KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Sunday, August 8, 2010

Chocolate Frappucino. New York Cheese Cake dan Makanan Kucing.



owh tidak.
semalam hari yang amat2 membosankan....
tatau nak buat apa wokeh....
2,3 hari nie asyik terbayang2 sejenis minuman + cake....
tetiba rasa nak makan sangat2....
tak leh jadi nie...
dalam pukul 6.30 petang daku cepat2 bersiap....
mandi2.... then keluar.....



haih... jadi masalah sungguh.....
bus pass bulan nie takde.... malasnya nak membayar....
so daku guna je bus pass bulan lepas....
memang la bila masukkan kat mesin dia tu berbunyi..
wahahhahahaha...
tapi daku buat muka tak bersalah...
buat muka terpinga2 tak tahu pesal berbunyi...
konon2 maybe ada masalah detect kat daku nya bus pass ke apa kan..
hahaha...
driver tu pun tak cakap apa2...
keh2.



malas ar nak bayar. sekali masuk je kena bayar dalam RM3.
kalau 10 kali naik bas?
kalau de bus pass student tu... unlimited.
naikla bas camana pun sampai lebam... tak kisah.haha
sebulan bayar RM 25 cmtu kalau yg unlimited tu..
sekarang kan cuti..
so xdela bus pass student...


ok.dah sampai pun tempat yang ingin dituju...
STARBUCKS COFFEE....
huwaaaaaaaaaaaa...
dah lama nak minum frappucino ngan new york cheese cake....
so rini dah lepas gian...










Chocolate Frappucino.....




New York Cheese Cake


tapi ada sesuatu yang terjadi....
masa total nak bayar dia kata 660 rouble. lebih kurang RM70..
rai dah mcm pelik2 dah..awat nya sampai RM70...
rai tak tengok la bil masa tu...
then masa dah duduk baru perasan yang dia dah tersilap kira...
rupanya2 dia kira ada 2 frappucino...
haih...
ni yang malas nie...
dah la kena ckp russian...
seb baik dia faham even russian daku tunggang langgang...
hahahaha......
so total sebenar 415 rouble. bukannya 660 rouble...
nak nangis dah sebenarnya..
hahahahaah....
takpela.. yg penting dia dah kembalikan duit rai...


muka kepuasan. haha



After makan....
Rai pergi Belyevo plak....
pergi beli snek kucing + makanan kucing yang basah...
Rai perasan kucing2 dalam bilik tu...
dah tak nak makan makanan kering...
maybe sebab cuaca panas kan..
sebab pe yang rai tahu dulu mama pernah cakap...
makanan kucing yang kering nie watkan dia lagi bertambah panas...
mesti nak telan pun susah kan tercekik sbb cuaca kering cmni...
hehehe.. bila bagi makanan basah tu berselera pula diorg makan...
so after beli makanan diorg...
rai pun balik la.... ~~


semalam rasanya teruk kat luar tu....
gambar kat bawah nie...
rai ambil dalam pukul 2.30 petang sini...
terukkan??
dah sampai tak nampak apa2 pun kat luar tu ha...


cepatla pergi summer...
tak sabar nak tunggu autumn ...
Kat bilik air yang 5 liter tu rai minum sehari je...
kalau dulu...
nak minum 1 liter sehari pun susah....
tapi yang pelik buang air kecil kurang je...
maybe sebab jadi peluh kot....






rasanya tu je la benda yang rai nak cerita sepanjang weekend nie...
take care semua...
jaga kesihatan =)





4 budak2 comel:

IntanBerlian said...

huhu raiiii kau belajar lah buat mende alah..tu.. xdenye ko kempunan pas ni..haha

Yaty said...

ouchh
RM40++ kat Mesia boleh dpt frap n cake tuk 2 org kot

Munirah said...

mahalnye..

ChiLaBaey's Spot said...

My favorite kalau pergi Starbuck... Tapi buck pun keluar mencurah2... Balik M'sia kita lepak2 yer... Hehehehe... :)