KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Tuesday, January 11, 2011

UPDATE HOLIDAY RAI. saya rasa bahagia sangat2. =)

Salam semua..
woahhhh.. baru 3 hari balik malaysia..
tapi daku tak boleh berhenti makan langsung...
mama lak saja masak lauk2 favourite daku..
mana air liur daku tak henti2 mengeluarkan saliva..
hahhhahahaha.





ok la..entry kali nie...
banyak cerita yang akan dimampatkan menjadi satu..
haha...

ok..
rai mulakan dari awal hingga akhir yer..
hehehhe..
balik kali nie rai naik etihad airways..
memang berbaloi2 sangat2 beli..
harga tiket berpatutan..
makanan sodap2....
kerusi selesa gila...
then movie pun banyakkkkk leh tengok.
siap ada citer lagenda budak setan wokeh. haha.
tapi yang tak bestnye luggage leh bawak 23 kg je.
apakah..sket gila.
cmne nak angkut sume barang balik moscow nanti..
ok abaikan...
transit 6 jam kat abu dhabi...
then masa on da way ke KLIA...
perghhh. jantung daku dah dup dap dup dap..
tak sabar2 nak pijak bumi malaysia..
rindu gile kot setahun lebih tak balik....
tapi seriusly rai tak cukup tidur la..
mana tak nya..
kat sebelah rai ada sorang makcik tu bawa baby dia..
huwaaaaaaa..
asyik nangis je baby dia...
panjat sana.. panjat sini...
wawawawawawawa....
memang daku tak leh lelap langsung...


pastu kan...
jejak je kaki kat malaysia..
huwaaaaaaa rasa nak terloncat2 cam pacat carik air.
haha. jalan laju je keluar cam lipas kudung.
pastu sakit hati tunggu beg daku kuar ..
lambat gila. adussssss....
eeeeeeeee..cepat la.
then nampak je bayang beg daku yang besar cam leh muat org tu...
terus tersenyum riang..
cuba nak angkat tapi terkial2 gila nak tarik....
sekali ada sorang abang datang tolong..
hahahhahaha....
bagus2.


Balai ketibaan antarabangsa... kurus ke? haha


masa keluar kat balai ketibaan plak....
senyum dah sampai ke telinga dah...
tak perasan mana family rai..
sekali diorg lambai2 dari jauh..
haha.
wawawawa..
rasa nak nangis pun ada k masa peluk papa n mama kat situ..
mama siap nangis2 plak tengok rai...
papa n mama kata rai dah KURUSSSSSSSSSSSSSSS....
perghhhh... nie ayat ajaib ke apa..
tak pernah2 ku dapat dengar orang kata daku dah kurus..
selalu tiap2 tahun..
diorg dok mengomel rai dah gemok2.
hahahahha.
alhamdulillah...
syukur... berkat menderita kat gym and tak makan nasik 3 bulan.
diet gila ok nak balik..
bila dah balik nie.. kem slm je ar nak diet2...
tak kuasa i ok.


papa n mama tercinta..


ngan adik2..tak semua ada... kakngah ada class kat kolej... ateh pulak kat mrsm.. sob2...


diorg nie syok plak dok kat troli nie.


mama citer..
sebelum rai kuar dari balai ketibaan tu..

papa siap ckp kat mama..
"agak2 anak kita saiz apa tahun nie.. xl ke..xxl ke... "

hahahhahaha..
sempat agy tu ngumpat daku upenye...
siap diorang salah org lambai...
sebab ingat daku tembam2.
sekali tgk daku kuar..
ha....
tak percaya..
bukan apa..
kurus sebab buat catering gak kot...
busy gila sampai demam2 daku.


sampai plak kat umah..
mama dah hidangkan masakan mama..
yang semua membuat daku terketar2 tak sabar nak makan..
ada satay ngan kuah kacang. masak lemak cili padi telur itik + belimbing muda. then ada sayur kangkung goreng. ada ikan semilang goreng berlada. jagung manis campur dengan kelapa parut. ada air sirap laici.
ada dadih jagung..
pergh..
mewah daku makan...
tambah sampai 3 kali wokehhhh...


nie pinggan daku.


dadih menggunung.


perghh... memang sedap gilaaaaaaaa...
ikan semilang goreng berlada


meleleh air mata rai setiap kali suapan masuk dalam mulut



ha..
mesti korang tertanya2 kan.. mana plak cik abang idzmi kan..
isk2...
dia sebenarnya ada kerja kat lumut...
so tak dapat ambil rai kat KLIA..
tapi malam tu dalam kol 8 p.m ...
idzmi datang rumah rai..
bawa ole2 dari lumut...
then minta izin papa n mama nak bawa rai keluar jap..
sebenarnya nak gi carik baju untuk kenduri kawen esoknya..
dia minta rai temankan dia..
tapi rai lak.. takde baju yang sesuai untuk di pakai..
tu yang dia ajak p beli..
mana tak nya...ada org nak sponsor.. hahahhaa..
rai ok je la..
haha.


