KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Wednesday, August 19, 2009

BABY TWIN lahir secara caesarean... + HAti saya berkecamuk.

hurm
nape hati rai rasa sediey sangat2 nie...
nape?
nape2?
x suke la!!!!!
i hate it...


Minggu nie rai asyik bz je!
penat sangat2 kat hospital.
ramai pulak orang deliver baby minggu nie...
pagi sampai petang non stop.
tapi ada benda menarik berlaku...
Rai rasa bertuah sangat2...
sebab dapat tengok depan mata...
seorang ibu melahirkan BABY TWIN secara caesarean...
yang menariknya..sorang BOY,sorang GIRL..
hik2.comel kan...
tapi sayangnya dalam operation theater..
dilarang amek gambar atau video...
atas sebab2 tertentu and sebagai menghormati patient.


so gambar2 kat bawah nie memang sebijik dengan gambaran sebenar...
credit to wikipedia.



















bukan senang nak lahirkan baby right? pergh.susah ok.. tu la nikmat yang tuhan berikan pada kita kaum hawa kan? bagi rai..semua ibu macam seorang serikandi tau. bukan sket tenaga nak meneran and nak melahirkan baby tu.bak kata mama rai... sampai rasa tu macam nafas kita yang terakhir je tau masa last teran baby tu.... isk2.. takut juga kan nak jadi seorang ibu....


+++++++++++++++++


idzmi pulak bz gila2.
2 hari lepas dia pergi Jaybee iring dato' kena hadir konvokesyen kat UTM skudai.
2 hari esok lak... Gi teman meeting kat LUMUT lak.



even sekarang dia dah duduk kat Kl..
tapi rai tak rasa pun dia dekat dengan rai...
makin jauh ada la...
rai betul2 rasa sakit la.
nape rai rasa sakit nie.
hati rai terasa. tapi nape perlu rai terasa?
rai kena faham kerjaya dia yang sentiasa sibuk tu...
tapi dalam masa yang sama rai tetap rasa tertekan juga.
nape r..NAPE??



sebab....
sebab.....
sebab.....
sebabnya...



rai rasa tak lama lagi rai akan berpisah dengan dia semula.
rai takut tak sempat jumpa dia before rai balik nie...
tapi rai tak patut nak berperangai macam ni kan...
tapi rai just seorang perempuan.
perempuan yang banyak mainan emosi.
*mengeluh





actually rai sedih bukan ape.
malam merdeka rai balik.
orang lain countdown untuk merdeka.
rai lak countdown hari paling sedih.
so sampai minggu depan maybe tak dapat jumpa idzmi...
and then maybe...
khamis sampai ahad minggu depan tu rai balik kampung kat negeri sembilan..
tahun depan rai balik bulan 8!!!!
setahun lagi tu nak tunggu.
1 tahun tu bukan kejap.
terlalu lama.
banyak dugaan.banyak cabaran.banyak tangisan.
tapi nak wat camana...demi cita2 rai,rai terpaksa korbankan semua tu.
peritnya kehidupan.




Kepada sesiapa yang bermulut jahat ngata2 rai... korang tak tau macamana je perasaan rai. cuba korang berada kat tempat rai.. rai nak tgk sejauh mana kamu boleh tahan ngan long distance relationship. ingat senang ke setahun tak jumpa orang yang kita sayang??? eleh.mengata orang dia yang lebih. rai tengok orang yang ngata rai tu baru tak jumpa beberapa hari.. dah menggelabah and macam pungguk rindukan cacing. ha amek ko. geram tol hati nie. rai bukan mengada.bukan meroyan2 tak tentu pasal. tapi rai betul2 rasa sedih! alhamdulillah dah 2 tahun rai berjaya hadapi semua tu. bukan mudah yang korang sangka kan... please la faham k...




Sabtu nie dah puasa.
minggu depan balik mesti rasa sediey je kan masa buka puasa..
mula la terbayang hidangan2 yang mama masak masa berbuka kat rumah...
and Raya tahun nie seperti biasa macam takde apa2 erti buat saya.
Sediey rasanya bila kita tak dapat beraya ngan keluarga dan insan tersayang.
saat paling sayu bila dengar takbir masa malam raya....
ya allah.sebak hati tuhan sahaja yang tahu. bergenang je air mata.



papepun rai nak ucapkan..selamat berpuasa kepada kawan2 semua....



10 hari lagi... masa tolong jangan pisahkan kami. rai merayu.





26 budak2 comel:

khaLifah feDi said...

ala sedey kamu nie..xsempat beraya dicny ea..!!!

well selmt berpose ea..!!!

ZARA 札拉 said...

alahai syg~

jgn layan manusia2 gila tu syg~

Nur Fatehah said...

nt sy pos kuih raye utk rai ye..huhu..

Precious said...

Dugaan bercinta. Have faith! One way or another, be strong! I'll pray for you!
As for those people yg menyakitkan tu ... don't let them hurt you. Biarkan sajer...

♥FaTinFazLan♥ said...

sabar ye rai..~

~ceRRy beRRy~ said...

rai,
sedeynye ifa baca..
hmm..xpe2..pasti ramai yg akn merindui kamu di sini..
jgn sedey2 ek..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hohoiii.

beby twin? ilyke. hihi

rai, jgn layan kata2 org. meke tau mngata je suh kt down. uhhuuuu.

tape2. sabauuu oke? mase ade ni gelak puas2 ngan idzmi oke? jgn gado2 lka. hihi

Paan said...

