KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Friday, August 28, 2009

tetamu istimewa berbuka puasa,,,

actually nie adalah entry auto publish post...
pasni rai takkan online sampai ahad...
mesti rai akan rindu kawan2 semua.. :(
start dari 27/08/09 - 30/08/09 nie rai akan balik kampung di negeri sembilan...
nak jumpa semua saudara mara before rai balik ke sana...
sebab raya nie adalah raya ke-3 rai tanpa bersama2 dengan keluarga...
sob2. sedih nye..
dan yang merisaukan hati rai...
nenek rai sakit selepas jatuh depan bilik...
sekarang nenek rai kena tahan wad kat hospital kuala pilah.
doakan nenek rai cepat sembuh yerp..



actually dah hampir seminggu lebih rai tak update blog...
sorry yer kawan2 sebab tak sempat tinggalkan pape comment kat blog korang...
walau papepun..rai masih mengikuti semua cerita2 menarik dari kawan2...
cuma masa tak mengizinkan... banyak benda yang rai kena settlekan before balik sana...
practical rai pun berakhir isnin lepas... banyak benda yang dapat rai belajar...
jutaan terima kasih kepada semua doktor, staff and kakitangan department obstetric and gynaecology Hospital Kajang kerana banyak memberi tunjuk ajar kat rai...
doakan satu hari nanti rai akan berjaya mencapai cita2 rai....




cakap pasal ramadhan...
hik2..
seperti biasa minggu 1st ramadhan tiap2 tahun daku xkan boleh melaksanakannya...
haha... cuti2.cuti umum.muahahhahaha.
tapi 23 ari bulan ritu....
family rai ade menjemput seorang tetamu istimewa buka puasa bersama...
agak2nya sape ek?
hik2..
kena baca semua entry sampai abeh la k kalau nak tau..
haha..


So start dari tengahari sampai ke petang..
mama dah tugaskan rai untuk masak semua hidangan...
yerla..someone nak datang kan..hik2..
walaupun penat... tapi sangat2 bermakna...
hik2..

Menu2 ari tu adalah....

1. Nasi Lemak sambal sotong




















2. kuih buah melaka

Buah melaka on da way... hik2


Orait... dah siap pun...



teringin nak buat??? jom tengok resepi yang rai pernah kasi dulu....
CLICK SINI


3.Kuih sagu

Nie memang kuih favourite rai di bulan pose...

kalau nak kuih nie cantik..kena kukus.. baru la structure kuih nie berbiji2..






haha.. bijak tak? sebab pe rai kata bijak? sebab rai nak jimatkan masa... so 2 2 kuih nie menggunakan kelapa.. so cepat sket siap nya...muahahahhaa... dush2.

nak tengok camana cara2 nak buat kuih nie???
amat mudah tapi mengambil masa yang lama juga untuk mengukusnya...


CLICK SINI




4. daging masak kicap madu



5. Kerabu Tauge + kacang botol




Nie lah antara gambo2 yang sempat di ambil... hehe...
oleh kerana kitorang ni ramai....
kena la makan kat bawah....
rumah rai pun kecik je...
hehe..
sebab semua dah ada kat rumah...
rasa seronok + meriah sangat2 berbuka puasa ramai2 kan....



abanglang khusyuk menikmati makanan...






Abanglang and si kecik yang mengacau2 orang lain bukak pose.







hehe.. sebenarnya Idzmi la tetamu istimewa tu... hik2...
camana abg? ok x masakan bby?
hik2...
idzmi makan bertambah2 tu...
hik2... happy :)
yerla.. kitorang cuba nak berjumpa...
tapi idzmi pun sibuk..
terpaksa la curi2 peluang mcamnie...
khamis sampai ahad rai balik kampung...
idzmi pun bertugas di lumut,perak minggu nie...
so tak dapat la nak jumpa selalu.



peace no war.muahahaha




aip2 mimi.jangan lebey2 k.. nie along nye tau tak!! hahaha








ateh




Papa bergaya dengan tshirt + cap yang idzmi bagi... hik2


abang! nak satu gak tshirt camni! eeeeeeeeee...










Rai pasti akan merindui saat2 nie k....


31/08/09 ... 2.am...
rai akan pulang ke moscow.
selamat tinggal kenangan SUMMER 09.





18 budak2 comel:

mAr@ZiEy said...

Moga Rai selamat dan berjaya kelak..

<< s| tED| >> said...

rai senyum dengan mimi samalah...

semoga berjaya rai..

miss hirose said...

hehehehe..
cumel la tgk mimi..
cam nk peluk2 je die..

pape pun rai..
da byk da rai simpan kenangan kat cni..rai amik gambar byk2 k..
nanti kalo rindu bleh tgk gambar2 tuh..

gud luck n take care sweet..

asna cute said...

Wow! sedap nya laukkk~~

Hati2 balik kmpg yea~

asna cute said...
This comment has been removed by the author.
aNys said...

gud bye dear..
have a save flight..
take care urself kt sane nnt aek..
masak bnyk² tau.. hehehe =D
gud luck study, x mOo pressure²
mish u so much..
see u next year

gonna b mish u.. sob² ='(

zety said...

wa...best nye cik rai kite ni.jeles btl la kat die.tapi ni nk tanye brpe lame cik rai prktkl ye?

aza said...

take care n all da best for ur study key...
jangan cedih2 kat sane nnti key

ummu_hanis said...

rai dah nak balik moscow ye. ok. semoga selamat sampai. nanti hapdet posa dan raya moscow k. semoga nenek rai cepat sembuh.

Hazzy Ishak said...

seronok berbuka ngn family... ;(

farish sinclair said...

nk onde2! cedapnyaa heehhee

Paan said...

N9 kat mana? Boleh lepak sekali.

~ceRRy beRRy~ said...

selamat pulang rai..
moga selamat sampai di sana..

pasti akn ramai yg rindu kamo kat sini..
especially..anak patung kamo,mimi comey..hehe..

Tfaaaaaa said...

jangan sedih2 rai..

laksanakan impian dulu okay :)

mimi suke kot tgk along die jeles.hehehe

kojah said...

comels la adik kamu...

eh, kamu juge...

dh nk blk moscow ye...all da best!!

ChekguSekolah said...

Good Luck Rai...

Selamat berpuasa

cik eja^_^ said...

it's okay adik rai..
study come 1st hehehe...
nanti adik rai habis study boleh jumpa tiap2 hari mimi :)

akak doakan adik rai berjaya kelak...
akak tukar link :)

mr.panda said...

selamat pulang..
moga selamat sampai di sana..
gudluck study.
x lama. lagi brapa taun je.

salam ramadhan. =).
huhu nie x mau g uk nie.