KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Friday, August 7, 2009

KEBAYA OREN + KOTAK2 HARAPAN HIDUP.haha




Hik2..
semalam Rai Menghabiskan satu hari suntuk kat Jalan Tunku Abd.Rahman,Sogo, KLCC ngan sunway pyramid...
hahaha...
macam nak patah kaki berjalan...
tapi rai suka jalan2...



actually nak pergi cari baju kebaya...
nak gi wedding kawan minggu nie..
insyallah...
bukan pe rai lupa nak bawak balik baju2 kurung rai..
semua tertinggal kat sana..
malas nak bawa balik rumah sebab beg dah berat.



so semalam rai beli la sepasang...
hehe..
so sekaligus baju nie jadi la baju raya untuk tahun nie..
muahahahaha..
jimat kan? haha.
ke tengah pujuk diri sebab tak dapat beraya lagi dengan family tahun nie??
wakakkaakakaka



Rai suka corak sulaman kat baju kebaya nie...
baju and kain dijual asing...
rai pilih kain songket..
kain dia tu leh adjust sebab kain tu tak jahit!
haha..
mula2 rai memang berkenan sangat2 dengan colour hitam + pink..
tapi yang kecewa nya saiz rai takde!
nampak sangat dah gemok la ko tu RAI
diam2 kata hati... dush2.
tapi rai memang tol2 puas hati dengan baju nie...
hehe...




cantik tak?






Sulaman dia kemas..




Malam pulak packing barang2 nak pos ke sana...
barang2 nie adalah barang2 dapur,barang2 buat cake,barang2 buat kuih and rempah2 yang sewaktu dengannya...
papa banyak tolong rai malam tadi..
hik2..
ex army kalau packing barang memang kemas! haha...
Nak harap rai packing?? wakakakakaka...
alamatnya... sampai sana kotak dah terburai isi perut
takut bag rai masa balik nanti overweight...
so terpaksa la poskan separuh melalui sea mail..
2 kotak nie je pun dah 20 kg!!!!
lagipun sea mail nie murah tapi lambat sket...
hampir 2 bulan baru sampai..
so better poskan awal2...
wakakakkaka..
papa perli2 kata rai nie nak bukak kedai meniaga ke kat sana...
muahahhahaha..




Puh2.. amin2.. moga2 selamat la ko sampai sana kotak2!





Bye2. ko mesti sampai k.. kalau tak sampai siap ko!ko la harapan hidupku untuk memasak kat sana! hahaha




16 budak2 comel:

r0sCha said...

weeeeee~
chanteq l0rh kebaya tuh...
nk2 nnt beraya kt m0sc0w..
menti mengancam..
hikhihkhikk...

p/s--> mend0akan agar k0tak2 harapan itu selamat smpai+ tidak terburai isi pewot nye.. amin~

ZARA 札拉 said...

wah2~

dak Rai~

semoga si kotak itu selamat tiba di sana~

eh, lawa baju kamu syg!

Pais Chaos said...

apsal x bli kasut raya sekali??haha

Raihanna said...

roscha:

haha...
beraya tanpa family isk2..
sure tak bermakna ape2..
huwaaaaaa..
haha..
masey2 sebab doakan kotak rai..haha..
jangan terburai isi perut sudey

Raihanna said...

zara:

masey zara..
amin..
moga sampai dengan selamat.puh2

Raihanna said...

Pais:

haha..kasut tak beli..
bajet takdela wawawa...
dah kopak

cikgu eja said...

hehe...
cantik baju adik rai :)
adik akak tahun lepas pun tak dapat raya kat sini. tapi allhamdulillah tahun nie dia balik Ireland lepas raya :) ape2 pun adik rai sana pun kami semua ada bersama adik :)

miss hirose said...

cantik la rai baju tu..
sesuai je ngn rai..
msti mengancam rai pki nanti kn..
sulaman die cantik la..

byk sungguh brg2 rai..
xpe2 konfem la smpi dgn selamat
tak teburai punye..heh

rizz said...

cntek la rai bju tu hehehhe

[z@ck] said...

mak aiih..
20 kilo..
da sama berat ngn i waktu umur 3 thun..hahaha..

bgs gak bw stok siap2..x la kempunan nk mkn makanan mesia kt sana even just instant nye je..

hehehe

aza said...

wahhh best nya baju raya dah beli..huhuhu kita bayang kain utk raya pun tak beli lg..uhukkkkssss

~ceRRy beRRy~ said...

cantikla baju raya rai..
mst cun pki time mjls kawen :)

DIK AN said...

Nak duit raya...

Eh?

messyremo said...

cantik r sulaman die rai..

bape rege die?hehe

<< s| tED| >> said...

cantik woo kebaya tu.. pandai pilih kain songket..

barang2 tu awal2 pos ok ke? nanti siapa yg terima? rai dah sampai nanti ye?

ChekguSekolah said...

sakan la berkebaya ek?

hehe..smoga selamat pergi dan selamat pulang kotak tue...buah hati pengarang jantung katakan...hehehe