KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Monday, July 20, 2009

BIRTHDAY KEKASIH BARU SAYA... happy birthday sayang...


hahaha...
sorry tipu korang...
actually papa la kekasih baru saya..
ekekekkee......



Semalam birthday papa (19th JULY 2009)...


HAPPY BIRTHDAY TO PAPA,

CAPT ( R) KAMARUDIN BIN ISMAIL....



"Happy birthday to u... Happy birthday to u... Happy birthday to papa... happy birthday to u..."



yeah.. tepuk2 tangan...
hik2..
selamat hari jadi papa yang ke-48..
moga panjang umur and dimurahkan rezeki...
so kitorang ingat nak celebrate la kan..



tepat je kol 8 pagi... bertolak dari KL ke Melaka..
nak p melawat ateh, adik rai keempat.. nama die khuzaimi...
adik rai kat MRSM alor gajah..
sebab 26 july nie beszday die lak..
so ingat nak celebrate sekali la ngan birthday papa..
kesian dia.tiap2 taun kena share cake ngan papa.. hahahaa...
sape soh birthday dekat2.. wakakaka...
jimat sket! haha...



Punya la semangat kitorang.sampai sana kol 9.30.. gile ke ape..
hehe...pintu gate sekola tu pun tak bukak lagi...waktu melawat kol 10.30 pagi..
ape lagi.. duduk la berbaris ramai parents yang lain gak depan gate sekolah tu... haha..
masing2 mcm nak masuk explorace lak rai tgk..
bila je tepat 10.30 pagi,pintu gate dibuka, apa lagi..
masing2 mcm nak berlumba2 la masuk..
rai pun pelik.
owh..rupanya masing2 sibuk nak dok mengejar nak duduk kat pondok2 yang de kat dalam hostel diorang tu...
hahaha..
pe lagi. papa lom sempat parking...kitorang dah turun dlu.. gi cop tempat...
dpat la kitorang tempat yang strategik.. keh2...



akhirnya rai terdiam.bukan apa..rasa terharu sangat2.. family kitorang dah complete!!!
semua ada berkumpul sama2..
selalu mama kata.. rai dah la setahun sekali balik..
adik2 lak.. kalau ada sorang balik..
sorang agy mesti tak balik....
sekarang mama and papa rasa happy sgt2 semua anak2 ada...
ok..dah2 simpan tisu. jangan nangis2 lak.. keh2...
jom layan gambar2 kat bawah nie k..



Happy birthday yang ke -48 papa.. and becoming to ateh... 26 JULY...14th...



PAPA 19th JULY... ateh 26 JULY...




Like father like son... right...




besarkan mulut masing2.. then TIUP!..hehehe..




Mimi sibuk nak tiup lilin.




yeah2.cepat3 potong. kami tak sabar nak makan..




favourite rai.. chocolate indulgence..




Papa bermanja2.. hik2...





eleh ateh.malu2 lak mama nak suapkan..




Mimi sempat bagi pose even ngah tergoda dengan kelazatan cake..




hik2. nape papa cmtu lak..




den tak toleh mano2 agy dah...





ikan semilang lomak cili api + pisang mudo..




Orang negeri mcm rai ni wajib k masakan nie... Idzmi pun org negeri. so nie mmg feveret dia...




budak dah kekenyangan...




Ateh khusyuk makan.. nie la adik rai no.4...




Kasih syg seorang mama. menyuapkan cempedak kepada ku.. keh2...




papa tersenyum... ngeee...




ereen khusyuk makan... hik2..




Cempedak berbau harum penyeri gambar..ekekeke...




dari kiri belakang...Khuzairi, Raihana,Raisyafira,Khuzaimi dari kiri depan...Khuzairul,Raisyamimi,Raisyazreen




dengan mama tersayang...




Dengan hero kami...




Happy family right? ngeee...





Mama and papa dengan adik2 2nd batch.hehe





1st Batch...




Pemandangan2 kat MRSM Alor Gajah, Melaka...












Lihat la keletihan adik2 ku ini.. haha..



Adus2.. penat2...
balik2 je terus siap2 tolong abanglang lak...
nak hantar dia balik RMC ( maktab tentera diraja) lak..
sunyila along pasni...
adik2 dah tiada kat rumah.
pastu.. kena tolong dia gorengkan nugget + sosej berbundle2..
adeyh2.. dia nak bawak balik sana sebab malam nanti ade majlis pe ntah..
cam dinner la.. sorang kena bwak sket makanan.so kumpul2 nanti banyak la..


abanglang... khuzairi...



dah lama tak makan kuih PUTERI AYU...
korang pernah dgr x?
ingat nak buat kat sana,tapi masalah kelapa lak takde..
so balik nie leh la godek2 dapur wat kuih nie...
sebab kelapa pun banyakkan kat malaysia ni..
senang je buat kuih nie.. tapi kena sabar.
kalau x sabar tak leh nak wat.hehe..



nanti resepi rai bagi kemudian k...
nie mmg resepi mama rai dari dulu..
sebab nya... dulu mama rai selalu buat kuih2 hantar jual kat kedai..
macam2 la mama wat.,
karipap la,puteri ayu,donat,keria and mcm2 kuih melayu.
tapi after dah ada adik kecik2 nie mama stop la wat kuih.
isk2..
mula2 dulu masa belajar ngan mama..
asyik x jadi je rai buat!!!
mula2 elok la dia naik gebu2.. pastu last2 die trun jadi kecut...
memang la
tension gak masa tu...



Ratu hati saya...





mama adalah Sifu masak2 saya... hik2.


tapi rai tak give up.
jangan sesekali give up. kalau tak jadi.. kita cuba lagi dan lagi..
akhirnya.. lama2 jadi pula
seronok rasanya.. hehe..
rasa nya pun sedap..
lembut je...
so abglang leh la bawak balik kuih nie ntok dinner dia tu...


gebu kan kuih nie? hahaha.. ade macam pipi rai tak? kah2...



Lembut sangat2 tau... bahagia je masuk mulut.haha





P/s: Amacam weekend rai? bahagia kan? hik2..



6 budak2 comel:

ummu_hanis said...

rai cecepat kasi resepi puteri ayu tu tau. akak baru je beli acuan die. tapi takde resepi. hihihi.

iqafi said...

huhu..nape rai tk wat je kek besday papa tu?
rai kn terer bab2 buat kek ni..hikhik

Raihanna said...

kak ummu:

hehe... yeah! nanti next entry rai bagi resepi puteri ayu nie ek kak...
hik2...

Iqafi:

haha... sebab diorang semua da muak da rai wat cake selalu.... untuk bezday papa kena la bagi special2 sket... hik2...

Ann GreenStrawberry said...

yeahh..we ouls orang negeri okay..hihihi...rai mana cheese cake ni rai..ann dah lama tgu nie..xlama lagi rai nak balik sana dah..sedeh.jewwww......

ZARA 札拉 said...

wargh!!

sgt bahagia kamu!!

Caynie De said...

hapi bday pakcik and also bro!

wpun xkenal namun sy mengerti apa rasa nya berkumpul semua adik beradik dgn ibu bapa..