KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Monday, February 21, 2011

KISAH HOLIDAY SEM SAYA. (PART III) ..suprise from him!!!

kalau entry sebelum nie rai banyak bermain ngan emosi....
so entry kali nie rai nak santai2 sket ek..
hihihi..
mcm kat tepi pantai lak nak bersantai2.haha.


tapi sebelum tu...
korg jangan ada syndrome loya2 tekak atau rasa mual2 tak sedap perut k..
hahaha.
bukan pe..
kang kembang2 lak tekak baca kisah rai.
haha.


26th januari...
menjadi memori yang tak boleh dilupakan dalam hidup rai....
kenapa?
nanti rai cerita satu persatu...


masa sehari before tarikh tu...
rai dah mcm pelik2 ngan idzmi nie...
kata nak ajak rai keluar malam. nak makan2...
tapi dia soh rai cari dress.
aik.
selalu kita p dating kat giant belakang umah rai tu je tak pun ioi mall...
hahaha.sebab dia busy gile ngan kerja..
so ada masa kejap je leh jumpa.
sebab tu kitorg selalu p situ je.
senang.and tak takut terlewat balik sebab jammed ke pe kan.
sebab dekat sgt.
giant tu dah jadi tugu cinta kitorg.hahaha.


asyik2 muka kitorg kt sana...
guard + akak jual waffle kat situ pun dah smpi kenal muka nie.
pastu tak leh blah tiap2 kali datang...
kitorang tak sudah2 dok menimbang berat badan kat mesin penimbang situ..
then tergelak kukik kukik kukik..
sebab masing2 nak gelak berat badan dah naik.
idzmi lak masa tu mula la.. kata penimbang tu salah la..
dia banyak minum air before tu la..
haha alasan je.


ok2.. kembali pada cerita kat atas tadi..
rai mmg jarang kuar malam...
so idzmi kena minta izin ngan papa la sehari sebelum tu..
rai curik2 dengar la masa dia call papa kat phone...


"uncle... idzmi nak minta izin uncle belanja rai makan malam kat luar.. boleh ke uncle..
janji hantar rai balik before pukul 12"


"ooo nak belanja rai makan...
auntie ngan uncle tak nak belanja ke...
auntie and uncle kena dok dekat2 meja yg korang makan..
nak memantau... "


kuang2..rai dah tergelak2 masa tu..
saje ar tu papa nak gertak2 dia supaya lutut dia gigil2.haha
sure dia dah ketar la tu.haha


"isk2.. boleh je uncle idzmi belanja uncle n auntie"


eleh..yer2 la tu abg tu..sure dalam hati dia nakmo mama n papa kacau daun.hahaa


"hahahahhaha... uncle gurau je la... boleh..
tapi jgn lewat sgt hantar rai balik. ingat...punctual..disiplin"


wakakakkaka. kan dah kena.. sama2 tentera... mmg la nak sume punctual je.
kuang2..

ok..so petang tu pun rai cuba la carik dress..
walaupun dalam hati pelik....
xkan la nak makan malam bese2 pun nak soh berdress2 bagai.


sebelum keluar


then idzmi ambil rai kat rumah dalam pukul 8 malam cmtu...
dalam kereta rai senyap je...
tapi dalam hati senarnya terpaku la jugak kat dia malam tu..
cair weyh hati i nie.... ensem la plak.... hahhaa..
kalau rai x puji bf sndri sape agy kan.hahaha.
cuma sesekali bertanya...

"abg nak bawa makan kat mana nie?"

dia tersenyum je...eeee..jangan ar senyum cmtu..
cair gile hati cm aiskrim paddlepop.


"bby rasa?"

"tatau... takde idea....mcm pelik je..
tapi abg xyah la susah2 bawak makan tmpat mahal2 tau..

tempat biasa pun dah ok.."


sekali berangan2 la plak....
wakakkakakakaka...
sempat agy tu yer cik kiah.
ko ingat kuch2 hota hai ke rai oihh.
siap jeling2 seat belakang..


isk2..
selalu kat dalam tv and citer cinta tu selalu boyfren bagi bunga kan..hahhaha
ingat de bunga ke apa ke kat seat belakang tu.
tapi kosong je nampaknya..
dah kecewa ar.. tapi senyap je....
sekali idzmi tanya..

"nape asyik pandang seat belakang tu.."

"heee.. takde pape..saje je"


sekali dah sampai area kl tower...


"kita nak ke mana nie abg??"


"hee hee... adala..."

sekali dia dah siap parking kat bawah kl tower...

"wawawawawa...kita nak p makan kat sini ke....betul ke nie..."

then dia kata..

"kejap ek bby..abg nak amek barang keje abg jap kt bonet...."

"ok.."


sekali tetiba...
tadaaaaaaaaaaaaaaaa....


"nie bunga untuk sayang.abg p petik tadi satu taman... tadi syg pandang seat belakang tu sebab cari bunga ke.... pastu muka dah frust kan... hahaha...abg tau.. abg kenal syg abg nie....sebab tu abg dah siap2 sorok kat belakang....
hahahhahha...suka tak.."





