KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Monday, July 20, 2009

Makan Sate Kajang Hj. Samuri...Service diorang sangat2 teruk.



Hari Sabtu ( 18 July 2009)



semalam tu adik rai yang kat RMC balik bermalam sampai ahad...
gila banyak barang dia bawak...
camana la agaknya dia leh larat..
so kebetulan dia balik sekali sekala ni....
rai nak ajak la satu family makan luar...
nak p makan sate kajang!
haha...
dah lame gile kot rai x makan sate..
ade la setahun da.



Tapi bila sampai2 je...
rai rasa hangin je satu badan...
mana tak nya...
sorry to say la...
SERVICE diorang kali nie...
SANGAT2 TERUK!!!!!!!!!!!!!!
nama je sate yang terkenal kunun2 la.


Papa and mimi...


Mana tak nya...
dah la rai sampai ngan family dah lama tau.
orang biasa la ramai..
so nak dapat tempat pun susah... bila dah dpt tempat lak....
ape kes..
setengah jam takde orang datang kemas kan meja kitorang duduk yang dah kotor gila2...
yerla.. orang before nie makan MACAM TAKDE BIBIR kot..
bersepah betul meja tu dibuatnya..
Rai panggil2 waiter kat situ soh kemaskan..
diorang boleh la plak kan buat bodoh.
sambil wat muka masam.
apa dia ingat kitorang nak makan kat sini tak bayar ke?
rai bukan pe.
kesian tengok adik2 + mama + papa tu r..
dah la dtg elok2 nak makan.
pastu jadi mcm nie lak.

papa and abanglang...



Rai dah geram.
kepala dah angin.
rai pergi kat kaunter sate tu cakap ngan diorang..


" meja saya no.16. tapi takde orang langsung nak kemaskan meja tu.. dah bape orang saya panggil mintak tolong bersih kan.. tapi semua buat muka masam2.. saya datang nak makan sate nie saya bayar tau. bukan saya mintak makan free. datang mintak order pun takde. dah setengah jam kami duduk tapi tak dilayan.. kang saya wat complain kang baru tau..."

mama ngah khusyuk makan.hee..


ha amek ko.
ingat daku muka lembut2 tak leh nak marah orang ke. ( LEMBUT ke)
wakakakakaka....
pastu kelam kabut ada sorang tu say sorry banyak2
and then dia cepat2 suruh orang dia gi amek order kat meja rai.
maybe tu person in charge kot.
ntah. malas nak amek tau.peduli la dia manager ke pe.
hati customer ko kena la jaga.




orait akhirnya..
dapat la kami order makanan...


"ABC kasi 2 ek..."
"ABC takde malam ni"

"Sate Ayam 100 cucuk, Sate perut 10 cucuk ek dik"
"yang ada sate ayam + daging je bang. lain takde"

"Air Carrot susu ada tak?"
"air carrot susu kena order tempat lain. leceh nak pergi sana sini"

amboi2... sedapnya ko kata camtu.. dah tugas ko amek order... eeeeeeee... geram2..

tu pun mcm2 menu yang takde...
lain kali kalau menu tu takde.. tak yah letak la..
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... ntah pape.


Nasi goreng paprik..


tapi mmg sakit hati la duduk makan kat situ..
dari rasa seronok.. dah rasa tak seronok.
mana taknya...
air yang kitorang order pun lambat sampai..
sate dah berjam2 sampai..
kang ada tercekik sate nie kang...
pastu yang bertambah2 geram..
nasi impit ngan timun diorang lupa nak hantar...
pergh2.. sabar2 rai..ade perang dunia kedua meletup agy ni kang.
ok fine.
kali nie rai suruh adik rai yang banglang tu gi mintak..
kalau rai sure hangin lagi kang...


Second batch.hehe



Masalahnya...
waiter/waitress diorang ni... muka masam mencuka..
macam takde keikhlasan langsung wat kerja..
kalau tak suka kerja,janganlah kerja...
pergi la buat kerja lain...
ingat bagus ke masam2 muka nie..
rezeki x masuk la weyh kalau muka benyek cam buah mangga busuk.
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..
caketttttttt hati nie.

Airol,Ereen,Mimi....


eeeee..
ok2
rai da penat marah.
tapi pape pun..
agak2 la ek staff2 yang kerja kat sate kajang hj samuri.
rai tak keysah korang nak marah kalau ada la yang terbaca rai nya blog nie.
haha.
mmg rai tak puas hati dengan service korang.
sekian terima kasih.




P/s: next entry rai akan ceritakan pasal birthday papa + rai jumpa sorang kawan nama ALIA kat midvalley k..





3 budak2 comel:

rizz said...

cedappnya satee nk skett!

PeNaRi LaUt said...

sabor....itu mrupakan separauh dari IMAN...tp klu aku punhangin belah jer...tak payah tggu2 lagi...tebalikkan meja ker??
ngeh2

alya nasir said...

service kat situ still xberubah la kak rai..liya g baru2 ni pown same gak..agaknye xlame g lingkup la kalo still xjaga hty customer