KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Thursday, June 25, 2009

EnTRY YANG MEMERLUKAN BESEN UNTUK DITADAH.STANDBY, MELOYAKAN!!!


Sorry sebab da lame x menziarah blog kawan2 + tinggalkan comment...
Rai bz sangat2 sekarang.....
tapi kalau rai free,rai janji k bace blog korang....



Rasanya entry kali nie korang kena standby besen..
keh2...
sebab kalau rasa loya baca cerita ku ini.. sure sempat nak tadah muntah...
ekeke..
alamak...cerita weekend tu rai tangguh kan dlu yerp..
hehe.. tapi mmg best tau weekend rai ritu.. hehe..jeng2..
nie cerita lain...



tapi before tu.... nak cerita nie..
rai dalam proses amek lesen keta weyh!!!! kah2... umur 22 baru terhegeh2 daku nak amek lesen.. yg datang same2 ngan rai.. leh dikatakan sume dak2 lepas sekolah! malu sey.
rai amek under Perfect Driving School kat puchong prima.
jgn gelak ek.keh2.. CLASS KPP tu paling bosan tau x... 5 jam kot lecture!
kat uni,lecture microb yang satu setengah jam tu pun daku dah main snooker atas meja..
(tido ngan keadaan berbantalkan lengan)..
ape tah agy 5 jam org tu dok bebel2 pasal jadik pemandu berhemah.
gile. daku terlentok2,siap berzikir,hangguk2 pala. sebab tatahan sgt nak tupangkan kelopak mata yang berat ngan penangan ubat tido nasi lemak. adoi2. minum plak milo susu pagi tu..
ape agy.. mmg perfect combination la.
sabtu nie lak ujian undang2. kua2.


wawawaa...x sabar nya nak jmpe idzmi... hik3.. tapi skrg rasa cinta makin kuat.keh2. rasa lebey dekat dengan dia. (yg mane yg rasa loya2 tu sila muntah cepat2 yer)
hehehe...


nie yg nak flashback masa first jmpe die dlu...
time mule2 rai sampai malaysia...
macam biasa cik abg selalu datang dating lambat.
eeeeeeeeeeee..geram2..
haha. pastu die suruh rai tnggu kat satu tempat. nanti dia kata dia amek rai..
yg rai nie plak...siap nyorok2 balik tiang bustop. adoi2..
tapi x berhagak la plak kan..
pi pakai baju merah menyala cam obor olimpik.
nape ntah rai rasa malu sgt2 nak jmpe dia..
yela.. da setaun tak jumpe..sure la rasa mcm janggal sket kan...

Pastu rai da nampak da nie kete ie masuk kawasan tu... lagik la rai nyorok sebalik makcik2 yg dok kat bustop tu... pergh...
hope die x pasan la..
sekali TET2 Tet2... Bunyik message masuk kat handset rai..

"udah2 la tu menyorok,abg dari jauh da nampak da... kat belakang tiang tu kan... kuar la syg... haha."


ERKKKK!!! ngan muka tebal, daku kuar dari tempat persembunyian makcik2 yang melakonkan watak sebagai tembok besar china... adoi2..... MALU!!!!
hehe.. die senyum lebar....die kuar then bukak kan pintu kereta untuk rai... adoi2..
abg..jgn le romantik bebenar... depan masyarakat nie..
org ramai pandang.. kang ape lak diorg ckp..
adeyh2..
hik2...
masa tu..jantung rai berdegup kencang gile k. rasa cam dari atrium ke ventricle..
darah tu dipam sangat2 rancak.
LUB Dup..LuB Dup... (10000x)
kalau dicatatkan masa degupan jantung tu guna jam randik..
sure jam tu terkuar2 spring dia + tercabut2 battery. jarum jam pun pusing 360 darjah ke belakang kot.




Haha... rai tak leh pandang muka die pun.. .rasa malu2 sgt...
muka da rasa panas da nie...
dalam kete dua2 tak terkata...
sebab kelu... last2 dua2 tergelak...
Serius rai rasa cam jatuh cinta semula...
masing2 layan perasaan...senyum sampai telinga... +(*_____*)+
kah2... lawak la pasaan tu..
rasa mcm baru mula2 kenal dia...
saat mule2 jumpe tu... saat yg paling indah....
haish.. indahnya cinta nie rupe2nye....
hehe...




yela... da penat menanggung derita rindu...
serius susah k nak jaga long distance relationship...
ape salahnya rai berperasaan demikian kan?
Cair2... tengok cara die senyum.cara dia pandang ngan mata dia.
rai cair la cam DODOL yang sedang di kocak2..
keh2...


Hyperbola betul la rai nie. kah2... sekali sekala rai nak jiwang...
ala.. bagila can kali nie... hik2...


Tapi.. tak tau la pulak taun nie camana kan?
hope perasaan tu berulang semula......
hehehe...
can't wait to see him..






14 budak2 comel:

ZARA 札拉 said...

hehehe~

selamat menjadi pemandu berhemah Rai~

^__^

ahh, jangan risaulah, tak muntah pun baca..suka sangat tau rai happy..keep on smiling dear..=)

Miss Izah Mohamed said...

hye dear..
so sweet la korunk..
malu2 kucing..
malu tp mahu.. hehee
biase la tu.. dah lame xjupe.. i pn same.. even a month xjupe pn rase neves gila nk jupa.. hihi

p/s slmt mendapat lesen.. jgn jd gangster jalan plak.. aduyai ;p

obor obor said...

rai ni bengong la. ko dodol ek?hahhaha

ina @ nina @ infazety said...

laaaalaaaaalaaaaa......
ni mmg kes angau dah ni...
sepanjang n3 tempek muka cik abang..

muntah tu x de lah, tapi rasa nk gelak guling2 plak baca cite ni rai..

apa2 pn selamat berdating2 lah nanti ek! & selamat berjaya mendapat lesen..

ps : rai, akak dulu amik lesen umur lagilah tuo dr rai, 32.. tp wat muka 20 sen je, maintain ayu gitew...kihkihkih...

miss hirose said...

waaaaaa terkedu sebentar..huhu
romantiknye korg ni...

miSZMaNEy said...

olololo..tersangat la comel..bestnye kan jatuh cinta berulang kali dengan orang yang same..sb i pun slalu mcm tuh..wlpn da bcinta lama tp kite rase cam baru jatuh cinta..nak bersama sentiasa..hiks:)

ИДЗМИ РАИХАHА@izmichi said...

I Fall In LoVe Againt?? hehehe abg pon xsbr2 nak jmpe bby syg. sori abg sibuk sgt2.. nnti abg amik cuti ni kt jmpe k syg? abg jnji akan buat syg appy mcm 1st tym kt bercinta. muahcx!3

FARIE said...

bez nyer tau ader owg happy..
x muntah pn bace, juz senyum2 kambing jer.. :)

cik301 said...

hai...i pun sgt la suka bila Fall in Love with same person...

hapPY zuRa~~ said...

aih.. haku plak yg berdebar2.. hehe.. =P

Cik AniS GalaXy said...

moga rai & si dia happy selalo
jgn lupa kad kawen pos kt anis tau...huhu

rizz said...

wah bile nk kawen tu hahhah

pWiNcEz_pRiYa said...

x taw nak cakap pe..

mOga2 bahagia sebegini slalu..:)

tc siz..:)

ummu_hanis said...

akak ketawa eh? boleh eh? hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha