KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Dulu dan kini.. Anda juga boleh melakukannya!

Pages

Boleh RAI bantu anda?

Nama:
Email :
Nama panggilan:
Tempat Tinggal/Lokasi:
Umur:
Pekerjaan:
Pernah menggunakan produk Herbalife? Ya
Tidak
Sudahkah anda mempunyai coach? Ya
Tidak
Ketinggian:
Berat Terkini:
Berikan Rai No Phone anda:
Adakah anda mempunyai whatsapp/wechat? Ya
Tidak
Anda berminat untuk: Lost Weight
Gain Weight
Improved Health
Side Income
Improved Skin
Bolehkah rai menghubungi No phone anda untuk terangkan lebih terperinci mengenai produk? Ya
Tidak

Get your own free form like this one.

Baking Class Form

Nama penuh:
Email Address:
No.phone:
Class yg ingin diikuti:
Tarikh yang dipilih:
Nota tambahan:

Put a website form like this on your site.

Tuesday, November 13, 2012

Happy 4th Anniversary Sweet Vanilla Blog. Kisah pahit manis kehidupanku.

 

My last winter in Moscow ='(



6th year(my final year)


salam...
Seriusly rai rasa rindu nak mencoret dalam blog nie...
tak tahu kenapa rasa sebak sangat nak menaip malam ni..cam terpanggil2 plak....
And yang kebetulan nya... Hari ni genap 4 tahun usia blog rai...
tak sangka kan kebetulan sgt2. sebab tadi tengok kat belah tepi blog ni..
First entry adalah pada 14 Nov 2008... 
Blog ni la tempat luahan hati rai selama rai dekat sini...
harapan dan impian rai sebagai seorang gadis biasa...
mungkin ada yang memandang rendah...tapi takpelah....
siapa tau kan satu hari nanti ia akan menjadi kenyataan...
amin...

jom kita flashback...
Macam2 emosi ada...
ada yang sedih..ada masa hari rai susah..
asa masa cari duit sendiri...
buat catering.. jual makanan kt student2 sini .. jual cake..



potong ayam 15-20 ekor satu masa pun ada. haha





bila pk semula.. erkkk camana daku boleh buat?
kalau soh potong lagi sekali... pikir 6- 7 kali juga k skrg...
mana tak nya.. sampai kena Carpal Tunnel Syndrome masa tu...
malam2 tangan jadik bisa2... and rasa kebas mencucuk2...
nak recover ambil masa yg sangat2 lama...




teringat gambar nie....
ayam 15 ekor, beras 10kg...
daku bawak beg sandang ninja turtle je sumbat ayam kat belakang.....
then sume jinjing kat tangan..
hohohohoho..
tough dan sasa la masa tu mcm malek noor..
hahahaha



Cik Rai dengan beg UNIVERSAL beliau. kerana beg ini serbaguna.
hahahaha....
beg lagi besaq dari org.. masa ni pipi daku chubby lagi. kan2..


dan kisah2 pahit semasa membuat catering



ni minyak panas tumpah. sakit x boleh nak cakap
nak2 masa mandi..
sape tak sedih beb tangan jadik cmni....



Nie dah elok sket la...
tapi sampai skrg parut masih berbekas...
nak tinggalkan kenangan kot



Kisah lanjut mengenai catering yang rai buat kat Moscow...
CLICK SINI

ada masa hari rai gembira..ada hari yang ceria...
bercampur2 menjadi satu..
dari budak2 yang tak matang mengenai cinta... (haha ni mesti korang muntah hijau)
maafla kawan2.. rai masa ni mabuk cinta.. haha...
mesti korg loya2...adesss...
insyallah pasni dah tak buat lagi la cerita2 camni...
tapi rai tak pernah salahkan takdir..
sebab sebenarnya benda2 ni banyak mematangkan rai....


Forget the Past that made you cry...
Focus on the present that completes your smile...
Because Allah always know the best for you.






macam2 rai belajar selama ni...
siapa kata rai lalui dengan mudah?
sekarang pun masih meniti liku2 kepada impian hidup rai...
belek2 balik...terjumpa entry kisah pengalaman rai BEKERJA...
CLICK DI SINI
rasa nak nangis ada.. sebak pun ada....
nak2 bila membaca entry2 ini semula...
rai tahu camana susah rai masa ni...
sebab nak dapatkan apa yang rai nak....
bukan senang... tapi tak mustahil bukan?
CLICK SINI

oklah.. mcm2 lagi sebenarnya kisah yang tersimpan dalam blog ini..
mana2 kekhilafan rai harap dimaafkan..
insyallah....

Don’t judge me unless you have looked through my eyes,
experienced what I have,
and cried as many tears as me.


tunggu next entry....
rai akan update RESIPI BUBUR CANDIL....
Insyallah...


 cik rai dah kembali?
=)

doakan final year rai ea...


 slm sayang,raihanna.


8 budak2 comel:

FatihaNur said...

salam cik rai...

x sangka kan dah final year study dan bakal berkhidmat jadi doktor kat mesia ni.. dah lama follow cite2 rai dlm blog ni, dr jadi silent reader ke follower...seyes x sangka rai dah final year..mcm br je kenal ngan blog ni...

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Salam Rai sayang!

Tahniah dah 4 tahun.
Rasa around that time juga baca blog Rai (before Zara graduate). Hahaha. Sekarang pun Zara dah kerja 3 tahun dah.

Happy (and proud) of u, of course. Perubahan Rai, perkongsian Rai yang tak lokek ilmu, seriously gembira plus, bila tulis kat FB ke, mesti Rai balas. Bila kawan2 cerita tentang resepi dari blog Rai - Zara dgn tak malu mengaku yang I know u, even dari blog je.

Anyway, walaupun plan nak berjumpa masih tak berkesempatan, harap2, after Rai grad, kita ada rezeki mahu ketemu!

:)

P/S : Be strong & be good Dr Raihana :)

boni kacak said...

aik.. kenapa saya tak nampak tulisan2 kat blog ni ye?

azey a.k.a ammi said...

Dah besar dan remaja Rai sekarang...hehehe. Byk juga resipi yang azey collect kat blog comel Rai ney. Semoga terus success Cik Rai!!

Cik Eka said...

semoga rai berjaya dalam ape je yg rai buat..

suka blog rai..rujukan buat kek..

lagi2 kek carrot..
best!
hehehe

shu said...

finally rai update..slalu tunggu n3 rai..kagum dgn anugerah Allah yg ada pd rai :)

Arin Ahamad said...

a meaningful year ahead to come..

be tough kak rai kuu..

u always gonna be successful in your life :)

The Singing Pilot said...

Aku igt lg zmn kau follow blorg lama aku hahahahaha. Mase aku tgh struggle ari2 rasa bagai kene sembelih kat flyin skool. Blorg kau byk beri kekuatan utkk diri aku. Sgt lega bila ade teman same2 struggle n dis perit jerih ni la yg menjd kekuatan kita. Aku sentiasa respect kau sbb kau letakkan family ahead of things and keberkatan yg kau dpt tu buat aku rase bahagia ade kwn mcm kau. Ehhh aku tacing sgt ni awat?? Hahahaha