KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Monday, July 13, 2009

Pengalaman MANIS bawa kereta


macam2 nak cerita nie.
tapi nak mula dr mane?
hihihi...


hari ni pra-ujian memandu...
ade 3 ujian.
satu naik bukit,then parking pastu 3 pointer.
tol ke rai eja tu. hentam je la.
haha.
rai dapat turn number 34.
pergh. gile.ramai yg amek test rini..
ade 45 org.
pas sorang2 dia panggil.
rai dah gelabah dah ni.
dia panggil org pertama and kedua..
oh tuhan.tolong.rai nak gelak. tapi tak boleh gelak.
kang karma.. kalau daku gelak kang jadi kat daku balik. naya je.



mana daku tak tahan nak gelak...
calon first tu..
naik2 kete atas bukit asyik menggelongsor je...
bukan sekali dua.. tapi banyak kali...
sampai kan terjerit2 instructor dia.. adoi2...
pastu berderum2 enjin keta dia cam nak drift...
tersengguk2 atas bukit tu.. hihihi. (gelak dalam hati)



yang second tu lak....
lagik la kelakar...
naik bukit... terus je menonong tak berhenti...
hik2..
adeyh2..
patutnye kan kena berhenti kat tengah2 bukit tu kan..
then angkat tangan keluar dari cermin kereta pas tarik hand break..
then balance kan gear + minyak.. baru leh jalan..
nie dia tak..
terus je laju turun bukit tu..
macam naik roller coasterlak die buat.
adeyh2... (gelak lagi tapi dalam hati je)



tapi rai tahan je..
nak mo gelak...
takut jadik kat rai balik.. hihihi.




ok..
alhamdulillah rai lepas sume ujian..
senyum je instructor rai bila tau rai da pass.. hik2.
tapi yang tak leh blah nye...
masa ujian parking...
rai dah confident je nie...
tetibe ada sorang penilai kat luar kereta tu perli2 rai...


"dek.. kot ye pun awak nak parking.. tak yah la kemam2 mulut and ikut sekali senget camana awak sungguh2 nak parking kereta...."


dia gelakkan rai gila2.
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....
wawawa....
mane la rai perasan kedudukan mulut rai cmtu..
haha..
yela..
korang pasan x.. kalau kita nak wat something..
kdg2 mulut kite pun ikut sekali bersusah payah wat mimik muka.
kah2..


itu satu..
ade agy satu citer kelakar...
ya allah.. ni agy memalukan..
ok..sekarang instuctor dah ajak rai bawak kereta on da road.
satu yang rai perasan tentang diri rai..
rai akan mula menggelabah kat traffic light and kat roundabout.




kat traffic light satu hal..
kereta dah berhenti nie..
kena masuk gear satu kan..
part nie mmg rai selalu lupa..
apos agy...
TERLOMPAT2 terkinja2 la kereta rai bawak tu...
instructor dah bebel2 da...


"AIYAAAAA.... you buat kereta i.... sudah jadi itu KANGAROO maaaaaa.. cepat2 masuk itu gear satu.."


eeeee..
apos instructor nie..
ingat kat australia ke..siap samekan macam kangaroo lak..
kalau dia kata cam katak ke daku leh terima lagi..
apa teruk sangat ke terlompatnya keta ni sampai samekan ngan kangaroo..
pastu tambah2 agy memalukan...
ada 2 orang abang bawak lori...
hon2 kat sebelah siap gelak2 kan rai...



"wawawa GILA... ape ko gelak2.. ko ingat ko ensem sangat ke??"


hihihi.tapi cakap dalam hati je la..
senyum jela...
kuang asam gelak2 kan daku...



kereta kat belakang2 toksah cakap la...
hon macam nak jual aiskrim.
sengal. sabar la... tak nampak ke L kat kereta nie...
eeeeeeeeeee...




isk2... kesian x kat rai...
siap la korang.nanti daku tau bawak kereta..
siap drift agy...
leh berlakon citer initial D agy...
wakakakakaka....
so dengan lepas nya pra ujian..
ujian JPJ telah pun ditetapkan pada 4 august..
hik2
happy2.wink2.


p/s: sayu kan lagu michael jackson- you are not alone nie...





" You are not alone...
i am here with you....
though you far away...
i am here to stay..."

"You are not alone...
i am here with you...
though we're far apart...
You're always in my heart..."


Sebenarnya... semalam idzmi ada bitau rai SATU BERITA yang agak mengejutkan la... hurmmm...TAHNIAH abg.... rai tumpang happy .. tapi dalam masa yang sama... rai RISAU.... rai risau something yang rai sayang sgt2 akan hilang... tapi kalau itu yang terbaik buat dirinya... rai doakan dia... nanti kalau dah betul2 confirm rai bitau la ek... hurmmm....





5 budak2 comel:

ИДЗМИ РАИХАHА@izmichi said...

tu laa nak abg ajar bby xnak.. huhuhu nape leh jd cm kangaroo lak ni syg?? hehehe

ChekguSekolah said...

Sbar2 Rai..dah dapat 'P' nanti..
g lagik skali kat traffic light tue..
cari abg lorry tue..hon balik kat dia..
muahahaha

ZARA 札拉 said...

hehehe~
Kangaroo Rai?
Aduhai..Takpe2, nanti kalau dah dapat P, bukan setakat kangaroo, mesti boleh jadi cheetah punya.. Gambatte neh!!

miss hirose said...

hahahaha
lawak btul la rai
jd kangaroo plak da..hehe

Tfaaaaaa said...

hehee...tp2..dulu tfa pon mcm tu jugakk..gelabah bile ade lori kt sebla.smpi lupa nk lepaskn handbreak.mujur la xmeletop kete tu kan.hahahah