KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Wednesday, January 21, 2009

Bila RAI NAIK ANGIN...


BLUEK!!!! yer.. nie muke rai for someone tu...amek!!!!
weyh.. rai ni jarang tau nak maki org tak tentu pasal.. tapi kalau something wat daku sakit hati.... siap la... Rai nie pon tak perfect... macam2 kelemahan.. tapi tolongla jangan wat something yang boleh menyerlahkan kelemahan daku tu... Nak tau pe kisah nye?





Ha. macam ni... ade la sorang POMPUAN nih... dah la poyo. RIAK! TAKBUR! BONGKAK! !! BERLAGAK macam dia orang paling loaded kat dunia ni... kalau shopping barang mahal2 branded setakat nak bongkak2+ menunjuk2 tak yah la.. ooo.. lupelak.. awak beli belah sampai kena bawak 4 lori trailer kan nak sumbatkan barang2 yang dibeli.. hihihi.. tak salah nak beli brg2 branded.. tapi part menunjuk2 + saje poyo2 tak yah kot.... then merendah2 kan org yang life sederhana..kata pompuan tu LOW CLASS... rai sedar la yang rai nie bukan orang senang.. tak payah awak nak ngata2 orang lain.. pastu budget die paling bijak... ijazah bergulung2 macam swiss roll. tak pon gulung2 macam carpet hapak atau larva rama2 dalam kepompong.... rai akui awak tu pandai.. respect la jugak.. tapi bile awak bangga2 diri tak tentu pasal.. wat rai ilang respect kat awak. x yah la nak rendah2 kan org lain.. then rendah2 kan BOYFREN orang lain. awak ingat awak sape nak nilai orang? awak pk diri awak da bagus sgt?lupa plak rai yang awak ni super duper perfect..sorry..terlupa! awk pk boyfren awk tu sape nak kutuk boyfren org lain.. oooo.. rasanya boyfren awak tauke berlian kot... ..hihihi.. x pon owner kilang FERRARI...... ade kitorang kacau life awak ke? suka hati la.. rai tau adik beradik rai ramai.. tak yah perli2. so what? ade mintak duit awak ke untuk kami membesar? jangan la bongkak sangat. kalau tuhan nak tarik nikmat.. leh sekelip mata je... rai bukan la kata rai baik sgt.. tapi entah la kalau ade orang mcmnie wujud.



actually kalau leh tadah muntah yang kuar time awak bercerita kesah2 awak tu + pengalaman2 awak yang menggunung setinggi gunung everest tu... rai rasa leh sediakan 18 baldi + besen + perigi.... mmg rasa meluat sgt2 + menyampah... stop la dari berlagak tak tentu pasal weyh.. patot la orang lain panggil awak poyo...awak tau tak bukan sorang 2 panggil awak MINAH POYO.. tapi MAJORITI... baru rai sedar mmg poyo sgt2.. poyo melampau2 tau tak... awak punye future awak yang tentukan ek... jangan pandang hina and rendah kat orang lain.. dah lama rai sabar ngan awak.. ari ni meletop gile.. tu orang cakap setiap manusia ade limit kesabaran.. oh ye.. lagi satu dia kata die nie ramai peminat..semua tergila2kan die.. terkejar2 kan die.. (yeke? ada saya tanya?)....



Pasni tak ingin nak cakap ngan awak agy.. pi la cakap sowang2.. tahap kesabaranku sudey abeh ok...




serabot betol la ngan perempuan camni.DA NAK MENOPOS agaknye..




TAK PERCAYA?



laser?



bisa?




celupar?



makan dalam?




terasa ati? x keysah la..




Sape makan cili api seguni dia yang rasa pedas cam nak mati.....




sndri buat sndri pikir...



13 budak2 comel:

Suraya Nordin said...

hak2
walaupun x direct tp cukup untuk mencapai objektif kenapa entri ini ditulis.
keh3
rai, ayah aku selalu pesan kat aku macam ni:
"jgn belagak hidup atas dunia ni. Ingat sikit dunia ni tuhan punye. Rezeki awak dapat pun tuhan bagi. Nak belagak kaya, awak rasa awak tu lagi kaya dari tuhan ke? Kalau rasa lagi kaya dari tuhan, blh la belagak."
Refleksi aku: Diam dan belajar bersyukur.

m'Z faRa.. said...

sabo rai..
abaikan ape owang nak kate...
rai jd dri sendiri lagi bgos...
yg berlagak 2 satu hari nanti bawu dye sedar...
jngan isow..
Allah akan balaz ape yg dye lakukan dekat rai...

sparkystar said...

raiiiiii...lilex2,sabar2..lau tak leh sabar raii belah jek dada dia amik ati n masak lauk ati kicap ke,smbal ke..ngeh3
biasa la rai,lumrah dunia..ada yg mcm tu,ada yg mcm nie..fening rama2 dibuat inchik sparky..help me,bg CPR plsss..hoho

Raihanna said...

