 membuatnya:



1. Mula2 kena sediakan gelas yang boleh menaikkan nafsu selera berbuka.. keh2..
gelas nie rai baru beli ritu nak memujuk hati puasa sorang2 kat sini.. hahaha.



2. Masukkan 3 biji laici + air laici(dalam tin) + buah tembikai. masukkan sedikit gula...
(tapi rai tak bubuh gula pun..sebab air laici tu dah sedia manis...)



3. Kisar sehingga hancur.



4. Masukkan buah laici ke dalam gelas.



5. Masukkan pula ketulan ais...
fuuh~ sabar2.. dugaan bulan ramadhan



6. Masukkan air yang telah dikisar tadi ke dalam gelas. hiaskan dengan buah laici + tembikai.
sedia untuk diminum. (tapi kena tunggu berbuka dulu la yer. hehe)




memang sedap. serius.... hehehhee...



perghh.... lega masuk tekak.. keh2..



Pastu....
buah tembikai besar tu banyak lak lebihnya...
adusss..
peti ais tak muat plak..
so rai pun korek semua isi tembikai..
then buat just tembikai laici...
bubuh dalam botol.. then sejukkan dalam peti ais..
ha... jimat.
keh2...
sampai bersih buah tembikai tu daku kerjakan..
tinggal kulit je...
siap keringkan..
sebab datang idea gila..
hahahahahhaa
nak tahu apa..
kena baca entry sampai habisla wokehhh...
limited edition tau..



ha..amacam..bersih tak...



pastu malam tu nak webcam ngan idzmi...
dah standby nak bukak webcam...
nak tahu apa jadi pastu???























hahahahah.. malu la rai....keh2...




















nakmo la...... nanti korang gelak.....



















idzmi pun gelak sampai nak pengsan bila tengok.....














ok2... rai bagi tengok......














1






2











3












....







hahhahahaaahahhahahaahhahahahahhahahahahahahha...
askar tembikai celoreng bajet bibir macam angelina jolie.....
hahhahahaahahaha.....
jangan memain tau... topi tembikai nie sejuk bila dipakai....
sesuai untuk lelaki yang nak p semayang tarawikh..
leh buat kopiah...
sejuk je atas kepala.... keh2...


kalau nak buat helmet pun boleh weyh.
tapi jangan..
nanti jadik cam demonstrasi dalam iklan tu..
ekekekkekekekkeke



Rai siap nyanyi lagu...
"inilah....barisan kita.... yang ikhlas... berjuang...."
kua2..
sambil wat aksi kawad.. kanan kiri,kanan kiri...
hahahhahaahhaha...
pastu idzmi gelak tak hengat dunia...

kua2...


kalau musuh datang pun leh menyamar...
cam sesumpah la leh tukar warna..
tapi nie tak...
leh menyamar jadi buah tembikai kat tanah....
hahahahhahaha....



Baik tuan... menurut perintah tuan!.hahahahhahaa....




Idzmi: ya allah... kelakar la......sakit perut abg gelak...



hahahahahahahhaha....



idzmi siap mintak gambar..
dia kata nak simpan wat kenangan..
hahahhaah...


budak tembikai yang takde kerja nak buat....



sekian cerita tembikai saya....haha..
amacam...dari awal sampai akhir tembikai diguna pakai...
recycle la katakan....
keh2....


salam sayang,raihanna.

8 budak2 comel:

lina said...

salam rai..adeh comel jer tu cam askar....:)

cik helena said...

comel lah!hahaha

fify said...

sis!!!!!!!!!!!!! sgt cooooomellllll!!
tp lawak gile r...sy gelak gile2..hahaha! btw nice idea n so sweet!

mrs.ecam said...

kui3 pndai ko mengekpresikan buah tembikai tu ek...adehh gelak guling2

MieZa said...

rai..memang lawak ok...
tapi licin betul rai mkn tembikai..
saya pulak teringin minum tembikai laici..huhu

syafawani said...

kahkahkah...nak pinjam bole?wat helmet pulak..muahaha..kiut ah rai:)

~ceRRy beRRy~ said...

rai...
pic yg last sekali tuh comel gila! hik2...

comel betul lah!

Anna Mohamed Amin said...

hahaha! you're so cute!!
eh2.. kat Moscow ade jual laici ke?? xtau pun! rai beli kat mane?