X sabar nak jadi doktor!

Twin? I dah ada anak sedara kembar dah...

Ynn. said...

sedih bace entry kali ni, tgk mcm mane lahirkan baby twin takutnye.

rai rai, ynn pn br smngggu kt unisel ni, pdhal dekat jeee tapi boleh rasa rinduuu sgt dgn mama sbb 3 bulan cuti +___________+ bila baca entry rai ni lagi la. stahun xdpt jmpe fmily sedihnyee +______________+

ynn respek la dgn rai sygg rai tau

p.a.n.a ★ ちゃん said...

rai, taon ni pon ak tak beraye kat mesia..

26 ogos ni ak fly jepon..
tak dapt jmp ko yg setaon skali pulang ke mesia aritu kan..?

T_____T

cik eja^_^ said...

adik rai...
jangan sedih2 k?
akak paham akak pun dgn bf akak relationship long distance jugak...
3-5 tahun kami hubungan mcm nie :)
akak paham kita pempuan mcm2 pikir kan??? janji kita paham situasi semua okay.. pikir +ve ok hehe...akak dulu pun sma mcm adik jugk hehe...

bee said...

adu...tgk kesan jahitan ni memg mengerikan lah..tambah2 lagi lepas jahit tu...adu...mcm bentuk stapler kertas jer..adu...nk mintk maaf ngn umi bnyk2....to kak rai x mo sedey2...6t x chumel^_^

<< s| tED| >> said...

1. ngeri gambar tU!! sebab tu aku x jd doktor agaknye.. ceh!! bajet macam pandai jek!!

2. Biarlah org nak ckp apa.. janji kita tahu a[a yg kit abuat

3. x pe rai.. kamu jauh di sana.. kami di sini akan tetap berpuasa dan beraya bersama kamu walau hanya di blog

caiyoooookk rai! demi cinta. korban apa sahaja !

messyremo said...

besela tu...

kalu dah jodoh tak ke mane~~

rindu2 ni best tau~~hehe

hapPY zuRa~~ said...

be strong rai.. bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian.. u will not know what u will get after all the hardship.. mcm org dlu pun, long distance relationship.. walaupun just kl-penang tp kami mmg jumpe setahun sekali je due to work commitment, to make it worse, for 3 years in a row.. he's just like idzmi, they want the best utk kerja mereka.. or should i say workaholic? hehe..

and, bile da kawen, rai akan rasa super happy.. serious! perasaan tu sgt lain.. and worth all the waits.. rai maybe lama lagi kn? but no worries.. u will survive, believe me.. it's hard, but u will smile the rest of your life when u get the result.. good luck dear!!~~ *wINk*

miss hirose said...

rai sedey btul la bce entry rai ni..
rai jgn la sedey2 k kuatkan semangat..
rai happy2 tau..
selamat berpuasa..

ChekguSekolah said...

cheer up Rai..

jangan sedih2..tengok kegembiraan mak yg dpt twin baby tue..

Rai kena happy mcm tue..

memang kena susah untk happy...

azza said...

hai rai...jangan sedih2 key..kehidupan perlu diteruskan...be strong girl....

rizz said...

sabo jela kan rai kannnn

ChiLaBaey's said...

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak... Puasa jangan tak puasa.... dan juga Selamat Bersahur pagi nanti.... :) Esok jangan pulak lupa dah puasa tau... karang selambe je ajak kawan pergi makan tengahari untuk sesiapa yang bekerja esok... atau berada dirumah.... hehehe...

chipsmore said...

mulot org mmg x ley nk tutop..ignore je mulot2x celupar 2...

btw,hepy fasting ;)

bintang12 said...

rai!! xyah la sdh2.ouh yeah ak slalu follow blog ko.hm btw mulut longkang xleh ttop kan.huhu..hmm aku p0n long distance mcm ko gak..Alhmdulillah. last 13/8 4th anniversarry ktrg,so ak tau ko p0n leh.tt0p mate ngn telinge je.yg pntg korg trust n loyal to each other.ok? =D - intan

joegrimjow said...

sempat raya kat mesia
hehe

IZYAN CINTA❤ said...

wekwekwek!!
menakutkn woo~tp tue lar cbarn jd wanita,rite..?

hehe..
kak rai kite ne sbar jer lar ek..
hehe..mreka2 tue jeleskn kbhgiaan urg laen..
hahahah!!

cmat posa ek!!

.pRiya-[pwincez]-Liya. said...

tol kata kwn2 rai nie..
abaikan jer mereka nie siz..

mereka taw cakap jerk..

hehex..
syg+windu kak rai sgt2..
Insya Allah..klau kesempatan jumpa kak rai kat saner..
cOz priya akn dtg sana bulan 12..n tinggal kat sana sampai bulan 3..

ader tournament Taekwando..
klau kesempatan jumpa siz kat situ yerk..
cyg siz..tc..:)

Muhammad Farid said...

comel baby...ngeri la tgk u bersalin...eee...apapun semoga bahagia tau!!