KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Sunday, May 24, 2009

Tag pasal kekasih hati. keh2


kali nie nak settle kan tag from eiya. huhu...

Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover.Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do. The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are.....






1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
korean/chineese drama(sebab dia perasan dia yg tengah berlakon).. kalau leh dia nak masuk dalam tv tu skali. hehe.. abg,jgn menafikannya. abg mmg selalu pasan.hik2.action movie pun dia suka..

2. What’s foods he doesn’t like?
segala jenis bihun termasuk nenek bihun tak kesah la bihun sup ke,bihun goreng ke... eeeeii.. nape ntah die tak suka...pastu dia tak suka lauk pajeri nenas atau segala kaitan ngan masak nenas.sayur2 pun dia kureng especially sawi and kacang panjang. + DURIAN (hehe.. yang nie same like me)...

3. You go out to eat and have a drink. What does he order?
hehe. selalu akan order same. char kuey teow + air carrot susu.our favourite!


4. Where did he go to high school/uni?

Sek.Men.Teknik Port Dickson and Kolej Tentera Laut Diraja Lumut,perak.



5. What is his career/job/still studying?
Navy Officer in Lumut..

6. What size shoes does he wear?
eight. haha.. besar gile.

7. If he was to collect anything, what would it be?
collection buku2 pasal kereta. haish.tak sudey2. daku publish buku pasal kete sorong baru dia tau.

8. What would this person eat every day if he could?
of course favourite dia all the time. ayam masak lomak cili api.oghang nogoghi. + cheese cake.



9. What would he never wear?
skinny jeans! haha.. tak mungkin.

10. What would he always wear when dating with you?
colar tshirt/kemeja/jeans/.. hehe. i like. sebab sy suke penampilan dia yang kemas even skema. hehe..



11. Who is his best friend?
Mesti la saya. hik2.. (ditimpa2 perasaan betul) haha.. takdela.. setau saya die rapat dengan ZULFADLI zaid. sampai sy sndri jeles melihat keakraban mereka. ish2.. haha. gile nak jeles.tak kira. nak jeles gak! haha..sampai sy panggil zul galpren no.2 dia. tak caya.. tanya galpren zul, suraya nordin.keh2.


12. What is something he wishes you wouldn’t do?
Pakai sexy2 , curl or dye my hair,pakai lipstick atau mekap tebal2..idzmi mmg tak suka saya wat camtu.dia suke rambut sy hitam and dia nak nampak natural je so he just ask me to wear lipgloss.. and kalau bab2 pakaian sy,dia sgt jaga. isk2. kalau shopping ngan dia,sure dia yg akan pilihkan baju yg sesuai ntok sy. huhu. dia mmg sgt2 jujur kalau bg pendapat. kalau x sesuai,dia just straight forward cakap.

13. What is his favourite colour?
Merah mu bara semangat waja. haha.. die gilekan colour merah sgt2. abeh sume nak merah. ayoyoyo. kalau lembu kejar pun best.

14. What is his habit?
menguap selalu tak tutup mulut. huhuhu. tak pun kentut senyap2... haha... hik2.. just kidding.

15. What is he proud of?
kereta dia. eeeeeeeiiiii.... tak sudey2 convert. penat da daku bebel jgn boros2. simpan duit dari skrg. dah la abg. gi la kawen ngan keta abg tu. jangan kawen ngan daku.geram je.


16.what is his favourite perfume?
ha..nie sy tau.. MONT BLANC/CK/BURBERRY


17. do you think he will read this?
haha.dia selalu baca blog sy.saje nak jadik FBI. perisik entry2 sy.huhu..abg,sowi.jangan marah ek yayang.

18. How Both of u Fall in Love?


-he's my childhood bestfriend...
-my neighbour too.haha.
-sy selalu buli dia dlu sampai die melalak2. huhu..
-we went to school and always play together.

-tiap2 petang sy akan panggil + paksa dia main ngan saya.even time tu dia sibuk nak tido.haha
-selalu main masak2 + card + kawen2 + polis-pencuri ngan dia. haha.
-pergi ngaji setiap petang naik basikal same2..
-but lost contact for 12 years coz sy pindah umah..
-ari sy nk pndah and kemas2 brg,meleleh air mata sy nk tnggalkn dia
-dia pun nangis time saya say goodbye masa last jumpe dia.
-sy tatau kenapa sy sedih sgt.padahal ape jela budak 8 tahun tau masa tu.


-lepas pindah sy rasa kehilangan sgt2.. da tade sape yg sy nak ajak main petang2.
-sy rasa sunyi + rindukan dia.

-tapi dalam masa 12 taun tu sy tak pernah lupekan and masih tertanya2 pasal dia.

-masa tu parents kitorg je still contact + jumpa..
-melalui diorg je kitorang pass2 kertas percubaan pmr/spm negeri.
-bila tengok tulisan dia kat kertas trial tu,sy rasa sedih and nak jmpe die sgt2.

