KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Monday, August 10, 2009

Wedding Ann GreenStrawberry + PRACTICAL!



hik2...
sabtu yang lepas Rai & Idzmi gi kenduri kahwin sorang kawan
kat senawang,negeri sembilan...
and dia pun active blogging...
nak tengok blog gadis cantik manis tu??
click sini yer...
AnnGreenStrawberry


hehe...
kebetulan idzmi cuti seminggu....
so dia balik la rumah family nya kat port dickson...
so dari port dickson,idzmi drive ke puchong untuk amek rai... hik2..
Actually rai nak naik Komuter sampai seremban je...
tak nak susah kan dia..
tapi org tu tak kasi pula...
hik2...
terharu jugakla..haha







Then singgah jap rumah idzmi...
sampai rumah dia dalam pukul 11.30 pagi..
dia nak tukar baju la plak!
eeeeeeee...






Then kitorang sampai kat umah Ann dalam pukul 1 tghari...
actually ann nie classmate idzmi dulu...
Makanan memang best2...
lain dari yang lain...
kitorang makan banyak giler!
hik2...




budak2 ini sudah kekenyangan....





Ann memang cun la!




sama cantik sama padan kan??





Selamat pengantin baru.. moga bahagia sampai bila2...





Idzmi ngan kawan baiknya,hisratul...








owh..pastukan... rai jmpe sorang lagi kawan blogger kat situ!!!!
Farah! hik2..
comeyl orangnya....
tak sangka kan kite leh jmpe... hik2..


wawawa...
ramai nya yang kata rai dah tembam!!!!!
isk2..
ape boleh buat..
nasi dah jadi bubur ayam mcd....
hahahaa...
xpela.. rai happy kot..
hik2







Haha.. tapi masa on da way nak hantar rai balik...
lebih kurang beberapa km dari port dickson..
tetibe je ada lori terbalik depan kitorang...
ya allah.. takut gila k...
jammed lak tu jalan...






Then ada orang tu cabar rai bawak kereta dia masa on da way balik!
huhuhu...
takpe2 rai sahut cabaran tu...
muahahhahaa..
so idzmi jadi instructor baru...
wakakakakaka...







So esok.. (10 august 2009)
hari yang bermakna untuk kami berdua...
kebetulan sama..
macam berjanji2 pula kan..hik2..




Rai start practical kat hospital kajang...
Rai akan melaporkan diri kat bahagian Obstetrics and gynaecology...
haha..tengok orang bersalin!!!!
camana la esok agaknya kan...
berdebar2 gak hati rai nie....





and... esok idzmi pun memulakan tugas baru...
sebagai ADC (pegawai pengiring)
kepada Panglima Pendidikan dan Latihan TLDM, Dato' Musa Omar..
berdekatan ngan kementerian pertahanan, KL..
Kalau dulu dia bertugas di LUMUT, Perak and selalu je sailing lama2...
then ada la orang meroyan2 mcm pungguk rindukan bulan..
sebab tak pat contact langsung...
wakakakkaka...
daku la tu!!!! wakakakaka...



So sekarang lagi dekat dengan rai and maybe dia dah tak sailing.. hik2..
tapi tak tentu la.. maybe dia and rai akan sama2 bz...
so tatau la dapat jumpa ke tak..
kalau ade rezeki.. kita jumpa ek abg...
tahniah abang..
good luck and all the best to u...



hurmmm yela.. rai pun lagi 3 minggu dah nak balik....
mesti rasa sediey kan...
rai terasa juga...
bila ade suara2 sumbang cakap yang...
idzmi tu sure akan berubah hati + poya2 bila dah keje kat Kl nie....
yerla bila dah dok jauh2 sure la macam2 dugaan yang datang...
and kerjaya dia skrg perlukan banyak komitmen
and perlu hadir banyak function ntok mengiringi dato' tu..
tapi rai percayakan idzmi...
rai jadikan kata2 tu sebagai satu cabaran...
walaupun pedih.. tapi nak wat cmne...
mulut longkang memang tak leh nak tutup...
betul tak??
jodoh di tangan tuhan.. so rai serahkan padaNYA...


25 budak2 comel:

nurain said...

heee..rai..6 tahun lagi ke...


nanti jangan lupe jmput kwan2 blogger~

Precious said...

Selamat wat praktikal 2 u and bertugas wat si die. Kalau jodoh tak ke mana ... 6 tahun? All d best!!

