KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Monday, February 2, 2009

Lelaki BUNCIT? keh2.. -TAG dari aya


Arini suhu -22*c.. Pergh! benci betulla. dok dalam bilik gelisah je.. Kaki + tangan da sakit.. tak suka!!!!!!


Dah2.. malas nak layan perasaan nie....



Thanx aya sebab bagi award ni kat daku.... terharu ikan haruan nih...hehehe






1. Copy Badge Cute Blogger Award untuk diletakkan di blog anda.

2. LINK atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda.

3. Penyampai anugerah : SURAYA NORDIN (Salah sorang kawan baik daku)



*Dia gila pink.. macam daku gak
*Dia comeyl,baik,cun,lawa,sopan santun,memang memenuhi ciri2 gadis idaman... (aya... sila belanja daku sebab daku dah banyak kuarkan tenaga puji kamo banyak2 nie).. haha
*Dia Takut kucing macam takut ikan jaws.keh2... (isk.. daku suka gile kucing.. nak2 nama momon..keh2)
*saya syg aya.. (hik2)


3. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memberikan anugerah ini kepada pemenang seterusnya.




10 Fakta mengenai RAIHANA





1. Kalau orang tanya apa2 ciri lelaki idaman daku syarat2 dia... first mesti buncit! keh2... ntah. lelaki buncit cam sexy and hot je.. auwww! (perlukah wat bunyi camni?) hik2.. nanti leh panggil ABG CIT2.. hik2... ala.. tapi daku bukan nak yang mcm pregnant 9 bulan tu... korang jangan pi suggest kat daku pakcik2 yang perot boyot2 lak... ngeeee... buncit comeyl2 sudah la.. hehe.. (ada org tengah berusaha nak buncit tu.. keh2.. chaiyok2 abg ku).. keh2..

2. Ngah in love with my childhood best friend. lost contact ngan dia 12 taun and jumpa balik dalam friendster! dulu suka buli dia main masak2 + anak patung sampai dia nanges2.. hehe.. jahat and kejam tak daku? keh2... tak sangka leh jatuh cinta lak.. hehe.. lucky i'm in love with my bestfriend! hehe..

Muka dengki orang potong cake...





3. Leh berzikir dalam class dengan begitu khusyuk dan tawaduk... (tersengguk2)... Sometime main snooker atas meja (tangan di unjurkan ke depan then daku letak pala atas lengan) Pelik la... Time cikgu ngajar kat depan time tu la ubat pelali untuk tido nak meresap dalam pala..Masa tu la mata daku macam GARFIELD... tapi bila cikgu kuar terang benderanglak mata daku macam mata burung antu... (cikgu..adekah cikgu nye suara mendodoikan saya?) isk..

Bukti kukuh 1


Bukti kukuh 2


4. Leh bercakap + membebel tak henti2... kalau tak caya.. tanya la kengkawan ku di sini.. Diorang pon pening ngan daku... hik2.. Kalau daku senyap 2 minit pon diorang dah heran... Mulut daku je pot pet2, mulut laser.. tapi hati ku baik tau.... betul weyh.. tak tipu.. (masuk bakul tak terangkat2 nampak).. I can be A good friend for a good people...

5. Cepat marah and naik darah.. SUMPAH....Macam puting beliung and tsunami... Sensitive and HOT TEMPERED when people do things which i didn't like..believe me i'll be a hulk when i'm mad..hehe.. nak tengok ke? sile2 wat daku marah okey... hehe... Ku akan bayangkan orang ku marah itu cam semut kecit... rasa nak picit2 je.. haha... tapi daku cepat sejuk and caer pulak kalau org pujuk.. hik2.. Alamak ala2 lagu kate perry plak.. HOT AND COLD.. Ngeeee...

6. Suka MASAK + WAT CAKE + MAKAN = CHUBBY + GEMOK + LEMAK ROPOL2 cam langsir..... tu la formula matematik daku.. keh2.. Before pergi sini berat badan ku cuma 48 kg.. then naik 12 kg setelah berhybernate macam polar bear di sini dengan sangat berjayanya... so kira jela bape berat ku skrg.. haha... balik time taun lepas.. papa ku sibuk suruh daku diet.. haish.. (baik2 ku akan diet...).. Ku sensitif gile222222 bila orang ckp pasal berat badan atau cakap daku gemuk.. sumpah leh nangis... so JANGAN!


Before.. 3 taun dulu



After.. haha..tembam kan..kan...kan...

7. Sekarang ngah berasap2 + tension + pressure sgt2 belajar... Baru 2 taun ke? isk... ada agi 4 taun sey baru abeh... insyallah grad 2013... Bila Rai nak kawin nie... haha... adoi2.. wink2... cita2 nak jadi doktor SAKIT TUAN.. keh2.. gatal gile.. takdela tipu je weyh... NGERI SEY.. taknak2..tak sanggup.. haha.. Bila tension belajar... ku akan makan banyak2... so hasilnya.. teka sendiri la.. hik2

who wanna be da first? haha..

8. Gila colour pink, Gila hair bands, Gila earings. kesimpulannya mmg gila. haha.. tengah mengumpul koleksi2.. hehe.. Bila jumpa tak leh tahan perasaan nak beli.. isk! Lagi satu daku gile VANILLA flavour.... yummy!

Antara barang2 Rai yang berkale PINK..hehe


Earings...


