KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Tuesday, June 2, 2009

KENANGAN MATRIX ku!

TUTORIAL H7 T4.. life science... rai yg pakai tudung biru tu.. huhu.


Tadi skodeng2 sket page kat friendster. tetibe terasa nak bukak satu page kawan rai time kat matrix dlu. hehe.. jumpe lak gambo2 nie sume...
watkan rai rindu sangat2 zaman matrix rai dlu.
actually before nie cousin rai + ade kawan2 blogger yg bertanya camana life kat matrix.
so rai cube jawab kat sini yer..


After SPM rai dapat masuk ke KOLEJ MATRIKULASI KEDAH.
masa nak isi borang apply dlu papa rai bubuh pilihan pertama,melaka. kedua,negeri sembilan.ketiga johor. eee..papa saje la nie pilih dekat2.
Nakmo anak die p jauh2 la tu... huhuhu...


pastu rai p mandai2 padam.kah2. saje je nak pilih jauh2.nakmo la dekat2. amek.
rai letak first kedah. sekali betul2 dapat. hik2. terasa nak duduk belah utara pula.
papa pun pelik.nape rai leh dpt matrix kedah.sedangkan papa yg isikan borg tu.huhuhu.
masa surat tawaran sampai daku da telan air liur banyak2 da.glup.
hope papa tak tanya la.



Ni gambo hostel kitorang. pergh. life kat matrix best gila. ada 2 sem. tapi 2 sem nie padat betul.agak stress + pressure.sebab belajar susah nak kena maintain dua2 sem.Pointer akan dikira ngan tambah pointer dua2 sem then divide by 2. kira amek purata. syllabus pun lecturer nak abehkan cepat je. mcm train express. sebab belajar dlm masa setaun.ayoyoyo.pening gak la pala. tapi banyak2 subject...rai paling suka ORGANIC CHEMISTRY... wawawa.. sgt2 suke subject tu.



Gamba ni banyak menyimpan banyak kenangan. time nie tutorial rai p wat rombongan ke BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT.. pergh... best gile!! hehe.. enjoy sgt2... kawan2 bile kita nak jumpa balik nie... rindu korang sgt2... hehe.. pendek x rmbut rai dlu? ngeh2..


Kat matrix dlu rai tokey tshirt and tokey top up.haha..bisnes2.. seronok la wat bisnes.sebab rai betul2 minat. hehe. lagi satu rai saje nak carik duit sndri. nakmo susahkan papa n mama. alhamdulillah, satu sem buat bisnes tshirt je adela dapat hampir RM3 000. hehe. bling2 x mata korang.hik2. lagi rajin promote tshirt, lagi banyak untung leh dapat. Sape2 yg betul2 minat nak run tshirt kat uni/matrix.contact la rai ok. hehe. insyallah rai cube tolong tanyekan kat abg yg de company tshirt tu.

AIDILFITRI 05


Life and cinta rai kat matrix dlu kalau sape tau..pepaham jela. adeyh2. kalau boleh rai x nak ingat kisah2 lama. nak cube lupekan.
skrg rai nak mulekan hidup baru ngan insan yg sgt2 rai syg....


oklah.kita citer pasal lain. ha...kat atas nie lak gambo time sambutan hari raya aidilfitri kat matrix. hihi.
duduk kedah seronok tau! makanan ala2 thai then semua barang2 murah.. paling best pasar malam changlun.leh beli makanan banyak2. and matrix kedah x strict sgt peraturan. tiap2 ari leh p outing. pastu seronok pergi padang besar and bukit kayu hitam. sebab changlun nie kat sempadan thai.



tapi kalau masuk matrix agak risiko la. kena struggle betul2. sebab akan compete ngan student2 yg amek diploma + stpm ntok kemasukan universiti di malaysia. Kalau pointer bawah 3.. selalu risiko nak dpt course lelong.nanti kat borang UPU, kita akan letak 8 choice. kalau lapan2 tu kuota dah penuh (dia akan susun ikut result),dia akan main masukkan kite kat mane2 je course yang even kita x pilih langsung... bahaya kalau cmtu...


After matrix, rai dapat course Chemical Engineering kat UITM Shah Alam. tapi rai pk banyak kali nak pergi. salah satu faktornye rai x minat kalau physic digabungkan ngan chem. ntah. macam xleh bawak je tgk banyak2 formula sana sini. tapi rai gak yg gatal2 p bubuh first choice dalam borang UPU. sebab rai minat organic chem je. haha. amek.padan muke. tu la sape soh x pk betul2 masa isi.



So akhirnya... oleh kerana faktor tersebut.. bermula la kisah hidup rai di sini.. sob2...


1 budak2 comel:

LYA said...

kire kak rai untung la
x pegi uitm shah alam pun , dah de kat rusia
my cuz dulu mik bdg tuh
tp bila na cari keje
susah sgt
alih2 jd cikgu kimia !

tgk kak rai kate matrix kedah best
ase cm rugila la plak x pegi
tp x pe la , mungkin de hikmahnya nant
amin amin