To aya:
hurmm bermakna pesanan ayah ko tu aya..tersentuh aq dengar mmg betul pon..

To Fara:
Thanx sebab nasihat kan rai..appreciate sgt2.. sorry sebab rai emo ari nie.. tak tahan r..

To En SPARKY:
ok2.. rai masak sambal ek ati die.. bior terbakar berasap.... keh2.. awat lak nak CPR lak ni incik.. haha..leh2.. tapi rai bagi ATOK2.. and NENEK2 watkan ntok incik yer.. leh x?

fadz[[vs]]firds said...

hmm...tu org yg rai tak kenal..blh tahan g..faz ni bestfren faz tbe2 blh jd mcm ni..pdhal mcm org tak tau..die blaja tak abes..kawen kat siam..konon2 ckp kat org kawen kat hotel concode.."g la mamp"..bile mintak nak tgk gbr..ckp "sowi..ktorg tak bgambar..sme vdio je" hekleh..podahh~ ddk kat umh..tak keje..tipu..konon2 keje exec..pkai honda city..yg naik moto ni tak layan..huhu..dorg ni adik bradik kot..emm..mb tak..yg borak ngn rai tu mb mmg org berade n bijak..tp yg ngn faz ni mcm tin kosong..sie2 je bkawan ngn die..bek ckp ngn hp..wlpn tade sape online..g la mamp..tak kaco org pe..huhu~

crescent said...

uik..ade ke org camtu wujud weyh..haha
blagak giler weyh kalo camtu..
isk2..dasat sungguh..
tape2 rai...sabau yer..
pedulikan je org camtu..
hehe

@nnap3jelov3b@by said...

sapa ekk org tue ahahaha aku laks nk nyibuk ekekeke...sian budak comel dah menjadi lg comel bler marah ekekee

KhaLifah feDi said...

hehehe wah bkn main marah ag ko nie rai..hehehe sabor2 ok..

psst:-tag tu kf dh comfirmkan tak yah ko wat ok cik rai..but one more syarat u must be masyuk blog kf hari2 hehe sbgi ganti ok hehe semoge hepi hari nie wlupun kf taw ko tgh marah hehe..senyum sikit peace......

emm gambar rai dgn member tu cam citer drama siri "ER" lah heeh

megat said...

apa yang dapat kalau belagak........hati pun susah jeeeeeeeee

$UaM$T][M said...

jom ikat dak tuh..
bwak pegi tgh2 laut..
tggalkn sowg2 duk ngan dolphin..
biar kne men mcm bola...toing!!!
toing!!
toimg!!
hehe~~

$UaM$T][M said...

btw, i used to have friend like dat..
aduuhhh!!!
the way he act and talk are seriously irritated..
talks freely as he wants, without considers others feeling.
dammit.
aku klu buleh..baling jauh2 dak2 yg cmtuh...
hOhoHo..

Anonymous said...

wey rai...mmg poyo gle pompuan tu.dah la x cantik.hitam.ckp byk pulak..u lg cerah n comel kot..n ten macam la boyfren die david becham...berlagak gle...idzmi u tu lg handsome n putih k..u jgn pedulikan org macam tu..lg pun u belajar kat europe kot..chill la rai...i rasa u ade kelebihan lg byk dr die..k.(sry kalo bm i salah).. ~shalu~

Nash Taj (^_^) said...

peerrrhhhh...kerek nye minah 2...kye nk mampos ke dia...npe xpnah nmpak pn kt tv or paper...??? eeerrr ckp pmpuan gedikz murah nk rmpas boy dia...abs dia gedik cm pmpuan mega sale!!! 2 per cer..??? cter bf bli mcm2 kt oversea...ntah2 stakat bli bskut merry dgn snickers huhuhu...pastu ktuk bf org slamba cam semut lalu dnding...naik kpal klo ada tndatgn bf dia kt kpal 2 xpa gak...igatkn kpal cruise ke blhla nk blagak...ni stakat kpal perang bek xyah...