Idzmi sempat makan malam kat rumah rai..
then after makan malam.. baru la pergi cari baju rai kat IOI mall je..
malas nak p jauh2 ...takut tak sempat.


masa dalam kete...
dua2 senyap kejap...
senyap bukan apa...
dua-dua MALUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU sebenarnya..
rai pun mati kutu sebab tatau nak mulakan perbualan apa..
rai rasa segan gile sebab mungkin dah lama tak jumpa..
yerla..setahun lebih ok!!!
idzmi makin berisi dan nampak tough sket..
dah tak kurus cam dulu....
bagusla..rai suka dia yang skrg...

last2 dua2 tercakap...
"sihat ke?"

hahahhahahhahaahahaha...
adeyhs.
apakah mulakan perbualan cmni...
daku pe gy.dah tersenyum2..
pipi pun dah rasa panas he...
isk2.. huwaaaaa...
dia plak asyik pandang muka daku tak berkelip2.. pelik sangat ke.. ke daku tertepek bedak 3 inci..
rai jadi serba tak kena bila kena tenung camtu ar.


then dia cakap..
"kurus nya skrg.... mesti sebab banyak sangat buat kerja nie..."


keh2..
daku lagi la malu..
dah rasa cam nak terjun dari kete. tapi xleh.
hahhaha
ko jangan nak buat fear factor plak rai...
wawawawa... i malu la.
last2 mula la perbualan kitorang..
gelak2 cerita mcm2..
ya allah.. seriusly rasa macam bercinta semula k.. macam baru nak kenal dengan dia balik... happy sgt2...





sampai kat IOI mall..
terus kitorang pergi BUTIK MARI...
sebab kat sana banyak baju yang rai suka...
datang2 je.. memang rai dah berkenan sangat2 ngan sepasang baju nie..
tapi bila tgk harga..
terus tak jadi...
sebab harga dia rm 300...
bagi rai mahal la..
tak nak ar susahkan idzmi kan...
so rai pun beralih la tgk baju2 lain..
tapi idzmi nie tetiba je ambil semula baju tu..
then terus bagi kat rai..

"pergila cuba... abang nak tengok..abang tau by suka baju nie...lagipun warna dia kena dengan by"

rai pun balas la..
"tak nak la abg.. xkan nak pergi satu wedding je sampai nak berhabis cmni"


idzmi pun jawab la balik...
"ala.. pergi jela try dulu..abg nak tengok je"


so rai pun cuba la baju tu..
and dia suka sangat2...
terus dia ambil dari tangan rai and bayarkan terus kat kaunter...
huwaaaaaaaaaaaa....
rai serba salah gila....
pastu rai kata la.. nape beli gak...
nanti mesti mama marah daku sebab susah2kan idzmi je...


then dia jawab..

"ala.. kalau suka pe salahnya... untuk bby abg..abg sanggup belikan pe je tau.. abg suka tgk by pki baju tadi tu.."


OMG....
rasa mcm terharu sangat2 la bila dia ckp cmtu...
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
bertuahnya la rai dapat dia kan... =)
then kitorang de singgah kedai emas...
hehe...
tengok2 je.. =P
hihihi.
sebelum balik pulak.... idzmi ajak singgah J.co dia belikan rai baby donuts nie..

huwaaaa..sweet sangat2.


masa nak bagi kat tangan rai.. dia cakap camni...
"baby donuts for my only baby"

hahhahahahaha...
rai tau korang dah muntah sebesen..
hehe..
rai tersenyum je masa tu..
alahai..sweetnye plak boyfren daku malam nie..haha
dilayan cam tuan puterilakkksss.


memang sedap sangat2.. lagi sedap org tersayang bagi....


ok..
kemudian hari keesokkannya plak..
idzmi datang umah rai dalam kol 10 a.m..
minta izin dari papa nak bawa rai ke wedding kawan idzmi, HISYAM & NANA...

serba pink la plak kan. haha


Hisyam dan Nana..


