KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Saturday, August 1, 2009

Rai, Tolong Stop Shopping Baju.


herk.
wawawa.
rai tak perasan rupanya dah banyak baju yang rai beli sepanjang rai cuti nie!!!
mati la!
wakakakakaka...
bese la orang perempuan.. kan2. kan2..kan2...
cepat2 angguk girl2 semua... please backing rai.. haha...




rai suka kumpul baju2 ala2 dress babydoll! hik2...
ala... baju2 yang rai beli kebanyakkan nya murah2 je...
sumpah rai tak tipu...
tak pernah rai beli baju yang mahal2..
setakat nie belum mampu lagi rai nak merasa pakai baju branded2 harga sampai beratus2... :(
pada rai..
even murah sekalipun tapi kalau cantik... dah cukup bagi rai.. :)
lagipun tak elok membazir kan... cewahhh..
( ko beli banyak2 baju camni x membazir ke rai??)
haha..
eyh diam lah kata hati...
hahahahaha...



Antara baju2 ku sepanjang cuti sebulan nie!!!
kah2...
diulang sekali lagi...
BULAN INI SAHAJA......
papa tolong jangan pengsan ngan pangai anakmu....




Part 1





Part 2



Ok.sekarang daku dah kopak. poket dah bocor. hahaha... wakakaka. duit myspacetunai masuk lagi minggu depan... seronoknya!!!! korang yang belom join myspacetunai jom la join.tak rugi tau...



Puh2.. cepat2 la MARA masukkan duit.dah pokai dah nie..
hik2..tapi banyak la benda2 yang nak kena beli + duit kena spent before balik nie..
rai sila insaf... jimat2 sket.. huhuhu...
hurmm.. esok lak nak pergi tengok umah sewa+ housemate camana...
maybe rai duduk rumah sewa je sebab nak jimatkan kos.
dekat sket ngan tempat practical.
kalau nak berulang dari puchong rai fikir duit minyak lagi,tol lagi.. hurm...
lagipun 3 minggu je.. better dok umah sewa kot..
thanx kepada sorang kawan yang banyak tolong rai carik rumah kat sana....
lagipun rai dah nak balik sana tak lama lagi kan..
rai nak cuba merenggangkan sedikit mimi dengan rai..
dia terlalu manja la dengan rai...
takut jadi macam dulu..
sampai dia demam2 after rai balik...
ade sape2 windu mimi??
nie gambar terbaru dia..
hik2...







________________________________________


actually rai ngah bengang
tahap gaban nie. korang pun tahu kan pasal perhimpunan anti and pro ISA kat Kl tu kan?
eeeee.. geram gila ok...
sebab rai antara mangsa yang terperangkap dalam bas kat KL...
jammed gileeeeeeeeeeeeeeeeee.....
3 jam rai berdiri sebab tak pat tempat duduk...
(tak bawak mimi.so xleh berlakon jadi ibu muda)
haha.
kalau tak, sure leh dapat tempat duduk...
pastu diorang suruh turun jalan kaki gila jauh sampai ke pasar seni!!!!
ya allah.dah la rai pakai heels.
tak ke rasa nak cabut je kasut tu pastu katuk kepala sorang2 yang buat perhimpunan tu....
hehe.tapi jangan risau.
rai belum se extreme tu... saya masih seorang perempuan...hik2
peluh jangan cakap la..
macam dah pakai baju hujan yang tak serap air.




"TERIMA KASIH BEBANYAK" kepada yang buat perhimpunan tu yerp...
"SAYA HARGAI" sangat2 jasa2 korang semua...
THANX juga sebab "TAK MENYUSAHKAN ORANG AWAM YANG TAK BERSALAH"



Elok orang2 yang tak faham bahasa nie sembur je dengan air cili padi...
biar terkinja2 pijar..
Rai tak sokong mane2 parti k...
sebab rai tak suka masuk campur.
Rai tak minat.
rai suka buat hal rai je.
bagi rai kalau dah menyusahkan orang lain tu kiranya menganiaya juga la...
so pikir2 la sendiri..
korang dapat pe je buat macam tu????




24 budak2 comel:

khaLifah feDi said...

hye...bkn pmpuan kl;u x shping sakan naa.hehehe~

rai jgn lupe join contest

Weblog Popular 1 Malaysia

klik sini

http://tuanuruchimaru.blogspot.com/2009/07/weblog-bagi-anda-rm-5000.html

Precious said...

Waiii ... cecantiknyer baju2 die. Memang tak perlu berhabis duit beli baju yg mahal kalau yg murahpun dapat memuaskan hati. Janji selesa ...

