KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Sunday, August 30, 2009

Mimi Anak Haram RAI? sampai hati sape yang berkata camtu.

lan: bukan xda gaya melayu, tp cam spt bkn islam. seksi. byk gambar terdedah kulit tu. bikin malu sendiri


lela: hang ada laki ada anak pakai lagu ni takdak gaya melayu?dasat..ke anak haram?



Antara komen2 penceroboh BODOH di blog rai beberapa hari yang lepas....



Terkilan.
bengang.sakit hati.geram.
tu la antara luahan hati rai bila ade "PENCEROBOH" yang memberi komen yang tidak sepatutnya di shoutbox blog rai nie...
sesungguhnya fitnah itu lagi keji daripada segala perbuatan.
sampai hati kan org mengutuk ADIK KANDUNG RAI sampai macamtu sekali....
mana letaknya otak org yang berkata demikian ek...
pesanan saya kepada orang yang BODOH ini...



1. Kau tak baca blog aku betul2 pastu kau nak tuduh aku bukan2 lak.. MIMI tu adik aku.bukan anak aku. aku belum kahwin lagi. bila pulak aku berlaki? sedap je mulut cakap.
kau teringin sangat anak haram ke? ko doa2 jela keturunan ko akan dapat suatu hari nanti..
kau pun sure akan ada anak suatu hari nanti.. ko yakin ke anak ko nanti tak lahirkan anak haram? ke kau yang anak haram?




2. Aku memang pantang betul orang cakap pasal darah daging keturunan aku. kalau kau nak makan penampar. kau tampilkanlah diri. jangan la berkata kat depan je berani beb. pastu bersembunyi di sebalik nickname yang tak wujud. lagipun kalau aku kata aku tampar... aku betul2 akan tampar. tak pasal2 pecah mulut kau nanti.




3. Baju aku suka hati aku la k nak pakai. aku tak susahkan kau. lagipun. aku tak rasa baju yang aku pakai sexy benor.. kalau sexy tu nampak sejibik2 gunung ganang then pakai macam tak cukup kain. ada ke ko nampak gambar2 aku macam tu?




4. Jangan mudah menghukum orang and menilai amalan seseorang kerana allah saja yang mengetahui amalan makhluk2nya. apesal? ko rasa amalan kau dah cukup sangat ke??? jaga tepi kain sendiri ... jangan nak hebohkan hal orang lain. lagipun nie bulan pose. x baik buat dosa memfitnah.



Lagipun hari nie 30 AUGUST 2008 BIRTHDAY MIMI YANG KE-3 tahun...
malas nak panjang2 kan citer nie...
sebab rai nak happy2 masa birthday mimi....
so happy birthday yer adik ku sayang...
moga panjang umur and dimurahkan rezeki....
semoga adik along cepat besar...hik2...
along sayangkan mimi sangat2 tau...
sempena birthday mimi rai hadiah kan dia tudung kale pink!!!
hik2...
rai nak adik rai p ngaji nanti...
hehehhee...
comeyl x dia?
hehehe...
nie video yang rai sempat rakamkan pagi tadi..




video



P/s : RAI KALAU DAH MARAH... memang teruk k. so please la jangan nak carik pasal. Malam nie rai bertolak pulang ke moscow. doakan rai sampai ngan selamat k...



25 budak2 comel:

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

babe,ure not alone.blog i,mama intan,mama ava n mama myra kena..u bacalah entry i under 'postpartum'.org tu mroyan!

<< s| tED| >> said...

Ya Allah. Apa masalah orang tu. Orang jenis macam ni pengecut Rai. Kalau berani tidak akan berselindung di sebalik nama yang tak da.

dah tak de keje agaknya.
Sabarje lah. jangan layan orang macam ni.

Buat Mimi. Happy birthday!! Semoga membesar jadi anak yang solehah..

pstt.. hari ini aku siap buat entry nak buat kuih sagu mata ikan tiru rai punya. tapi saat akhir bahan x cukup. lain kali lah buat.. ekekekeekke

miss lolly a.k.a luvfareda said...

isyyyh issyyhhh bodoh punya orang.

suka2 ati je kata kita camtu.

camla meke tu baik sgt.

kalu nak btul2 menegur. tampilkan identti yg sebenarnya. nih nak main selindung lak. pengecutttttttttt. konon berdakwah ke apa ntah. mencikkkk:(

si*l punya orang.

diorng x bace abes tu. padahal terang2 dah boleh tahu mimi tu adik rai.

tu rr kje manusia. suke ati je men tuduh2.

gila.~


pe pun. rai. t kat sana on9 kan? take care ye. smoga selamat ke mscow.msti mimi rindu kat rai. hihi

..::..ein..::.. said...

salam...
hai rai..ni 1st time ein komen kat blog rai...

mmg xde akal sguh manusia 2 yg suka tuduh bukan2

ein harap, rai byk2 kan bersabar ye..wat x tau je dgn diorg 2..suma 2 hny utk sakit kan ati rai je..

bila diorg tgk rai marah, lg diorg suka...x kira ape jua yg diorg kata kan, ein tau rai gadis yg baik

btw, ein nak ucapkan happy bezday kat mimi..she's so cute..geram tgk mimi..

smoga rai terus tabah, kuat semangat dlm hadapi ape jua dugaan kehidupan ni

smoga slamat smpai di sana dan blaja rjn2 ye

NORHANIDA YAHYA said...

ish2..
dasat betul makhluk yang kate rai macam tu...

xpayah dipikirkan sgt rai..
diorang xtau pape sebok2 nak tuduh bkan2...

manusia dasar mulut longkang yang dengki tengok kita bahagia mmg ade...

sabar je ye...

nway selamat sampai ke moscow...

IxoR@ said...

Siapa la yg tak marah...sy faham perasaan Rai....

Bulan baik ni, banyak2 la bersabar ye...

Oh ya, baru ixora teringat Rai dah nk balik Moscow la...selamat dlm perjalanan ye rai...kat sana nti rajin update blog tak?

In advance nak wish Rai " Selamat Hari raya ".

Tfaaaaaa said...

apela bangang btol dorg tu.dh xde keje sgt la tu main fitnah2 org xtentu pasal.

mmg bangang gile.esh mmg bangang la.

aianna said...

dear rai...(i rasa pelik memanggil u dgn nama sndiri..hiks.. ;P)

yang, i ada baca msg tu kat shoutbox u smlm..bongok btol org2 tu..tak baca entry btol2, trus pndi2 mentafsir org..itulah stupidos...tak baca trus claim itu ini..sabar k yang..i tau u tabah!

semoga slmt smpi di moscow!take care n up8 nnti! ;)

Ynn. said...

YA ALLAH. mmg kurang hajar betul atau mmg mak bpk die x ajar langsung bace dgn betul kot. ataupun dia tgk gambar lepastu tgk rai ada idzmi lepastu mula ckp bukan2. die nk ngorat u tapi die tgk idzmi LEBIH LEBIH LEBIH better dr die, sbb tu tension bg msg mcm tu.

bodoh. one word for this human lah :) rai kuatkan smngt okay. delete je msg2 mcm tu. semak.

btw hppy bufday mimi sygg. dh la comel mcm kakak die. nnt kan ynn nk baby ynn comel cm mimi :P haha

*emosi betul baca entry terbaru rai ni tau.

farah said...

mimi sungguh comel.

manusia mmg begitu,
punya perasaan hasad dengki,
tepi kain org mereka sibuk nak jaga,
tak sedar kain sendiri terlondeh.
semoga terus tabah yer cik rai.

:)

selamat pulang ke Moscow.

ZARA 札拉 said...

Rai sayang~
kamu ada Zara yg akan menyokong kamu Rai~

Semoga kamu selamat tiba kat Moscow sayang~
semalam birthday Zara (29/8), tak sangka Mimi punya hari ni~

Comelnya Mimi~

Abaikan manusia durjana camtu Rai~

cik eja^_^ said...

adik rai jangan pikir ape yang 'orang gila' tu cakap...
janji akak dengan yang lain yang mengikuti adik rai tahu perkara yang sebenarnya...
mungkin diaorang jeles tak boleh jadi mcm adik rai..
sabar k...

