KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Wednesday, April 15, 2009

Netball Lioness...RooAAAArr....

Aarthi,Rai,Pavithra


Meniaga? haha... actually hari ahad minggu lepas ada event Tamil Cup... mcmana nak cakap ek..ala2.. futsal league kot.. namanya begitu sebab benda nie sempena tamil new year... pasal bola2 nie daku tatau sgt la.. sorry2.. haha..


and then minggu depan kitorang ada intervarsity games kat volgograd... lawan antara pelajar2 dari university2 dalam russia macam Moscow Medical Academy, Nizhniy,Volgo,Moscow Aviation Institute,Kursk and banyak lagi..... volgo nie terletak luar daripada moscow... perjalanan ke sana mengambil masa lebih kurang 16 jam kalau naik bas.... abehla kebas montot... keh2.. kos nak pergi sana pun agak tinggi...



So... kitorang semua kena la menjual something untuk meng"cover" semula kos2 untuk pergi ke Volgo + Jersey.... Bebudak netball menjual economy rice and lauk chicken parathal + chilli chicken + sayur taugeh + cabbage + carrot + dhal + egg sambal+ whipped potato...bebudak handball lak menjual nasi goreng + cekodok pisang + mutton parathal + ayam masak merah.... bebudak futsal pompuan pula menjual satay + popcorn chicken + sausage.. and ada banyak agy stall yang dibuka ari tu.. tapi rai terlupa pula diorang jual apa... hik2...


Basketball 8



Combo 1= 100 rouble, Combo 2= 80 rouble, Combo 3= 160 rouble




Chicken Parathal




Chilli Chicken




Taugeh + Tauhu yang ku masak... haha




Sambar/Dhal




Cabbage + Carrot




Egg Sambal



Our stall




weyh2.. nak meniaga ke nak amek gambo... hik2





Amboi aarthi..khusyuk nampak... hik2




Mira,budak futsal tersesat di sini. haha..pi balik la jaga stall ko...haha




Mari2 beli.. beli satu percuma polistrin.. keh2...



Tapi malam before menjual nie...PERGHHHHH.. penat gila ok memasak..... dah la masak dalam kuantiti yang banyak kan... isk2.... lenguh kaki and tangan... masing2 dah dibahagikan tugas untuk memasak apa... kitorang masak sampai ke pagi.... tidur sejam dua je... then dah kena pergi bukak stall.. Rai kena masak taugeh + tauhu and brown sauce untuk whipped potato... taugeh + tauhu tu rai masak sampai 6 trip.. sebab takde kuali yang besor... isk2..



walau pun penat, tapi kitorang enjoy sgt2 masak same2.. then keuntungan pun memuaskan.. thanx kat semua kawan2 netball!!!!



+++++++++++++++++++++++++++++++++


6 budak2 comel:

khaLifah feDi said...

emm lik cny leh bukak biz rai..emm..ko pon ade bkt masak2 nie..

Ann GreenStrawberry said...

lauk2 tu mmg sedapp..aiseeh..nak jugak..kasi pos okay...

for lahanat tue..jom riot ramai2...
cam vangang...leh plak putar belit

penjenayah.merah.jambu. said...

perempuan tu gila agaknya kak?
haish..berdepan dgn manusia putar belit ni mmg rase nk sepak terajang je laju2..
btw,bju hitam yg akak pkai dgn bju pink(?) tu CANTIK la.. *hikhik,bace dgn nada macam ade niat je nk curik..ekeke*

papepun,akak rilek je dulu,akak nye part dah setel,tunggu je pompuan gile tu setelkan part die,klu tak,akak lesing je pakai kuali..baru dia tao MALAYSIA BOLEH.ops,shes malaysian ke?

.layla tumaisuri. said...

raiiii... rase nak join sekaki leh tak?
hahaha...sape lah plak minah tu kan..
haish.. tau name, tapi tak pnh knal sape la plak. takpe2,nnt tunjuk tau! heh.

sure u'r on de right side! ;D

Nora Maney said...

hiii..i baru je bace ur blog..best sangat..hiks:)

mOhD^.^rAz said...

sempat lg berbisnes tue..
hehe..

xsia2 pandai masak ek..