KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Wednesday, August 11, 2010

Semangat bersahur bersama2 yang tersayang. hee hee. salam ramadhan semua...


alhamdulillah...
1 ramadhan hari ni...
kagum betul rai ngan keberkatan ramadhan...
yerla.. cuaca kat sini panas sangat2 kan...
tetiba masa rai nak sahur pagi tadi....
tengah dok goreng telur...
hujan lebat turun mencurah2..
subhanallah...
hari nie pun cuaca mendung2 je...


hehe...
then pagi tadi bersahur sama2 ngan idzmi..
tapi kat webcam je la...keh2
so pagi tadi idzmi minta rai kejutkan dia..
biasala lelaki liat bangun.
=P hee hee
thanx ek syg sebab sudi temankan.
rasa x keseorangan pula kat sini bila ada si dia..
wink2..
haha. hati penuh taman bunga tunggu nak jadi kebunla tu..
=P
keh2...
tapi rai sahur awal la... dalam kol 12.30 malam cmtu waktu rai..
waktu malaysia pula 4.30 pagi.. so mcm ok2 la kan...
idzmi ngada2 sahur makan pizza + air milo.
haha. biasala org bujang...
keh2...

gambar tak jelas sangat sebab line tenet dia slow pagi tadi...





telur masak kicap + brown rice konon diet + air milo + yang 2 bijik tu bukan belangkas k. kang org ingat daku makan belangkas hidup2.hahahah...
tu mcm nugget. tapi isi ketam... sedap ooo..











pastu tambah lagi ngan makan benda2 nie.. kembung perut ku dengan air saje. haha.
huih. yang mustika ratu tu bukan jamu perapat atau mengencangkan apa2 k.. hahahha
tu ada 4 jenis jamu. kena makan ikut hari2 tertentu yang dia dah bitahu.7 biji pil sehari. dah lama rai makan benda ni.. dalam 5 tahun dah..ok la... sebenarnya antara sebab rai nak makan benda nie cuma nak hilangkan lesu badan.. tapi antara khasiat dan kegunaan lain:

Pil Karem Kaneman Isnin & Khamis : utk memelihara kecantikan wanita
Pil Sekar Kedaton Selasa & Jumaat: utk kesihatan badan
Pil Suri Ayu Rabu & Sabtu: melancarkan peredaran haid,menghaluskan kulit dan mengurangkan jerawat
Pil Nur Cahyo: melegakan kepenatan fizikal

tak lupa juga makan vitamin.
haha.


kalau pepagi... korang ada tak selera nak makan?
kalau rai takde sangat...
macam makan ala kadar je.... untuk mengalas perut kan...
huiiihh... melampau la kalau pepagi tu nak makan macam..
nasi beriyani gam + ayam masak merah + acar...
takpun black pepper chicken chop with mushroom sauce,coleslaw & whipped potato.
hahaha.


takde makna nya pepagi tu ngan mata lelap2 cam garfield tak cukup tidur
then nak bersantap sakan camtu kan... keh2...
kalau kat rumah dulu senang je..
mama selalu buat sambal goreng ikan bilis
atau goreng ikan bilis + telur je...
tak pun panaskan je lauk buka puasa semalam...
hehe.


selain daripada tu...
semalam...
adik2 rai wish selamat berpuasa kat rai tau...
hehe..
kitorang buat video call kat ym...
happynya dapat tgk muka diorg semua... hihihi...
=)

ereen + mimi. mimi dah besar kan.. hehe



nie adik2 kecik rai... yang jelir lidah tu kat rumah panggil shinchan. nama sebenar khuzairul. panggil shinchan sebab dia nya badan kecik je cam baby2.. haha. padahal dah darjah 1. then nakal. selalu buat fear factor kat rumah. haha.



last mimi cakap, "camat poce kakton.angan tak poce tau."
haha. comel.
kakton tu=kaklong.


hehehe.
last sekali rai nak bagi resepi telur masak kicap..
ramai yang dah tahu buat kan..
tapi rai just tepek kat sini ek...
senang je membuatnya:


bahan2:


kicap



*1 biji bawang besar,*3 ulas bawang putih,*sedikit halia, *sedikit cili hidup


telur mata kerbau.


cara2 membuatnya:



1. Tumis semua bahan2 sehingga garing dan naik bau.



2. Masukkan kicap secukupnya. Masukkan sedikit air. Rasa garam nya. kalau tak cukup, tambah sedikit garam.



3. Masukkan telur. kacau rata. tutup api dan boleh la dihidangkan.



sesuai dimakan ketika bersahur.



mudah,murah,cepat dan senang.





selamat menyambut ramadhan semua...
jangan puasa yang2 yok pepagi buka periuk yer....
atau macam rai dulu masa kecik2...
simpan botol air besar 1 liter bawah katil.
haha.sampai ke berbuka daku cergas je...
keh2...
then pernah berbuka puasa masa azan zohor.wakakaka..
lorrr.
ingat dulu asal bunyi azan je leh berbuka..
hee hee...


salam sayang,raihanna

10 budak2 comel:

Miss Izah Mohamed said...

selamat berpuasa rai :)

Raihanna said...

miss izah:
selamat berpuasa juga =)

enyheartsdiamond said...

sweetnya sis! selamat berpuasa <3

asna cute said...

Huwwwaaa simple yea masak telur tue. adoiii lapar dah. ptg nie nak masak ayam hehe =)

IntanBerlian said...

huhu rai.. sweetnye lah hai. heee.. aku takde webcam la..heeee.

hmm setakat teman msg je la..

adik ko mimi dah besar!!! huhu comelnye...

selamat berpuasa rai!

Tina Farhana said...

hhuhu.. sweetnya~
selamat berpuasa rai ;)
btw, mimi sangat super duper comel! hehe

fify said...

coomell la sys..sahur smbil webcam..:))

Arief Arf said...

salam ramadhan,
selamat berpuasa!

Sueozana said...

Salam Rai..

Salam kenal n selamat berpuasa, smoga dberkati Allah n suksess dlm study!
Praktikal la informasi resepi Rai..siap brgambar skali n comelnya adik2.. X rindu mreka?

Kak sue mtak izin add link Rai yer. tk care n salam.

MieZa said...

romantik nya sahur sama-sama...so sweet~~