KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Sunday, September 13, 2009

Air Mata Syawal..




Siti Nurhaliza - Air Mata Syawal


Sayu... hati ini makin sayu
Rindu... terkenangkan desa permai
Wajah ayah bonda bermain di mata
Mengajak ku pulang ke desa
Di hari bahagia hari raya



Lama kutunggu
Bertemu di pagi mulia
Namun tidak kesampaian
Airmata jatuh berlinangan



Kuingin berulang manisnya bersama
Menyambut hari bahgia
Jarak memisahkan rindu pertemuan
Bilakah hasrat jadi nyata



Duhai ayah bonda ampunkan anakanda
Tak dapat beraya bersama
Jauh dari mata dekat dalam jiwa
Teguh kasihku tidak berubah



Kenangan Aidilfitri 2008 di embassy malaysia,moscow.


dengar tak lagu page rai?? rasanya tu kot perasaan rai skrg nie.. Nie adalah tahun ketiga rai tak dapat beraya bersama2 ngan keluarga and insan tersayang. rasanya keadaan nie akan berlarutan untuk 3 tahun lagi... bila la agaknya rai dapat beraya bersama2 semula ek.. sigh... actually sedih tu memang ada.. tipu la kan kalau kata tak sedih langsung.. nak2 bila dengar orang lain sibuk menyiapkan persiapan hari raya.. yang kita kat sini terkontang kanting menghadap buku.





lama rai tak update blog nie... sampai kan tak sempat nak update pasal


09.09.09


Happy 2nd Anniversary Raihana Idzmi. tak sangka dah 2 tahun usia percintaan kami nie...

hehe.. mcm2 dugaan dah dilalui... paling meroyan2 dlu masa si dia pi sailing lama2. adoi.sakitnya masa tu... tapi sekarang alhamdulillah.. rai makin matang dalam memahami kerjaya dia.

Click Here for OUR LOVE STORY....


ok..berbalik pada study....

3rd year betul2 memenatkan and sgt2 stress.. dah tak macam 2nd year dulu... daku honeymoon!!! hik2... boleh dikatakan 3rd year nie la tahun yang paling susah sepanjang 6 tahun as medical student kat sini... Penat sebab kitorang dah mula travel ke class. maksud rai by bus and metro(underground train). Class + Lecture dah banyak kat hospital.so perjalanan ke class sangat jauh and meletihkan.. ada class yang mengambil masa hampir 2 jam baru la terkedek2 sampai...





kadang2 kuar pepagi pukul 7.30 a.m. pastu balik dalam pukul 8 malam. bayangkan jela cmne... nie belum winter lagi.. kalau travel dalam winter... sure lagi sakit. sejuk nye sampai menyakitkan tulang... subject2 untuk sem nie... Pathology anat,Pathology Physio,Radiology,Surgery,Russian Language,Pharmacology, Internal disease,Hygiene ... banyaknyeeee... STRESS!!!



isk2.. ape boleh buat...



di kesempatan ni...



Salam Aidilfitri ditujukan kepada ayahanda tersayang, Kapt(B) Kamarudin Ismail, bonda tercinta Rusnah Tambi Chik..adik-adik yang diingati selalu, Angah Hanapi sekeluarga, Busu Norra sekeluarga dan sanak saudara. Tidak lupa juga insan tersayang, Idzmi hafiz, serta Kapt(B) Izaham dan Pn. Zarina yang berada di Port Dickson. Maaf zahir batin. Salam sayang daripada Raihana Kamarudin, Pelajar Perubatan Tahun Ketiga Russian State Medical University.


(dah macam SALAM PERANTAUAN BERITA HARIAN lak.. haha)


and tak lupa juga rakan2 blogger semua... selamat menyambut lebaran.. makan lemang + rendang jangan lupa kat rai tau!!



34 budak2 comel:

..::..ein..::.. said...

salam rai....
xmo la sedih2 mcm 2..sayu je ein baca entry rai kali ni...tabah ye rai...btw, coemy nye rai pkai tudung...sweet sgt..geram lak tgk pipi rai 2..hehe...selamat hari raya maaf zahir batin juga utk rai...

elmesara said...

hm...sabar la yer..
sgala kesukaran yg datang akan d ganti dgn 1001 kebahagian yg bakal tiba nt..amin...
b strong k..

selamat hari raya rai!!!...

simpleperson said...
This comment has been removed by the author.
simpleperson said...

hai...
sbor la yer...
insyallah satu ari nti akn dpt braya jgk ngan fmly...
xsmtynye kesusahan ajer kan...
kegembira akn tiba jua..

nUr sYaZwAnI said...

sedih nya rai..
sampai ngan kite2 skali trasa..huhu
pe pun selamat hari raya ea..
maaf zahir & batin..
comel tgk rai..

ielamorry said...

selamat hari raya rai :)

dah, jgn sedih2. nanti balik m'sia qadha la spent time sampai muntah dengan semua yg tersayang tu ;)

anyway, i'm ur silent reader :P

selamat hari raya yea! :)

ielamorry said...

lupa nak cakap. i suka tgk ur adek. comelllll sgt! :D

ChiLaBaey's said...

