KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Monday, February 9, 2009

MESTI BACA!! TENSION LA BLOCKMATE CAMNI!


GERAAAAMMMMMMMM!



daku nak luahkan mende yang mentensionkan daku...



bior daku luahkan dulu ketensionan nie... rai jenis mmg susah nak benci orang... tapi sekali rai dah benci.... mmg benci sebenci2 nya... ha... daku x keysah kalau nie kira mengumpat ke apa... Before nie rai tak pernah citer pasal nie.


camnie.. skrg rai tnggal kat hostel. dok kat tingkat 10. room rai di panggil block.entah daku pon tatau istilah nie betul ke tak..haha.. so satu block nie ade 2 bilik.. rai duduk bilik besar ngan SOO ANN.. SOO ANN nie malaysian gak.. tapi dia ok je dengan rai.. tiada masalah... ok.. sebelah pulak bilik kecik tinggal la sorang minah russian tapi die duduk kat israel.. daku kalau dengar israel ni mmg da menyirap darah da... so disebabkan kitorang dok satu unit block,so kena la share toilet + bathroom bersama...


Dia nie kadang2 baik.. kadang2 menyakitkan hati.. tapi benda yang menyakitkan ati tu lebey dr yang baik... daku tak keysah nak ngumpat dia sebab dia bukan paham bahasa melayu.and then dia pon tak hormati daku sebagai BLOCKMATE... pe yang die sakitkan hati daku??



1. Selalu bukak lagu/tengok movie/berwebcam ngan mak dia sangat2 kuat and tak reti pakai Headphone

- daku da rancang hadiah bezday dia nanti nak belikan die HEADPHONE BESAR GAJAH biar die sumbat kat tinga die.

- Kalau korang rasa nak tengok wayang GOLDEN SCREEN CINEMA signature yang paling eksklusif.. leh la datang bilik daku.. masuk secara percuma je k... sound effect semua memang baik punya!!! jangan kata golden... DIAMOND SCREEN CINEMA pon ade....

- paling bengang kalau daku ada exam/coloqium.. sebok la plak die nak bukak kuat2... Terima kasih bebanyak sebab cuba hiburkan ati daku yang lara ini....



2. Bercinta 24 jam dengan boyfriend dia

- Bilik daku dah jadi tempat lawatan sambil belajar boyfren dia.. setiap hari menziarah kekasih hati di bilik nak tengok kekasih dia ok ke tak... tidur ngan girlfren die... bunyi pelik2 da biasa dengar... pepaham je la... selalu kuar masuk bilik dengan bersuar pendek tanpa berbaju,memasak atas stove daku, dan membasuh pinggan mangkuk kerana kekasih hati tak suka berbuat demikian.and then basuh pinggan sampai sinki berlumut... tak reti plak nak kemas!

- Mandi bersama2 kekasih hati di dalam bilik air... Then bila diorang kuar lantai flood gile ngan air... daku tatau la KERBAU MANE BERKUBANG DALAM PARIT macam tu skali dalam bath tub.. kalau reti mop takpe... kang nak tunggu daku mop plak!!! pastu suka raga mandi/gunakan toilet kitorang... kadang2 daku rasa macam takde privacy hidup ngan diorang.

- Kalau gado ngan boyfren dia... boyfren dia akan ketuk pintu bertalu2 sampai nak pecah pintu depan bilik nie... konon2 majok taknak bukak pintu...

- Diorang nie masuk rumah ngan kasut/but yang penuh ngan kotor2.. tak reti nak bukak kasut... then masok toilet pon pakai kasut... pe tak reti tengok ke lantai tu kotor ngan kasut engkau.... Pastu daku JELING PAKWE dia... tunjukkan muka daku meluat yang melampau.... nanti daku bagi BUT pergi sawah lumpur2 tu then pakai la jangan cabut2... GAM TEROS..



3. PEMALAS/PENGOTOR

- Pemalas cuci toilet. Bila turn dia basuh toilet selalu tak buat.. daku pantang tol tengok toilet kotor... camne ntah diorang leh rasa nak pijak gak even tau da kotor... Bila dah terlampau kotor..even bukan daku nye turn..daku terpaksa bersihkan sebab seriusly tak tahan!!! Pastu tisu toilet yang da guna selalu buang dalam lubang tanpa FLUSH! daku rasa cam nak campak tisu tu kat muka dia...