Nur Fatehah said...

nt dah byk rai wat muzium baju..hehehe..

nsb bek sy x duk kl..xde r duk tgk ISA tu...haha..

Raihanna said...

Kf:

tu la susah jadi org pompuan ni KF..
hik2...
ko pn mesti selalu shoping baju kan..
kan2.

Raihanna said...

Precious:

betul2...
baju tak perlu mahal2...
asalkan cantik and berpatutan tu pun da kira ckup kan???

Raihanna said...

Fatehah:

haha..
alamak..
kalau buat muzium org nak masuk xpe gak fatehah..
kang kalau rai sorang je yang dok syok sendri??
tak ke haru jadinya?
hik2...
tu la..sengal je meke2 ni..sibuk wat perhimpunan pe ntah...
ish2

NORHANIDA YAHYA said...

byknye baju rai...
comey2 je semua...

Raihanna said...

norhanida:

hik2..
wawawa..
takut papa marah ooo..
wakkakakaka...
masey hanida.

ChiLaBaey's said...

Nama pun perempuan... Lelaki pun ada juga yang sama... macam saya tak boleh tengok kasut... merbahaya.... kalau tak beli sekarang mest beli senyap2 nanti.... hehehe... wife selalu marah... bukan pakai pun simpan je.... :)

Raihanna said...

Chilabaey:

hik2..
alamak...
awak suke collect kasut ke..
hik2..
best juga tu...
kasut jenis pe yang awak suka???

chipsmore said...

banyak gile baju...ley la bg 5 kat sy..hehe ;)

ChiLaBaey's said...

Saya tak kira brand apa.... Yang nampak cantik di mata saya, saya akan beli... tapi lingkungan harga yang setimpal dengan qualitinye serta rupa... hehehe.... kalau nak lebih tahan lama selalunye beli yang mahal sikitlah.... :)

Raihanna said...

chipsmore:

hik2...
alamak...
kalau saya bagi awak 5 cmne sy??
hik2...


chilabey:

hik2..
betul tu....
tapi mcm sy nie student agy...
tnggu dah kerja nanti kot...
insyallah.. :)

+ RyNe_0n9 + said...
This comment has been removed by the author.
+ RyNe_0n9 + said...

hi rai...
psal perhimpunan haram tu...
ryne ade kat area sogo smlm...dlm kol 10 polis siap ngan lori,anjing besau2 tu da siap wait nk perempat org2 yg dok berhimpun kat c2...
pling memalukn,foreigner kelam kabut smlm kat train,kesian diorg...
dgr citer customer sogo pon kene sekali pemedih mata tu..
kesian nk shopink last2 kene benda tu..
ape da...
btol2 ryne sokong pe rai ckp...
mereka ni sungguh menyusahkn,
apela dpt wat camtu...

Raihanna said...

ryne:

tu la pasal ryn...
semalam rai hangin jugak la..
sebab terlalu jammed..
sampai rasa tak leh nafas da dalam bas tu...
diorg nie tak fikirkan pasal org lain???
macam pntingkan dri sndri je... isk2..
apa nak jadi kan negara kita skrg...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

haduiiiiiih.

banyaknya baju.

jeles!~ hihi. dah la cumil2 bajuk itew.

rai, sila ke page lolly n vote tau!

ZARA 札拉 said...

hehehe~

amboi~

sakan anda sayang~

hehehe~ baju nak bawak balik sana ye?

Raihanna said...

Lolly:

hehehe.
owh..kamo masuk photo contest tu yerp...
mesti leh menang nya tu... insyallah..
amin2..nanti rai vote k..

Raihanna said...

Zara:

haha..yer2..sakan sampai kena sorok2 dari papa nampak!!
hik2....
asal kuar je baju lain2.. tu yang dia tanya gak tu! ekekekeke....
a'a...
leh dikatakan baju nak bawak balik sana juga....
wawaa..NAKMO BALIK

r0sCha said...

weeeee~
manyak nye dress2 kam0..
nk 1..
hikhikhikkk....

asna cute said...

WooWW!!!! Shopg!!!
rai byk yea rai shopg tue!!
mcm ne la agak yea nk bwk balik sane nti kan hehe =))

mau dalam 4 beg kang rai nak bwk balik sne hehe =))

Eh nape mimi cumil mcm asna ek? hehe *perasan lbih asna nie haha =p

Epi pratikal rai~ all the best~

rizz said...

wahh byknyee die shoping hehe heaven!

norlina mohd rasid said...

ske warna ijau itam tu... nk curik..hihihihi