~ceRRy beRRy~ said...

1st..rai bg baju kebaya tuh cun la..
suke tgk rai klu pki baju kurung,kebaya & etc..comeyl :)

2nd..suami ann tuh hensem! hik2...

3rd..errkk..jgn riso2 rai..moga kamo & idzmi bahagia selamanya :D

GUD LUCK~!!

aRi sHu said...

gud luck k both of u..

rai jgn fedulik ape org ckp k..yg penting rai prcaya dgn cik abg rai tu ye..

<< s| tED| >> said...

selamat praktikal tuntuk rai dan selamat bertugas untuk idzmi..
semoga korang berdua bahagia

ZARA 札拉 said...

selamat bertugas syg!

mau peluk2~

hehehe~

miss hirose said...

cumel la rai pakai kebaya tuh..
ann tu pun cun giler..
6 tahun agy??hehe
jemput tau nti..

Ann GreenStrawberry said...

rai..thank for coming k

azza said...

hai rai... adusss tang lori tue teringat kenangan lama la... dulu ade gak lori terbalik betul2 depan my car.. menggigil lutut n seluruh sendi.. but alhamdullillah masih di panjangkan umur..
selamat berpractikal...all da best...
utk cik abg selamat memulakan tugas baru,...
both of u insyaallah ade jodoh tak kemana..

asna cute said...

wah wah dah berani bawh kete yea hehe =))

Bagus bagus!
asna pun berani bwk kete kat highway jer kat jalan kecik2 lum berani lag hahaha =p

Congatz dah stat pratikal!
Chaiyok! chayok!

miss lolly said...

lambat agik 6 taun ae? hihi.

kamoo so cumil dear~

[z@ck] said...

1. kamu sgat cntik dlm kebaya br beli tu..hehehe

2. kamu berdua sgt sweet oh.. =)6 thun lg jgn lupa jmput kite k

3. happy practical!

ciare (^_^)v said...

salam rai..nk tmpang copy gamba ke-2 pengantin bleh? huhu...ingat nk dtg aritu tp ade exam ptd pulak....

Paan Tanpa Adik said...

Senawang biasa jam...

rizz said...

tembam pp rai lately hehehehehe

ummu_hanis said...

mmg rai. jodoh tgn tuhan. macam akak yg dah kawin banyak tahun ni pon selalu je dengar bunyi suara longkang. bukan ape. hasben akak tu kan cam telebih emsem sket. si baik muncit. ramai la kata sure die akan tirguda ngan pompuan lebih lawo. sebab akak kan agak burok. ngeh. memula kawin dulu dengar agak marah la. tapi dah 10 taon ni, lantak la. biar le ape org nak kata. kalau jodoh kite kuat insyaallah. yg berkepit tiap hari lgkan bleh becerai berai. yg lawo lgkan bleh kene tinggal. semua itu takdir. ape pon akak doakan jodoh korang kuat. takde le sesia kawan lelame. hikhikhik. nanti kawin jempot akak eh. lg 6 taon, tua dah akak masa tu.

Ynn. said...

rai cantik comel gorgeous. ah malas nk puji HAHA :P

chipsmore said...

xpe2x ..
insyaAllah de jodoh..t kawen..
jgn lupe jemput ye..hehe ;)

r0sCha said...

weeeeee~
d0aku sem0ga hbgn kam0 N idzmi berkekalan hingga hujung nyawa..=) amin~

ps---> naseb kam0 xletak picha idzmi pkai spek itam kt bl0g nie...klu x,sy da terg0da..weeee~ hehehee
sbb rituh,tgk FS kam0,de picha die pkai spek itam...=)

may said...

haip...
lame nye 6 tahun.. rugi tau lelmbt kawin..hehe

MJ WORLD said...

Good Luck Rai...

Happy2 selalu hendaknya... aminnn

ChekguSekolah said...

InsyaAllah Rai..

doa je la..

semoga jejakkan kaki ke jinjang pelamin..

hehehe..

apa=apa pun...

selamat bertugas

ayien.. said...

rai, jgn pedulik kata2 mulut longkang
dorang jeles sebab rai happy...
yg penting rai percaya kat idzmi..

go, 6 taun je...

triple x malaya said...

jangan lupe jemput gua...gerenti gua datang...

Tfaaaaaa said...

ade jodoh kawen ok.jgn lupe jemput sume tau rai. :)

hehe..good luck both of you