- Selalu biarkan pinggan/mangkuk/kuali tak bercuci atas stove and dalam sinki... Selalu kena tegur baru dia basuh... kadang2 sampai naik bercendawan mangkuk2 tu... jangan kata cendawan butang,RAFFLESIA pon daku rasa die boleh ternak kat periuk belanga dia... Sampai naik berbau pon tak reti2 basuh... nie ada satu tawaran.. kalau pihak FAMA nak wat penyelidikan atau mana2 penyelidikan nak kaji cmne nak membiakkan cendawan2 dengan jayanya leh la rujuk ngan BLOCKMATE saya... kalau letak bawak microscope pun..sure madam svetlana yang ajar subject microbiology tu suke!
- Kalau ada pertandingan periuk belanga sape paling berkohok.. leh la invite blockmate saya yer.. memang berbakat sgt.. please2.. bagi die peluang k tonjolkan bakat... huhuhu....


dak rai mmg laser kalau part2 camnie k.. sowi la bebanyak...sowi2 naik lorry ok..... bukan x sound.. da banyak kali sound.. pernah daku ngamuk main hempas2 je sume barang nak cuci toilet.. tapi stil hati batu... pe lagi yang perlu ku buat?????


banyak lagi perangai die yang mengharu birukan idup daku.. tapi cukup tu je daku nak cakap... ok.. skrg da lega bila segala2nya dah diluah kan... sebab aritu idup daku rasa aman sangat2 bila dia balik israel winter break selama sebulan... pergh.. time tu la baru nampak toilet ku bersih sket..and aman tanpa idup ngan boyfren die... tapi semalam dia da balik!!!!!!!! terus daku meluat.. dah 2 taun idup ngan die... ada agy 4 taun nak idup bersama? leh tahan ke????

kalau korang? tahan ke??


26 budak2 comel:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

mak aii...

itu sangat menyakitkan hati okay?

gile ahh perangai..takde awareness langsung...

sounds sikit la dear..bagi notis ke hape ke...

Raihanna said...

ZARA:

isk.. rai siyes tak leh tahan camnie... da banyak kali sound... tapi mmg diorang nie takde budi bahasa... tak macam MALAYSIAN... kita je yang selalu tolak ansur ngan bangsa asing nie.... KUANG AJA gile diorang nie...

~ceRRy beRRy~ said...

waaaa...
busuk gler bdak tuh rai!!
eeeee...0rg israel ni busuk2 k0t..dh le hati tu dh mmg busuk..pangai busuk..diri sndiri pn busuk..adeyhh..manyak busuk la 0rg israel!!!!!

[saje nk attack 0rg israel sbnrnye..hehehe]

h0h0..mcm mn kam0 nk idup ngn die next 4 years rai..[ku leh bayangkn muke kam0 yg abes sign dh kam0 bg kat pkwe die..bkn stakat jeling2 jek..hehe]

sab0 ek rai..
kam0 hampuk je pale die ngan kuali b'cendawan mawan tuh!!!

0ppsss..terlebey sudeyyhh!! hehehe..

Suzana Hazes said...

ish3..
ni sudah melampau ni..
kalo daku ni da maki hamun abes dlm bm(ecece..cam brani je..hehe)
ciannye rai..
xpe rai..
kuatkan hatimu..
tabah hadapi dugaan..
all de best rai..
jgn tensen2 key..
blaja leklok..
take care sweet!

Miss Izah Mohamed said...

mak aih.. dasat tol..
pengotor!
xkn sume mende dia nk org cuci..
pakaian dia lak cmne??
xkn sepahkn camtu je.. afte a month baru nk basuh.. tu pn pas kene sound.. hurm..
sib bek foreigner.. klu malaysian td mmg nk kene tampar laju2 360 drjah ar.. hahaha

CikYana(",) said...

giler tul gurl tue
wat tmpt 2 cm umah sendiri plak
hormati la skit housemate..
mmg sewel la gurl tue..
melayu ke?

Anonymous said...

erk...
cam tak tahan je aku bace ni..
apetah lagi..
ko yg menghadapinyee..
siyes shit..
busok tol~~~~~
huhuhuh....

KhairiL's said...

memang x patut ler die ni...
apa la naseb daaa

syahir akmal said...

haha, life mmg cmtu rai.. hahaha.. klu tension2 maen r game yg ko ajar aku tuh.. jom3.. kah3..

