KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Friday, January 30, 2009

BADAN BAU BUSUK!



Pagi yang gelap... kini sudah terang...

keh2... semalaman daku tak leh tido.sebab ade satu kesakitan yang membuatkan ku berguling2 tak boleh nak lelap kan mata...isk.. kalau yang perempuan tu tau la apa die kesakitan setiap bulan tu. Tension betul.. tak leh lelap last2 dalam kol 7 pagi daku bangun and masak. pastu gi mandi. ready untuk keluar ari ni dengan shalu... yahooo... bosan weyh... cepat la naik class.. boring gile cuti nie... eleh rai tu.. kalau da naik class kang die plak sebok2 nak bercuti sendiri..haha...



ok... pagi nie snow sgt tebal..













Then kitorang amek bas... Pergh... dalam bas.... Kitorang kena berdiri... bas padat gile... sebab ramai orang tua2 je dalam bas tu...



Shalu: Rai... i pening la...


Rai: i pun pening gak nie shalu.... GILA BUSUK PAKCIK depan u nie....


Shalu: bukan pakcik depan nie je busuk rai... orang tua kat belakang,kanan,kiri, penjuru sana, penjuru sini pon sama jugak busuk nya....




Rai: Pergh... i rasa dia tak pernah mandi seumur hidup la shalu.... TENGIK gile... i rasa kalau rendam baju dia kat dalam kolam ikan... Mati kot ikan2 tu..




Shalu: eeeeii.. kepala i sakit betolla... (sambil terdiam da)




Rai: Shalu sumpah i nak muntah....sambil tahan mulut guna tangan.... (mmg betul2 rasa loya + tekak da kembang)




Sekali tetiba bas tu pusing... so daku hampir2 terkena pakcik lori sampah tu... kesabaran aku sudah abeh!



Rai : EEEEEEEEEiiiii.... kambing betolla! bau taik gajah.... entah mandi entah tak... pastu susahkan orang lain.. entah letak bangkai tikus ke apa dalam baju tu... (daku bebel2 dalam bahasa melayu kat shalu... tapi takde la pandang die.. daku nie geram2 gak.. tapi tak terpikir la nak kuang aja ke apa) Best gila ngumpat depan2 orang kita tak suka.. sebab dia tak faham bahasa melayu! haha.. nak maki pon leh..



Bukan nak kuang aja... tapi SUMPAH org RUSSIAN sgt2 busuk... bukan sorang dua tapi majoriti.... diorang nie TAK MANDI,TAK GOSOK GIGI,TAK CEBOK. Pas kencing + u'uk... main selet guna tisu je... TAK PERNAH CUCI! sebab sistem toilet kat sini... PAIP ITU TIDAK WUJUD!!!! bayangkan... camana leh idup cam diorang? kitorang kadang2 sampai kena bawak botol isi air dalam beg... kalau wat nak terkencing leh la standby.... Diorang pakai winter coat mmg ada yang jenis kulit.. Kulit kalau tak jaga tol2 mmg BERKEPAM + HAPAK.. pastu + diorang minum arak. mmg la busuk + SUPERB BUSUK... kan sini daku nak letak satu prinsip... MAKIN TUA MAKIN BUSUK... siyes... tak tipu..


KEBERSIHAN mmg diorang ni takde langsung!!!! Yang perempuan plak da la busuk then pi pakai perfume plak macam mandi sebotol... pergh... tu mmg siyes bertambah2 KEPAM la.... entah la diorang nie.. nape ntah macamni.... kalau korang rasa jamban awam tu selalu busuk.. bayangkan 100 kali ganda lagi horror busuk jamban awam kat moscow ni.... nak2 paip takde.. eeeeeeeiii..serabot! kalau tak susahkan org lain takpe... Nie org lain lak kena kongsi bau bauan die tu... pergh... SENGAL!



Pening2 lalat



akhirnya smpai jua...turun je dari bas... rai n shalu tarik nafas dalam2 amek udara segar...siyes tadi dalam bas... bau macam bangkai + bau muntah + bau taik... camana la diorang nie leh hidup camtu.. isk!


so kitorang pon mula la jalan2.... and pergi isi dulu perut yang dah berbunyi2 nie... dari kol 10 pagi smpai la pukul 7 malam.. hehe.. kaki pon cam nak tercabut da.... ala.. rai tak beli pape pon... rai just beli barang2 dapur...sebab banyak da abeh... Shalu shopping winter jacket... Sebab sekarang ngah winter sale... Cantik...


Senyummmmm~





Boikot Mcd.. haha





Food court




Ku sudah kekenyangan.... isk~



Subway...




Tolong.. saya nak jadi kanak2 semula! haha..