Hairbands ku... hehe

9. Anak first dari 7 orang adik beradik. paling kecik umur baru 2 taun... saya seorang kakak and anak yang penuh dengan tanggungjawab.. isk isk isk... I'm A daughter to such a caring parent.. Diorang segala2 nya bagi ku.. Mama sangat2 rapat dengan rai and can be my bestfriend. papa daku sangat2 garang oteyyy.. tatot sangat2 ngan papa. sebab papa ku dulu ex army. kat umah ku macam2 peraturan askar ada and kena berdisiplin.. adeyh2.. daku sgt2 syg adik2 ku and rapat dengan diorang...

Boyfren ku... OPS.. hehe.. Papa ku la... Capt (R) Kamarudin Ismail...


Mama ku yang sweet... umur kami tak jauh beza... aip2.. jangan nak ngorat2 lak mama daku... hehe.... miss u sgt2 mama...


Family Rai..

10. Seorang yang sangat2 tamak.. sebab pe tau? sebab nak jawab soalan nie lebih dari 10. tapi takleh lak..sebab syarat2 dia kena bagi 10 je fakta pasal kita.. haish.. ape la.. hik2... ngeeeee...



Ok task da siap... rai nak bagi award ni kat semua kawan2... ngeeeee~

20 budak2 comel:

PJ selamba said...

lelaki buncit?
hehe
seksi kan?
pj pun nak jadi buncit tapi dok menten slim jugak...ades
cemanakan err nak buncit?

p/s: ur mom nampak muda ler...ngeee

Raihanna said...

PJ:

A'ala..lelaki buncit sexy ooo.. keh2... kalau nak buncit senang je Pj.. tiap2 ari makan lemak ayam, lemak lembu, pastu kalau masak tu guna minyak sampai 1 liter...
keh2.. hope resepi2 di atas dapat membantu..keh2..

ha? my mom? aip2 jgn ngorat2.. keh

KhaLifah feDi said...

emm mcm2 aar rai nie..aduyai.emm x kisahlah rai aslkan ko bhgia ok naa..

emm sana sejuk yer ..sini panas suam2 lah..

psst:-ayahmu tentera ker askar?

Raihanna said...

KF:

A'a...sejuk....

Kf... tentera and askar tak sama ke?? yup2... pp dlu askar...nape ek

KhaLifah feDi said...

oic...so skunk dh bersara yer..
emm xdelah muke cm familiar lah..ops mebe pelanduk dua serupa kot..

psst:-dh wat tempe sambeeeeeel..

Olive said...

hahahaha
peh...kembang sey bc ko nye blog
terangkat gle!
hak2
ermmm
suke muncit2...???
me too!
yeah!idup owg muncheet!(sungguh semangat)
rai, sape muncit angkat tgn!
hahahaha
ko agak2 iz kesah x bc entri ni?
lalala~

Raihanna said...

Kf:

camana nie.... tempe takde jual kat sini... xpe2.. nanti balik nanti rai try wat KF nye recipe tu yer.. then bagi kf tengok hasilnya....otey x..


erm a'a..papa bekas askar...


Aya:

haha.. ko terangkat ke... susah tu beb.. spende koyak x.. keh2...

Iz xkan marah nye aya...sebab die ngah berusaha membuncitkan perot dia...keh2... idup org buncit.. keh2

Muhafis said...

hye cuties.. tq 4 dropping by kat blog sy.. blog kamoo pun menarik deh.. sukak bace.. rajin2 update ye.. =)

mR. nuar said...

salam rai..
lame x bertegor sape kan..
ekekeke..
rai sy pown boncit gak taw..
patot ar sy ase ramai jew gurlz2 minat kat sy..
hahahaha.. :)

Raihanna said...

Nuar:

haha.. jap3... nak ngadu kat FARA...siap kamo!!!!!!

m'Z faRa.. said...

hye rai...
owh...
memang nak kene ganyang mamat nieh...
perasan..
minah mane la yang shuke kamoo 2...
malang betol minah2 yang shuke kamoo 2..
kecuali shaye la..
heee...
wakakaka...
tapi kan rai...
mmg nuar 2 boncit au...
kalah ibu mengandung...
haaa....

Raihanna said...

Fara:

Ganyang jgn x ganyang...
keh2...
xdela..
gurau je..
owh.. die muncit ke...
so fara suke x?
keh2

~ceRRy beRRy~ said...

h0h0..
ptt statusnye len mcm jek..
upenye entry kat bl0g..
adehhh...
sejak ble suke 0rg muncit2 ni cik rai..???
wadusss...
kam0 suke 0rg muncit camne..
yg mcm d0raem0n tu ek..??
hehehe...
[just j0king~~]
:)

Raihanna said...

Ifa:

haha..cumel2.. lelaki muncit2... haha... yer2 mcm momon.. mane kamo tau nie ifa... keh2..

mR. nuar said...

to rai:
amboi jahant nye..
suke jew report2 taw..
x mo kawan..
ekekeke..
rai nanty wat kan sy kek blh x..???
msti besh kamoo wat.. :)


to miz fara:
malang kew dpt sy..???????
x pe sy sedar sape sy..
papepown awk gak ckp awk suke pewot sy boncit..
so sy pown memboncitkan la pewot sy nieh..
hihihihi..

KhairiL's said...

heheh,muncit yer..x pe asl kan bhgia udahhh

#agk² colection tu boley bt muzium x
hehe(just joking)

PJ selamba said...

tapi tgk mr lt. tu tak buncit pun...

B@drul said...

rai minat john hafiz....
jgn malu2 rai.. bgtau je smua org..

m'Z faRa.. said...

-->rai..
owh..
shaye x kisah dye moncit ke x..
janjy ikhlaz kan rai..
heee...

-->mr nuar..
oi..
adew ke saye kate cam 2..???
mushkil2...

vidadarisakura said...

cumel la anak ini~


hee