PJ selamba said...

whew!
ade ke org camtu?
erm
kesian cik rai kita...
baik jadi blockmate pj camni
ngeeee

PJ selamba said...

oOo...patut la cik rai bengang
tapi kan...
apa kata cik rai buat 10 petua yang pj bagi dekat blog pj tu...
ekekeke
baru dia tau sapa lagi handal menggilakan orang...
lalalala

Ann GreenStrawberry said...

rai..
klu ann pun xtahan camtue...
part2 kebersihan..no.1...
xleh wat report ke rai?
org camni..kasi ikat kat pokok yg byk kerengga..huhuhu...

ann dulu ader classmate from russia..
giler tengik satu class..
pernah skali tersatu kumpulan..
mmg nk muntah bau2an yg dikeluarkan...

vidadarisakura said...

darl!~

pegi la aply tukar bilik!!!

crescent said...

wow ade ke manusia camtu..haha

m'Z faRa.. said...

sabo jew la rai..
x pown g tukar bilik jew..
x boley kew..???

Monkey D Luffy said...

napa tak BOMOH jer? hehehe

B@drul said...

nak saya tolong bunuh di ke?
atau hantar terus ke neraka.. hahaha

Raihanna said...

Ifa:
tu la.. rai mmg tak tahan ngan meke nie

Suzana:
thanx ek suzana.. rai cube bersabar..isk..

Missy izah:
Tula..mmg nak kena makan penampor dah tu.. geram daku...

Cikyana:
die izrailian... tapi russian.meke mmg pengotor cik yana..

anonymous:
mmg busuk beb! eeeeeeeee

krel:
ape nak buat krel..da nasib badan.. isk2

Pj:
erk...jadik blockmate en pj? hehehe...tatotla.. keh2...

Ann:
nak report cmne ek..sume diorang spesies je kat sini... tau xpe... ann pon pernah kena yer... mmg dasyat la meke nie... ish2

V:
V,maslahnya aq suke bilik aq... aq tengah pk cara cmne nak halau die... sengal betul org cmnie v!

Tika:
ade tka..sape kata tade.. huhu

Mz Fara:
Rai suke bilik rai...da selesa dlm bilik nie... tinggal nak berambuskan meke nie dari block daku nie...

monkey d luffy:
a'a kan.. bomoh kan die bagi santau cendawan..kah2..

Bad:
Leh gak tu bad... leh jadik hero.. hehe

Raihanna said...

Syahir akmal zainal:
Jom2..main game tu..aq da addicted weyh!

umiZue said...

fuhhhhh....dahsyat tol dpt blockmate mcm tu... mmg tensyen r.. suh die pindah block la..

Ann GreenStrawberry said...

yup..
dorg memang pengotor lar senang citer...
rai pindah bilik tak leh ker?
xpun brg2 korng pas masak..simpan..
so dia xguna lar...

Nash Taj (^_^) said...

ske ke xske...dia ttap cm2...mrh gler2 pn dia ttap cm2...skit ati cmne pn dia cm2...pngotor,jjik cmne pn dia ttap cm2...sabar la ye...dgaan...ner tau ati dia nk b'ubah lpas bf dia mti...hahaha

chipsmore said...

leyh plak dy wat projek ea?? sal x report je?? euwww

♥ Cik HeLena ♥ said...

ishhh cianye rai..kalo hel pun rasa cam nk bunuh je org camni...hehe~~alaa bunuh je..spesis israel kan jahat cam setan...huahuahua...
eee pengototor gilew minah israel tu eaaa....mmg dasar spesis israel yg cam tahikkk..euwwww

Nash Taj (^_^) said...

sdgkn pnggan mgkuk b'sepah kt sink nash xblh tgk apalg tsu yg dia buang n xflush...mmg nash sebat dia gne wyar kabel....sebat cmne askar israhell seksa org islam....klo dyorg tgh wat projek...piat tinga bf dia...amek gnting sunat dia...xpn smackdown dyorg...ksi excrsice hardcore hahaha

:: lil life of mine :: said...

adeh..
sakit ati gilos i bc..
kalo i mmg da lama i tenyeh2 muka dia..
cam lahanat jew prangai dia..
adui..
sbr je k rai