-tak penah contact + jmpe + tengok muka dia sbb dia da masuk navy + sy masuk matrix

-after 12 years...
-jumpa balik kat friendster when i just simply searching about my old school.
-saya still leh cam muka dia. sbb lebey kurang time kecik2 dlu.
-dalam hati allah je yg tau betapa happy nye sy sbb dpt jmpe die semula.

-sy add dia kat frenster. and after that dia realize yang tu sy. hehe.
-masa tu sy anggap kwn je.
-dia msg2 and call2 ajak borak/nak dgr sore.
-tapi time tu sy tak layan sgt.malu..hehe.

-after that,kitorang jumpa first time masa bulan pose, sept 2007 kt umah sy
-dia datang ngan family.
-terus jatuh cinta pandang pertama. kah2.


Hehe. masing2 malu.hehe

-and then,masa raya 2007.. sy + family gi beraya umah dia...
-mmg gentleman dia layan sy masa makan + borak. hehe.
-siap tarikkan kerusi soh sy duduk
-then tuangkan air + sendukkan makanan ntok sy.
-pergh,cair betul hati sy masa tu.hehe
-kami berdua je makan kat meja. parents masing2 kasi can kat kami.hihi..
-sy suka cara dia layan sy.
-dia tunjuk kat sy gambo2 time kitorang sekolah + kecik2 dlu
-tak sangka dia masih simpan and ingat sy.
-pastu dia bukak balik majalah sekolah rendah dlu and ejek2 situ ada karangan sy kt bahagian nukilan pelajar. tajuknya "kucing saya" eeeee.. malu... masa tu darjah satu je kot. karangan tu berbunyi mcmni...

"saya ada seekor kucing.nama kucing saya comel. comel suka makan ikan. bulu comel sangat cantik. comel tidur di luar rumah. saya sayang comel sangat2."

-eeeeeee..memalukan betulla...


AIDILFITRI 2007

-after jumpa kali kedua tu,kitorang kerap msg + call. tp time tu belum terluah agy kat ati masing2.
-dapat msg dr dia,sy selalu senyum sowang2.hihi..gila bayang.
-ego tak nak ngaku time tu.
-sehari before sy fly, kitorang dating first time tanpa family.hihi..


first time dating. kat KLCC.. huhu

-first dating tu..dia datang lambat coz on da way dr lumut
-tambah agy jalan kt kl jammed masa tu
-sy da peluh2 da tnggu.eeeeeii time tu geram gak.hehe
-last2 dia dtg gak. siap kuar dari keta and buka kan pintu untuk sy.
-hehe.cair lagi.so tak jadi majok.
-kitorang dating kat klcc
-time nak balik.dia + sy lupa mane letak keta!
-da la dia tak bukak alarm. pergh...
-pusing2 gi cari kete dia satu klcc nye parking.
-isk2. akhirnye jumpe.huhu.
-tapi esoknya sediey sgt2..sebab saya further study kat sini. isk2.




and then alhamdulillah dah hampir 2 taun cinta kami. doakan kitorang yerp.

So sekarang saya nak tag orang lain... hehe... pemenang2 cabutan bertuah kali nie:

1)suraya nordin
2)amira alias
3)suehaz
4)cerryberry
5)rosya
6)suzana
7)fatin fazlan
8)ann green strawberry

hehe... jangan lupe buat yer... muah2.


13 budak2 comel:

♥FaTinFazLan♥ said...

yea...tag ne sonok..so..akan saya tunaikan dgn kadar yg segera..kui3..

bee said...

wa..bahagia btul tgk anda berdua..sis jgn lupa amik award lebah besar ye kat blog akk//6t tayang kat banner

KhairiL's said...
This comment has been removed by the author.
KhairiL's said...

kronologi cinta yg best
x sngka yg ni tag

smga bahagia sentiasa rai
hehe

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh..
sweetnye rai..hehe..

ok2 nnti Ifa wat ek...
take care & gud luck...

may bOth Of u happily ever after..
wink* wink*
{^_____^}

Ann GreenStrawberry said...

nati daku akan selesaikan k

♥FaTinFazLan♥ said...

weee...sudah diselesaikan...kui3

Minnie Lady said...

bestnyer love story rai nih...hope kekal ke akhir hayat...

Raihanna said...

fatin:
maseyy sebab jawab tag rai bagi..hik2

bee:
thanx bee.. ok..nanti rai amek award k...

khairil:
masey ye...
sy pun doakan kamoo...

ifa:
thanx ifa...
rai pon doakan ifa + syed kekal smpi bile2.

ann:
hik2.. cepat2 siapkan homework..
cikgu bagi nie..
keh2..

Minnie:
Thanx minnie.. sy pun doakan awak bahagia dalam kehidupan...

miss hirose said...

hehhee
bestnye love story rai..
sweet je korg kn..
ok su akan jwb tag tu..hehe

~ thalhazlin ~ said...

hi..
romantic love story ;)

vidadarisakura said...

gilak sweet.
sepuluh kali baca pun stil rasa sweet...hee

Olive said...

keh3...bru bc beb post ni...
da la name 1st plak tuh!
ekekeke
nnt aku wat...