KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Monday, June 8, 2009

FRUST (PART 1)




alhamdulillah rai dah buat exam microbiology semalam..
kat sini kalau exam written...
paper exam setiap orang akan berlainan...
so masing2 akan dapat soalan2 tak sama la...
so bergantung pada luck jugak kadang2...
kalau dapat soalan senang... nasik baik lah...
kalau dapat soalan susah? melopong jela..


so semalam rai dapat kertas soalan no.104!!
gile la.. sampai ada set paper exam banyak cmtu skali.
padahal budak2 second year (batch rai) ade lebey kurang 60 ++ org je.
so semalam rai agak frust dgn soalan yg rai dapat.
dapat je kertas soalan...
rai terus selak2..
coz dua soalan second last adalah sangat2 penting ok.
satu soalan-bacteria
satu soalan lagi-virus.
yang depan2 pun agak susah juga pasal antibiotics, innate immunity, antigen and banyak lagi la.



Oh tolong la... masa rai tengok je "NAMA VIRUS" yang rai dapat tu..
darah dah berderau + menggelegak cam keledek tengah direbus dalam periuk panas.
dalam hati da menyumpah2 da..
sebab tu la VIRUS YANG RAI TAK SEMPAT NAK STUDY!!!!
yela.. kalau da sampai 70 lebey bacteria + virus yang nak kena ingat, MASAK la..
bukan nya nak hafal nama die je. mcm2 de.morphology la,pathogenesis la. and macam2 agy.
setiap microb2 tu ade characteristics yg tersendiri...
mestila ada kekurangan nye kan... bukan leh pun nak hafal sume2 tu.
geram nye tuhan je yang tahu camne perasaan rai bercampur baur...
so dalam kepahitan tu... terpaksa la gak rai jawab..
tibai,goreng,rebus and panggang jela pape yang konon2 tau...
tatau la result cmne.haish. serabut kalau pk.



sigh. balik tu rai agak down la.
sbb rai pk.. napela selalu daku mesti akan dapat soalan yg daku tak baca.
yang baca tak kuar pula. mmg rasa kecewa la sgt2.
daku rasa nak nanges.nak jerit. sume ade la.


tapi lame2 rai pk balik. cuba pk kan positif.
buat apa rai nak sedih2.
tu je usaha yang rai buat. so mmg patut pun rai deserve it.
rai salahkan dri rai balik la.
sape soh x baca. ha. kan da padan muka.
and then buat ape nak kesal2kan.
benda tu dah lepas.bukan leh putarkan masa balik. rai bukan DORAEMON yang de poket ajaib.
so tanggung la pe yang jadi disebabkan kecuaian diri sendiri.



1 budak2 comel:

rizz said...

tantek munge ross hehee