PeNaRi LaUt said...

hallamak....apa sudah jadi?
Sabda nabi" Sabar itu separuh daripada IMAN"...
nak wat camna kan...internet nih dah bebas...sapa2 pun bleh kacau...takda akta yang bleh dikuatkuasakan...cuma akta hasutan jer bleh diguna pkai...

sabar ya...Tahniah kat Mon....dah jadi ADC...gongraz bro...

mr.panda said...

hurm. apa kes la.
duk kata macam tu kat rai.
x tentu pasai. nak phd (perasaan hasad dengki) pun ambik la diploma. degree then master.
kalu depa kena tuduh macam rai.
baru ada akai.

just calm down n sabar k.

happy belated besday to mimi.
happy reached russia with safe.

messyremo said...

alahai...

udah sampei blom rai?

cHiK_SaRRa said...

org mcm 2 bajet diri dye bagos je sis..konon dye t'lalu baik arr nx ckp2 mcm 2..gaknye dye jelez kot tgk sis..sis sabar je kayh..

asna cute said...

xyah lyn ar smua tue rai...
buat masa jer..
dorg tue yg jelz agak yea..
xde budak secomil dak comel tue..

=)) keep smile okey~

miss hirose said...

subhanallah..
teruknye dorg ni..
sampai ckp cmtu sekali..

sedey je su bce..
msti rai sedey kan..
rai jgn sedey2 ye nti tensen..
rai happy2 je tau..

take care sweet..
Happy birthday to Mimi..

aNys said...

lalink!!
wat donno je k??
wat mcm meke² tue x pnh b'sore pape pon..
da terang agy b'suloh rai ngan mimi B'BINTI kn papa yg same
org tue akai tade sbnrnye.. x pnh p skola kot dlu.. x pon tyme cekgu ngajor kt dpn die dok tdo kt blkg
so.. lantak kn saje ape yg die nk ckp
mulot longkang kn?? mane pnh reti dok diam kalo x ngate org..

hope pahale diorg tue dpt kt mimi
mimi bdk kecik yg comey agy suci
tade dosa agy mimi tue..

b strong k girl..
gud luck study
mish u so much!!

azalea said...

rai, sabar key.. tapi memang patut pun klu rai melinting bulan2 posa ni.. sajer je diaorg ni cari dosa kering.. BODOH tol diaorg tu...lain kali nk entry tmpt org beri salam dulu.. tak malu ker tuduh2 tak usul periksa... main terjah jer... sabar key rai... org insan teraniaya dimakbul tuhan lebih2 lagi di bulan yg mulia ni..

.pRiya-[pwincez]-Liya. said...

siz rai..
juz leave dem back..
bulan2 pose nie..
klau menfitnah..

dosa tanggung sendiri..
siz jgn risaw..
have a nice jOurney yaar..
tc..=)

Khairunnisa' said...

Saya selalu mengikuti blog Rai dan ini komen saya yg kedua. Pemahaman saya drpd dua ayat mereka itu, mereka kata Rai yang anak haram, bukan Mimi. Mungkin cara Rai berpakaian tu tak kena pada hati mereka. Sabar Rai. Cuma satu saya nak tegur. Rai jangan post lagi gambar bertudung kerana memang Rai tidak bertudung. Ini menimbulkan fitnah seolah-olah Rai bermain dgn hukum Allah. Satu lagi, jangan post gambar ibu Rai tanpa tudung. Jagalah maruahnya k. Aurat, tetap aurat Rai. Sekurang-kurangnya, jagalah aurat ibu Rai di dalam blog Rai ni. Salam Ramadhan.

Anonymous said...

mimie comey giler..hahah sonok maen ngn dak kecik..3 tahun tgh sedap nak bergurau...sama umur ngn anak buah shahril...hahaha..(shahrilnina)

nina syakina said...

salam.. im nina... newbie here...
nina pn pnh alami incident mcm nihh.. my blog also pnh ada pnceroboh yg lg dasyat dri nihh...

dia leh kutuk me, kutuk my stuff, kutuk my keturunan, kutuk my maruah, kutuk my privacy,..

actually perkara ini normal dlm kehidupan nih,..
but yg pling sakit hati, bila kita dpt kesan that penceroboh is our bestfriends n classmate sndiri..
itu mmg pling menyakitkan hati!! huhu =p

then, i private that blog, n starting a new blog with a new life.. n always berhati2 bila post kt blog... huhu..~

p/s: kt dunia nih bkn smua sukakn kita... lebih2 lg kita ada lebih dri mereka ada... semua tuhh pnyakit PHD!!~ Hihi enjoy ur life ye kak rai...


love,
nina

fasiihah jasni said...

kak rai,,ni first time saya komen kat blog akk yang BANYAK MAKANAN nie.. ^__^

sedihnya baca..Y__Y menangis saya baca entri nie.. sampai hati orang ckp gitu..