then sampai kat sana..
idzmi tukar baju no.1 and siap2 untuk sword bearer..
rai jumpa mira, yan, and tunang intake 55 yg len...
macam2 la benda nak diciterkan.. hehe.. =)






mira,rai dan yan..
hee2.. tu la baju yang idzmi belikan malam tu... =)



mira ngan yan


wedding diorang meriah and pengantin pun sama cantik and sama padan..
tahniah hisyam and nana...
moga jodoh kekal hingga akhir hayat...
=)








sword bearer







upacara memotong kek























ramai bertanya kami... giliran kami bila pula yer.. haha.. tak mampu rai nak menjawab nyer.. biarlah allah je yang tentukan bila masanya... insyallah sampai jodoh... kitorang layangkan kad jemputan kitorg yer... hehe..tapi rasanya tunggu rai grad dulu la yer.. hehe... doakan kebahagiaan ini kekal buat selama2nya... amin. =)



abang...daku sayangkan abg sangat2...
whenever u smile.... i fall in love with u again and again....
thanx sebab berikan kebahagiaan ini....
hatiku ini hanya untuk mu.
=)


P/s: AUCHHH>. tetiba rasa jiwang teramat2 dalam entry nie..
maaf buat sape2 yang terloya baca..
haha...
banyak class cake/pastry rai akan ikuti minggu depan..
tunggu entry seterusnya yer... =)

28 budak2 comel:

LORD ZARA 札拉 said...

Wee!

Sweet dak Rai!

Suka! Suka!

^.^

miszlullaby said...

omaigod rai,kecur air liur org tgk mknn.luluh hatiku tgk word "balai ketibaan" tu.hahaha..

btw,cpt la kawen,boleh tgk rai lalu bawah pedang jugak.hihi=D

cracked bunny said...

jelesnyee sha kt rai.
spnjng sha bce ni,sha duk senyum2 je.mcm kita pulak yg berdating.hehe

enjoy your days in msia rai.
sha ade exam byk lgi.adesss.

take care!

♥♥ eija ♥♥ said...

:)
insyallah de jodoh adik rai dengan idzmi.. mesti boleh buat kenduri kawin macam tuu kan :)

Nur Syazwani Mustafa said...

sweet sgt2~!!

PuaN su SU said...

mauuu makan donat jco ,,,sedappppp

hanees said...

sweet la rai ni...
selamat berbahagia ye dik...

atie said...

comei ye adik kecik skali tu~

ardinihumaira said...

sweetnye korang :)

Ryehanna said...

alalalala... sweetnye!

:)

aTiKa aTeRkaH said...

okeh rai. memang sweet okeh si idzmi itu...hehehe

ღEimaneelღ said...

sweetnye! jgn lupe jemput taw:)
neh leen neh...akak ingat lagik tak?
follow akak:)

Wanie-san said...

malu2 mule2 ye..
so sweet~hehe

kemma said...

sweet sgt rai ngn idzmi..akk baca entry ni 2 kali..smoga bahagia selalu ye dik

Ainul Hayat said...

Salam RAi. Akak selalu baca blog Rai. Tapi entri kali ni betul2 seronok n besh sangat2. Daku faham perasaan kamu(eceh, dah terikut2 plak gune word daku tu.

Akak doakan Rai sentiasa bahagia di samping si dia yer.

mun said...

aaaaaaaaa sweet gila okay!!! meleleh air mata ni time baca. huaaaa

semoga jodoh korang berpanjangan ameen. cepat2 kahwin!! suka tgk korg berdua :D



p/s: second time komen aaahah malu nk komen :P

norhasniza said...

suka sangat..tak sabo nak tggu girliran rai dgn idzmi pulak..amin

Chik Att said...

Bestnyaaa .... terbayang zaman muda belia dulu ..... romantika di amour ...

sekarang ni hancussss.... heheeheh

Semoga Rai ...gembira dan bahagia

vaithis said...

mmmmm sedapnya donat itu... so sweet... dah lama i dah follow u.... me ya....

enyheartsdiamond said...

jgn lupa jemput eny ya :')

berikan lah pengertian said...

romantic couple...semoga ke jinjang pelamin tuk rai and idzmi..hehehehhe

hazlin said...

salam rai..
alahai... lomantik giler huhuhu...

moga sampai jodoh..
nnt rai kawin, sama cam tu gak kan?
akak doakan rai bahagia...

so sweeeeet..

Miss Moon said...

olo oloooooooo so sweet Rai ...akak baca tang makan tew cam sedih pastuh bila masuk tang 1st dating terus akak plak tersipu malu apa kes akakka

sweet sangat kowanggggggggggggggggggggg

zety said...

sweetnye..

hari bahagia cik rai jgn lupe plk ajak kite tau.

che-a/atiah said...

sweet nyer kak rai.suke2
nnt klu kahwin jgn lupe ajak followers blog erk

Azuan said...

wow sedap mkn tu...

moga terus bahagia dan cepat-cepat naik pelamin..hihi

nazirah.zulaikha said...

tak terasa loya pun k.rai.. rasa sweet sgt,hihi

LiezA said...

i like the way ur bf treat u....hows romantic...hehehe