KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Monday, July 13, 2009

Masakan istimewa untuk abanglang.



Semalam adik rai yang kat RMC (royal millitary college) balik....
tu pun balik sekejap je...
papa + mama amek dia pukul 8 pagi.
haha. gile awal.
semangat sangat nak jmpe adik rai tu.
haha
sebab dia jarang balik...
rai pun SEMANGAT abeh...
yela..
nie 1st time jmpe dia... adik2 yg lain sume dah jumpa rai...
dia je yang belum...
rasa sedih + gembira + sebak bercampur2...




pepagi lagi rai dah bangun!
haha. rancang nak masak sedap2 ntok adik rai nih...
rindu nak tgk dia makan berselera....
adik rai nie kalau makan...
mmg kita rasa happy + seronok...
mcm berbaloi sgt2 masak.. hik2..




rai bangun kol 6.30 pagi..
da mula start memasak...
haha.
mule2 masak nasi planta...
then masak ayam masak merah and butter prawn...
tapi butter prawn x bape nak jadi sarangnya..
tapi rasa dia tetap sama. hik2.
haha..
ntah pe silap ntah.





Hehe.. banyak nya makanan... hik2..



Nasi Planta....



Butter Prawn




ayam masak merah style rai.keh2.



Nape ntah butter prawn nie tak bersarang.haha




Yummy...



air ribena....



tergoda x air nie berpeluh2.. haha



pastu wat dadih jagung.. isi dalam container kecik..
hehe. mesti abanglang suke...
mama lak sibuk masak lemak cili api ikan semilang + mangga muda.
semalam rai da standby siap2..
wat chocolate moist cake....
hik2.. favourite abanglang...




dadih jagung



My favourite!


mula2 dia sampai rumah...
terus salam rai.
peluk dia rasa sebak pula..
tapi pastu die bergurau. haha.
"along. nampak chubby skrg.."
hahahahaha....
sangat seronok tengok dia makan sungguh2...
yela..kan sana mane la dapat nak makan pe yang kita nak...
training dah la cam nak gila.
bukan leh sesuka hati balik rumah
ade masa + hari yg tertentu je leh melawat dia...


pastu dalam kol 4.30 petang... papa + mama hantar dia balik ke sungai besi...
tak sempat la jumpa rai..
sebab kol 3 petang tu rai ada driving class..
hehe..



belajar rajin2 alang...
along sentiasa doakan alang k....
nanti de peluang kita jumpa lagi k...



4 budak2 comel:

ИДЗМИ РАИХАHА@izmichi said...

wawwawaaaaaaaa!!!! sedap nyerr masakan bby abg ni. bile abg nak dpt rase mskan bby ni?? fav abg tuh dadih!! muahahahaha

Ann GreenStrawberry said...

sodap2..hihih..
sebak plak..
ceaaa..
hehehhehe

rizz said...

cdapnyee!!

ummu_hanis said...

hati kakak ni mmg pelik tau. cam masa adik adik akak jauh dulu kan, ape die nak makan sanggup la kita masak. biler tak dpt masak tu rase ralat sgt. ade skali tau ape diorg mintak hantar kat kolej? telor masak kicap. bleh ke? macam macam tau.
masa akak plak yg jauh kat kolej dulu diorg plak kat umah kan, biler nak balik tu kene ade sebenier utk sorang satu. sedih tol kalau diorg sambut kite takde mende nak bg. hihihi. semoga adik adik kite berjaya dan bahagia dunia akhirat kan? amin.