"eeee..mane de... hahhahaha.. ya allah...suka sangat2.... huwaaaaaaa...
terharu nya.... serius nie kali pertama by dapat bunga camni tau...
thanx sgt2 abg.... kenapa ngan abg rini.huwaaaaaaa....dah la kale pink.sukanyaaaaa..kenapa tetiba je nie....isk2..."









then kitorang kena register kat bawah dulu before naik atas kl tower...
rupanya idzmi dah book awal2...










you and me...

masa tu pun rai dah senyum sampai nak koyak segala ligamen kat mulut...
hahahaha.
rasa bahagia sgt2 tatau nk ckp cane...


then kitorg naik lif khas untuk naik ke atas...
masa tu tatau nape rasa berdebar sangat2...
isk2...
huwaaaaaa..
kenapa idzmi buat semua nie..
rai rasa terharu tak terkata.













then sampai kat atas.....
ada waiter menyambut mesra kedatangan kitorang....
and siap tunjukkan meja kami...
and dia siap berpesan..
ingat no. meja.. sebab meja kat situ lebih kurang sama semuanya..
kan nanti restoran tu akan berputar mcm kentang putar....haha.
kang salah dok meja org len kang.
orang tak bape ramai malam tu..bagusla..
tapi foreigner ada ramai sgt2...

meja kitorang


then waiter tu letakkan bunga rai kat dalam satu tempat khas...
wawawawawa....
pemandangan kat atas tu sangat2 cantik..
romantik yg teramat2...
dah la lagu yg dimainkan sume jiwang yang amat..
mmg layan perasaan je la masa tu...
huwaaaaaaaaaaa..
sweet gile.











idzmi lak siap tarikkan kerusi soh rai duduk..
huwaaaaaaaaaaaaaa....
kenapa nie...
daku malu2 kuceng hutan la...
masa tu duduk kejap....


"camana syg. suka tak makan kat sini..
abg nak wat syg tak leh lupakan abg..heee2?"

"haha. tak leh lupakan cmana tu...
saje la tu nak soh org tak yah balik moscow kan.haha"





"bby... hurmm.abg nak cakap nie... hurmm...
baby sudi tak?"





terus rai ternangis tau tak...
terharunyerrrrrrrrrrrrrr.


"abang serius nie... nanti family abg nk dtg merisik..
before by balik moscow.."





rai terus tak terkata....
dah hampir 4 tahun hubungan kami...
and akhirnya....
insyallah akan melangkah satu langkah ke hadapan...
no words can describe how much i love u,idzmi hafiz.
macamana rai kenal idzmi?
korang leh baca kat link nie...


pastu idzmi ajak rai ambil makanan same2...
sebab dia leh pilih.nak order or nak buffet....
kitorang pilih buffet...
ada mcm pilihan makanan malam tu..
western,malay,chinese,japaneese foods...
and pelbagai dessert yang sedap tak terkata...
idzmi siap ambilkan makanan untuk rai...





tapi rai kurang makan malam tu..
sebab dah kenyang bunga2 cinta.
wakakakkkakkkariayamsedapdimakan.


sago gula melaka yg sedap gile.







sushi pun ada...


ada cake...








selepas kekenyangan...
kami pun berangkat la pulang...
hehehhee...
tapi layanan kat situ mmg sangat2 best...
waiter dia siap offer nak tolong ambilkan gambar kami..
and masa nak lalu kat kaunter bayar...
siap ada foreigner lambai nak ambil gambar kitorg.
hahhahahaa..
dia tunjukkan ibu jari mcm good kat kitorg...
haha.. kelakar je....
tersipu2 malu la rai masa tu...











masa nak turun bawah tu...
rai cakap..

"abang,thanx 4 everything mlm nie... by sgt2 terharu ngan semua yg abg buat untuk by...
by terlalu sygkan abg and harap hubungan nie kekal wat selama2nya..."


"abg pun harap mcmtu...hope lepas nie kita jadi lebih matang dalam semua benda..
abg pun dah serius kumpul duit skrg.... dah lama abg tinggalkan modified kete tu sume..
sume abg buat nie untuk syg tau. abg dah jmpe yg terbaik dlm hidup abg.abg xkan sia2kannya.insyallah."






tapi kita tak tahu apa yg akan terjadi di masa akan datang kan...
maybe ada dugaan yg akan melanda..
apa yang rai boleh buat hanya berdoa semoga jodoh kami ada...
rai tak sanggup kehilangan dia...





terima kasih atas segalanya idzmi hafiz...
kamu satu dalam sejuta




awak saje buat kita makin angaukan awakkan.
hahaha.
idzmi hantar rai balik dalam pukul 11..
and sampai umah kol 11.30 mlm..
lepas idzmi salam papa n mama and balik rumah dia.....
rai dah terlonjak2 dah tak sabar nak tunjuk kat mama n papa cincin n bunga tu.
hahhahaaha....
papa siap perli..