Muka dah penat... jom balik! isk..


Suasana di waktu malam kat bustop...




Balik je terus rai terlelap kat atas katil.. siyes penat gile... sok nak duduk diam2 je dalam bilik... haha... nak rest! keh2... So pe je pendapat korang tentang pe rai cerita arini???



18 budak2 comel:

Nash Taj (^_^) said...

eeerrr....korg dh bau tengik ada slera ke nk mkn huhuhu....2 la...org kte m'sia pngotor...4me m'sia plg brsih huhu....emmmm tmpt korg pg mcm xda org je...ke tmpt 2 br nk bkak huhu...awl sgt ke dtg....blik mlm...cam jauh je... msti best kn hehe...weyyy ada sale eh...nk krim nk krim hehehe....

m'Z faRa.. said...

uih...
tahan plak dyeowang x mandy ek...
erk....
x dapat nk bayang la busuk 2 dyeowang 2 cam ne..???
ag busuk dari pasar ker...
heee...
cian rai ek..
sakit ek..
rest manyak2 ok...

PJ selamba said...

erk..!!
biar betul orang russia camtu
erm...mungkin sbb cuaca sejuk kot tu yang tak mandi...

p/s: cik rai dah mandi ke tu? macam tak mandi ja...ngeee
larikkkk

BeaN MorENo said...

haha...biasak ar...kan kat sana ice byk...
so kalau mandu selalu nnt beku...

Olive said...

Rai, Russian pandai BM x?
hahah...
Patut kerajaan Rusian sedekah perfume kat sume rakyatnya yang mls mandi itoo...
baru la wangi.
hiks.

Raihanna said...

Nash Taj:
lorrr.. da lapor.. makan je le.. haha.. ha a kitorang gi pepagi buta.. kedai baru nak bukak... keh2...

Fara:
uihhh lagi dasyat dr pasar fara! thanx dear

PJ:
betul..sumpah daku tak tipu... lorrr.. yang kitorang nie leh je mandi... mandi la guna air panas... hik2.. da mandi la encik... kamo ckp org..ntah2 kamo yg x mandi nie... tengok2 dok singai2... hehe

Bean:
lorrr... leh je mandi kat sini... jangan la mandi kat tengah2 snow tu... mmg le beku.. haha...

Aya:
weyh...diorang tatau BM langsung.. best gile kutuk depan2 muka org tu. haha... jahat sey aq aya... aya... bernas gak idea ko tu.. nanti aq cadangkan ek... haha

paCat said...

Samat pagi doktor !!



Kaki saya saket, leh bg M.C tak?


Heee ~




Nice blog



:)

zino said...

salam kenal..
terima kasih datang blog zino...

cantik snow tu..

KhairiL's said...

hhe naseb ko la rai,sbb tu kami berbangga jd warganegara m'sia...
ehh silap ko pon sama gk
kita ptt berbangga yaa

unwanted said...

thanks gurl for following mine...hehe...jom la borak2 kosong kt my shout box...jgn malu2 laks...hehe

thanks again...nice to know U gurl

vidadarisakura said...

ergh!~

abis tu ko mandi x?

astaga..
macam la kalau sakit perut time shoping tu?

hurgh!~

Farzana said...

awak ni comel la..

eworque said...

maybe sebab diorang semua busuk sampai tak perasan diorang tu busuk. yang kurang busuk mesti dianggap wangi haha..

alone said...

huhuhu. kesian.. kesian..

maybe diorang kat sana memang camtu.. adala khasiat2 tertentu kot.. haha :D

MrYusSmile said...

hai Rai..salam kenalan..
ok...nie story..pndai main ayat..suka deyh.
moral of the story la kan...kan..kan.. kita ni lbh bersih dr kaum lain..hahahaha..
but nice view la Rai..bila nk ajk yus g moscow ni..??

p/s - suka tang boikot mcD tu..clear hbs erk..x ada org..kt cni (malaysia) rmai lg yg lyn menatang tu...huhu. insaf lah..:P

KhaLifah feDi said...

emmmmmm jln2 cr psl lah tue..erk

ahin2960 said...

jgn dekat dgn orang bucuk...nanti kite pon jadi busyuk...huhu..

best tgk environment moscow yang cantik tu...tapi tak sangka yang diorang ni disgusting...

love ur blog...gonna follow it..

$UaM$T][M said...

wah..
sgt menarik..
dikelilingi mereka2 yg berbau 'harum' sampai x sggup nk hidu..

klu terhidu..pasti terlantar di icu..
so..berhati2 selalu..

sila pakai penutup mulut dan hidung..
oh yaa..yg biasa di pakai oleh doctor2 tu..

pasti berkesan..
amalkan selalu..
hahaha