Assalamualaikum Rai... sebelum terlupa nak ucap selamat sampai di perantauan semula... Dan sebelum terlupa juga saya nak ucapkan Selamat Hariraya Aidilfitri... maaf zahir dan batin.... Jaga diri, jaga makan dan jaga badan... semoga hari2 anda sentiasa ceria walaupun berjauhan dengan keluarga... tak lama dah... lepas ni duduk berkepitlah bawah ketiak mak yer.... ini adalah pengalaman hidup yang sukar untuk orang lain dapat... yang akan dapat menjadi nostalgia di hari tua nanti... yang boleh dijadikan bahan cerita untuk anak cucu kelak... terima kasih kerana berkongsi pengalaman dgn blogger2 (yang pasti resepinye) tentang hidup di perantauan... Oklah apa2 pun senyum selalu macam selalu... :)

ZARA 札拉 said...

ku tak lupa kamu sayang~

kalau ku snap banyak2 gambar kuih muih, kamu tak kisah ke?

hehehe~

tahniah for ur 2nd anny dearie!

hugs!

♥z@z@♥ said...

oloh sedihnye..huhu..rai byk sabar ek..dugaan hidup mcm tue la..papepun..selamat hari raya maaf zahir batin..

aNys said...

salam rai..
jage dri okey
x mOo sedey²
b hepy no matter wat..

rai kt sane pon mkn ketupat lemang rendang ingt kitorg tau
mohon ampon andai ade t'kasar bahase, t'lazer ke or pape je

slmt ari raye maaf zahir batin
windu kamOo =(
3 taun agy kite raye sesame aek =)

cik eja^_^ said...

ahhhh..
akak pun tak boleh dengar lagu :(
sedih nanti :(

Till The End said...

Salam rai, salam perkenalan dari linda ^__^, seronok baca blog rai ni, meriah je..

Em namo sedih2 k, nanti bila rai dah abis study boleh la beraya bersama keluarga ngan insan yg tercinta..

Happy anniversary for both of you, semoga bahagia sampai bila2
aminnn..

Selamat Hari Raya rai

^__^ *wink*

cik pida said...

cute sgt rai pakai tudung.. ;)

~CHA~ said...

adoi sedih cha dgr..
cha pernah rase pe yg rai rase..
walaupun 2taun je xraye ngan kuarga n xla jauh cam rai..dlm malaysia je..

cha rase rye jauh dr kuarga brula rase de mood rye n lg sronok..truk kan cha...
taun ni cha xberaye..berkabung dgn muke xsht ni..
anyway rai jg diri..
hope raye kali ni rai lbh tabah..
selamat ari raye maaf zahir batin

Raihanna said...

Ein:

Selamat hari raya sidilfitri.
moga lebaran nie ceria2 untuk ein...
thanx yer ein sebab bagi rai semangat...

Raihanna said...

elmesara:

amin...
terima kasih yerp...
insyallah...
selamat hari raya juga...

Raihanna said...

simple person:

terima kasih bebanyak yer...
selamat hari raya..

Raihanna said...

nursyazwani:

tula..sedih kan rasanya...
selamat hari raya juga..

Raihanna said...

ielamorry:

hik2.. thanx sebab sudi baca blog rai..
insyallah 3 tahun lagi leh spent...
maseyy yer..

Raihanna said...

ielamorry:

hik2..
ooo mimi ek... hehehe...
thanx..

Raihanna said...

Chilabaey;

thanx muz sebab bagi semangat kat rai..
insyallah....
rai akan terus berkongsi pengalaman2 di sini...
selamat hari raya buat muz sekeleuarga...
duit raya rai xde ke?
wakakakakkaka..
just kidding

sI tEDI said...

Selamat Hari raya rai!
mana kad raya??

nak tepek kat blog!

Raihanna said...

Zara:

kejam tu nak snap gambar kuih2..
hik2...
selamat hari raya zara...
remember me owez.

Raihanna said...

Zaza:

thanx zaza sebab bagi semangat kat rai....
selamat hari raya yer..

Raihanna said...

Anys:

thanx bebanyak yer anys..
kamo pun..
rai pun mintak maaf kalau de terkasar bahasa k...

Raihanna said...

Cik eja:

terima kasih yer...
isk2...
sedih juga rai nie..selamat hari raya yerp

Raihanna said...

Linda:

Salam perkenalan yerp...
hik2...
terim kasih....
selamat hari raya...
makan kuih raya nanti ingat la rai ek.

Raihanna said...

cik pida:

thanx cik pida...
selamat hari raya

Raihanna said...

Cha:

terima kasih yer cha....
ooo cha camtu pulak yer...
xpe.. moga lebaran tahun nie membawa banyak kenangan manis k untuk kita...
owh pasal muka cha tu yerp...
dah cuba bawa ke skin specialist x cha..
moga cepat sembuh...
salam lebaran..

Muhammad Farid said...

salam dr.rai...kesian pula pd dia ni...x apalah rai, sabar...biasalah hidup berjauhan demi mencari ilmu...berpisah cuma sekejap.insya allah akan ada manisnya nanti...rai cepat2 la kawin lepas abis dr moscow nanti...saya doakan kebahagiaanmu...

haaa...selamat hari raya! maaf zahir batin...maaf kalo da salah silap...
jaga diri bebaik no kat tempat orang tu...

mAr@ZiEy said...

Salam Aidilfitri buat Rai di Mosscow..dan..Happy anniversary yer..

Nak pos kad raya tkut lps raya smpai..so sy bg E-Card je la ek..E-Card di blog sy..amik tau

~ceRRy beRRy~ said...

rai..
selamat hari raya aidilfitri..
maaf zahir & batin yek..

Cik Angah said...

salam rai...suka betol baca blog dia..anyway..tamo sedey2 ye kat perantauan nun...fokus kat buku2 di depan mata tue...3 years more???takpe x lama mane dah...kejap je lagi...salam perkenalan...salam aidilfitri n maaf zahir batin