KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Monday, February 7, 2011

SEDIH GILAAAAAAAAAAAAAaaaa


salam...
cuti selama sebulan lebih nie.... rai menyepi je kan..
hihihi..
sebab macam2 benda yg rai buat..
enjoy sangat2 cuti kali nie..
mcm2 kenangan manis.... antaranya:





hihi...
psal tu nanti lain kali rai citer k...
selain tu.. rai ada juga mengajar class basic deco cupcakes kat peedee...
haha.. tu kelas pertama rai mengajar.. nervous gile....kua2

and rai pergi juga belajar mcm2 jenis deco cake dan bakul pastry kat sifu2 terkenal cam kak lea oven, kak ina my cuppycupcake, kak nina cyberpasteles and kak mirawati mohamed.....
memang seronok sgt2 belajar buat mcm2 cake2....


sebenarnya sekarang rai tengah transit kat abu dhabi selama 9 jam..
ada masa banyak nie rai update la blog jap.
benci nya nak balik moscow..
tak suka tak suka tak suka.....
nanti rai update entry2 sepanjang rai cuti....
nantikan entry2 tersebut ok...
kih2...


sebenarnya ada kisah sedih yg berlaku before rai fly...
actually idzmi sepatutnya datang jumpa rai....
dia drive dari pee dee coz balik rumah family cuti panjang....
so masa on da way tu.... dia stuck dalam traffic jam kat sepang...
boarding pukul 7.20 p.m....
sampai pukul 7.15 p.m idzmi masih tak muncul2...
bila call, dia kata dia still terperangkap..
suara dia memang dah sedih sgt2 la masa tu..
rai apa agy.... empangan pun pecah ar.
banjir kilat teros.
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
sedih gila ok...
pasrah je bila dapat tau memang confirm dia takkan sempat jumpa rai...
isk2....
sebelum rai masuk... ekor mata rai still tercari2kan "someone"..
walau rai dah tahu bayang tu memang takkan datang pun...
isk2...
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
dah la malam tadi rai buat cheese tart nie...
siap nak bagi dia...
tapi last2 rai passkan kat mama je tolong sampaikan kat dia..



kiwi ,choc and blueberry cheese tart
='(


alhamdulillah rai sempat jumpa angah + makngah rai sekeluarga..
diorg pun terperangkap dlm traffic jam...
tapi sempat sampai 5 min sebelum boarding..
terharu...
thanx sebab datang hantar kaklong....


then masa salam papa,mama n adik2 toksah cakap la cane nanges..
hahaha....
dah 4 tahun pun still x leh tahan ar sedih bila berpisah....
dah la mama siap masakkan macam2 and buat rojak untuk rai sebelum balik....
thanx papa,mama and adik sebab banyak happykan rai sepanjang cuti kali nie...


ha....
bila sampai abu dhabi je....
terus on9 facebook...
rupa2nya idzmi de bagi msg kat rai...
sedih je baca....
walaupun korang baca rasa loya2 ke...
hahaha.. tapi rai nak paste gak... haha..
nie pun dah potong2 part2 yg kalau2 meloyakan korg... keh2...

"Bby kalu dapat on 9 col abg syg. Abg sedey sgt2 skang. Abg minta maaf xdapat hantar bby tadi kenapa la dugaan dtg time ni. Seyes abg xboleh terima ok. Kalu bby nak tau abg lewat 5 minit jer pas bby masuk. Abg turun sampaikn merayu2 kat balai polis klia tok dapatkn masuk VIP kat dalam. Tapi die org x bagi kena ada surat. Ingt kn dapat jugak abg kejar bby. Hurmmm abg tol2 sedey syg. Abg tau bby mesti kecik ati ngan abg kn? Im so so sorry syg.... Bby janji k kalu dapat on9 trus col abg syg. Abg rindu nk cakap ngan bby. Pape pun abg doakn bby selamat sampai di sana. Jaga diri bebaik k sygku. Love u syg. Hurmmmm... ='( "


nangesssssssssssss... eeeeeee...
menci ar benyek2 camni....
terkilan tol x pat jumpa dia...
isk2...
ok..dah2..
malas nak ikut kan pasaan sgt...
insyallah nanti kita jumpa lagi k abg.


rasanya sampai sini je kot...
nanti rai citer lagi k...
take care sume...
doakan rai selamat sampai sana k...



13 budak2 comel:

LORD ZARA 札拉 said...

Huhuhu~

Dak Rai dah balik.

Bila dapat jumpa agaknya eh?

T____T

Tapi takpe Rai...alhamdulillah Rai dengan dia ok. Semoga terus bahagia ya dear?

HUgs.

P/S : My dream to Moscow dah berkubur dah Rai. :(

alya nasir said...

take care kak rai..seday nye entry kak rai kali nie..acctually pena rase pe yg kak rai rase..tp dlo study kat sabah je..happy always sis..

Nobita Sensei said...

cepat-cepat jadi doktor, cepat-cepat kawin ok~

D'lla said...

ya allah..sabo yer Rai..
ha..ni baru miss bf..nanti jd laki bini..lagi parah dik..akak pernah..
hik3..be strong bebeh..
visit me :D

izazi said...

alala rai ..jgn sedey2 k ..
semua tu dugaan kan ..
insyaAllah ada rezeki nnt rai dan idzmiberjumpa juga nnt k ..
( *actually akak kenal idzmi tu, pernah g kursus pendek dgn dia..tak sangka dia romantik yek. didoakan agar jodoh rai dengan dia berpanjangan..amin)

Khumaera Ismail said...

rai..bcinta PJJ nie best la..elak maksiat =)

zety said...

walau apa pun die dah cube kan?

hope for your happy ending sis=)

M@RDiY@TuN N@BiL@ said...

sedeynye...be strong rai! ;)

LIVESTRONG said...

ala kak rai,bestnye cheese tart tu.pass kt sini xboleh ke?

Hayati said...

huhuhu, sedihnya untie rasa bila baca msej izmi. macam msj uncle antar kat untie dulu saja rasanya...

CIK IZ said...

dugaan tu..
sabar ea..i'allah sabar rai tu berbaloi satu hari ni..
take care =)

fitriaaziz said...

sedihnye...xpa...moga Allah panjangkan jodoh kalian...

Kamsiah said...

rantai tu tersangat la cantik...kalau merajuk pun boleh cair bila dihadiahkan rantai mcm tu...