"haih.malam nie ada org tu tak tido malam la dok menilik cincin"

kuang2


haha.mmg betul pun.



I fall in love with u again n again......
u know how to make me smile


32 budak2 comel:

izazi said...

sweet ..sweet n really sweet entry rai dearie !!

Lya Colours said...

so sweet. semoga hubungan uols kekal sampai ke jinjang pelamin

haniQaseh said...

moga berkekalan hingga ke akhirnya....daaa

Cik Jari said...

sweeettttnyeeee........

tak sabar nak tengok rai yg sweet pakai wedding dress lak..hehe,aminn...

azalia hjsalleh said...

tahniah kak rai ;)
kenduri jgn lupa ajak lya eyh

amelia said...

aish,, tumpang gembira masa bace.. siap nangis skali pulak tuuu,, hahah mcm tgk filem hindustan lak kak rai.. hehe

Mrs Azhar said...

huwaaa sweet gler! rs nk nanges! semoga bkekalan dik.. amin..

ASHIKIN said...

waaaa....sweetnye rai...
semoga hbgn korang kekal bahagia hingga ke syurga...

aminn

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

raaaaiiiiiii!!!! best tau. he was so romantic. ehehe. kite doakan rai dengan idzmi berkekalan sampai syurga!

Liyana Lunia. said...

rai jelesnyaaaa T__________T sweet sgt <3 insyaallah kalau idzmi boleh tunggu rai dkt moscow , mesti korg akan kekal bahagia ke akhir hayat. haaa tgk idzmi kata kene matanggg ;p xboleh merajuk dh HAHAHA

so sweet <3

sickchild said...

wuuu sweettt jelesnyee iskkk sweet gilaaa T____T wuaa nak gakk nak gakk

NuR 'aQiLaH said...

kak rai,
me jeles..huwaa
nak jugak macam tu.

tapi skang macam ke arah kebreakan je T____T

ChiLaBaey's Spot said...

Tahniah kerana melangkah ke peringkat seterusnye... Alhamdulillah saya doakan semuanye baik2 sajer yer Rai... Senyum sampai telinga lagi ker... :)

Chik Att said...

mak cik gayat .....

tahniah ...

lieya orange M.I. said...

sis, tahniah2...
mcm cerita Cinderella jer...

zeila said...

so sweetttttttt...
sy yang baca pun terharu tambah la kamo y kat tempat tu lagi la kan...
anyway,1st time dtg belog ni..

kemma said...

sweeetttttttttttt sgtttttttttt...nangis akak baca..huhu..smoga allah melimpahkan kebahagian dalam hidupmu dik...amin

SuHaiLy azMi said...

sweetnya...
semoga relationship kak rai dgn cik abg sentiasa okay...
pakai wedding dress la lepas nie..hehehehe ^_^

alya nasir said...

Sweettt sesangat!!
heheheh tak sabar nak tgk kak rai tawen!!

Haula Hati said...

swettttttttttttttt~


Moga kekal hingga akhir hayat!!!!
:D

ween said...

raiii sweet gila! smiling while reading this entry :) praying for the best for both of u. good luck!

~BUTfulsay~ said...

waahhh.. seronok nyer raii.. dpt ku bygkan perasaanmu itu.. dgn dinner yg best,bunga, cincin lagik.. wah2.. mmg berhari2 x tido mlm dibuatnyer wehh.. hehehe.. nyway, congrats raiii.. semoga kekal ke akhir hayat.. winkkss.. :)

lyn said...

so sweeeeeet. kak lyn follow blog rai from the first time member bgtau tentang kek2 yg rai buat. tiap kali kak lyn tgk idzmi tingatkan arwah hubby. mata sepet. muka lebih kurang je. romantisnya hmm sampai akak terfikir agaknya navy memang camtu kot sebab arwah pun navy juga. kak lyn doakan semoga kebahagiaan terus menyinari hidup rai selamanya.

ATIE said...

Em.. dah bebrapa hari nie kak tie ikut ttg crita blog Rai. Best sgt. Akak asal di Pontian. Em.. jangan lupa menjenguk blog papamamaclubhouse.blogspot.com.

MushroomCute@Mariea said...

Aaaaaaaa.....so sweettt...akhirnya.. Semoga berbahagia dan dirahmati Allah hingga ke syurga...

nazirah.zulaikha said...

kak rai and idzmi sgt sweet laa.. rara doakan semoga jodoh kak rai dan idzmi akan berkekalan hingga akhir hayat..:p

ain said...

rai...korg berdua mmg sgt3 sweet..semoga bahagia k..: )

aen said...

sweetnye...besh2..bile la turn i plak dpt mcm 2

vaithis said...

tahniah........cantik cincin......

anis ismail said...

wah..so sweet...hope relationship korang berkekalan...(",)

MQ said...

sweett sgt dik..menitis air mata akak tau....airmata kegembiraan tau....tahniahhh

cikloveaa princess said...

fuyoo..so sweet kak rai...kalah dlm citer novel nie...hehe..
i hope sis rai and bro idzmi will be a sweetiest couple...hehe
alwayz happy