KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Thursday, May 28, 2009

KEKASIH CURANG DIBELAKANG.


rai dalam dilema.
tapi jangan sesak nafas pulak.
nie bukan pasal rai.
tapi pasal someone.


isk2.
camana ek..
kalau kita tau pakwe someone tu curang and ada perempuan lain?
Rai kenal girl tu pun ade la ceritanya.
tak pernah jumpa dia,tapi rai pernah ym + msg ngan dia.
sebab dia bertanyakan pasal pakwe dia.
dia macam sangsi and nak kepastian dari rai.
masalahnya lelaki tu selalu tipu dia tanpa pengetahuan dia.
siap selalu kuar dating tanpa pengetahuan awek dia.
handset ade 2,3..
setiap handset untuk gal tertentu.
no. tepon ada banyak.
tiap2 malam gayut ngan ramai perempuan.
tapi kat depan awek die..die kemain tunjuk konon2 setia.
amek cuti konon2 sebab alasan nak balik jumpa family.
tapi rupanya pergi jumpa perempuan lain.


ape perlu rai buat?
rai serba salah la.
bila awek dia tanya pasal pakwe die tu.
rai terpaksa bohong. terpaksa tipu.
nak terus terang?
tapi rai takut die x percayakan rai..
yerla..sape yang tak sayang pakwe sendiri.
mesti die lebey percayakan pakwe dia right..
lagipun rai tak nak la dituduh jadi batu api.
tapi rai kesian pulak kat dia.
tak sampai hati tengok die selalu ditipu macam tu.
apa perlu rai buat.


awek dia memang sayang + setia sangat2 ngan dia.
sanggup pergi jumpa dia even jauh.
haish.
isk.
ape perlu rai buat ntok tolong dia?
kira rai bersubahat ke?
tapi setahu rai.pakwe dia tu syg sgt2 kat dia.
cuma perangai playboy dia tu xleh nak tinggal.
rasa bangga kalau melayan ramai awek.


apa cara terbaik yang perlu rai buat ek?
rai pun takut kalau rai sibuk2 nanti sure org cakap bz body.
rai xnak org anggap cmtu.
lagipun rai takut.
ya allah. tolongla jauhkan mende2 camni dari rai + idzmi.
rai sygkan dia sgt2.
rai tak nak sebab rai sibuk2 hal org. then berbalik kat rai.
betul ke camtu?
camne ni??

So rai amek keputusan untuk mendiamkan diri je.
tapi kira rai berdosa gak r sebab tipu dia. tak bitau dia benda yg betul.
berdiam dri lebey baik kot.
semoga allah tunjukkan pada dia sendiri tentang kebenaran....
isk2.
pahitnya keadaan ni.



6 budak2 comel:

♥FaTinFazLan♥ said...

huhuhu..situasi yg saya penah lalui..
yupss...berdiam diri lagi elok..
xpayah nak sibuk2 urusan oag len..

kalu fatin kena tnya ngan oag mcm g2.fatin akan ckp "saya xnak msuk cmpur"..ngeh3..

agi pown nati ada oag slah sngka mesti ngata kita ne batu api lar,bz body la,talam sejuta muka la...

hehehe...

btw rai..smga kamu happy sokmo yew!msti xsabar2 nak balik mesia tuh!

Diana-k said...

kalo DK la eh..

cakap terus terang aper yang kita tau......
so it's up to her..nak siasat or nak tanye...
yang penting kita bukan di pihak yang salah..
cuma nak menolong..

just my 2 scents..
:)

chinta.... said...

sayer tengah mengalaminya sekarang... ahaks!! kekasih sayer stil bercinta n kuar dengan his ex gurl..wwaaaahhh..memang tak patut.. sampailah dier terkantoi..
padan muka!!

hapPY zuRa~~ said...

holla rai!
klu zura kn, emm.. better btaw.. sbb kesian dkt gal tu.. some more, kite sama2 perempuan.. mmg x elok mcm busy body.. but for her own good.. try bg hint dkt diek dlu ke.. kesian diek menunggu cinta seorang lelaki yg suke main kayu tiga.. klu kite kene, ya Allah, sedihnye tuhan je yg taw.. sob sob.. ok, saya emo di situ.. hehe..

take care!

Fina said...

hye rai, this is my first visit here =)

well, kalo fina la kan, kalo betul2 rasa serba slh takut org slh sgka dgn niat kita, fina akan bg everything clear. cth mcm bg hint ke, ataupun kalo terpaksa, arrange something biar lelaki tu kantoi dpn kawan awak.

rai tahu mcmna about bf die? anyway, kalo rai berani, go straight tnya bf kwn awak ttg tu. pandai2 la =)

sy ckp ni berdasarkan pengalaman. it do hurt when everyone around u know bf u curang tp u r the last one to know. sumpah, it hurts. rasa diri sendiri bodoh slama ni tnpa disedari. so up to u :)

Kasut Kusut said...

Rai..sabar la k. st dduk putrajaya gak. terpegun tgok blog ni..awk doktor ea? hmmm