KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Sunday, March 1, 2009

damn! BENGANG GILE.



tatau nak cakap pe.seriously daku ngah sad + bad mood... bad news gile2... cuti panjang 3 bulan kami telah dipendekkan maybe sebulan je. tu pun kalau betul2 abeh on time. then kena wat 3 taun berturut2... COMPULSARY! dah la 2nd year sepatutnya leh balik awal.sebab exam kitorang abeh MAY. behtu nak wat pe je agy kat sini sampai JULY baru leh wat attachment?? 4 minggu lak tu attachment!!!




suppose dulu kitorang boleh buat kat malaysia... so dalam pada masa yg sama.. leh bercuti. ape kambing ntah taun nie start ngada2 soh wat practical kat russia. da la setaun sekali je leh jumpa family. pasni 3 taun berturut2 r camni. da r 4th year nanti kena wat 6 minggu. mmg tak balik la daku jawabnye. tambah2 lagi kena sediakan medical book pape ntah yang cost nya 2000 ruble. SENGAL! sebuk2 suruh org wat,pastu soh bayar agy. KO jela tolong bayarkan.




mmg daku emo pasal nie. siyesly emo. org yg ckp lebey senang r.. yang wat nya kami! korang tak berada kat tempat kami,so leh la ckp lebey2. SENGAL! cakap pon last minute. sapa nak tanggung kos tukar ticket flight yang ramai student dah pon book untuk balik bercuti??? cuba anak2 mereka yang kena... sure ngamok tahap kambing. daku benci betul kalau org ckp.. "eyh.kena la berkorban sket.. as a doctor kena la hadapi semua nie dengan tenang,tanggung risiko untuk hadapi cabaran" argh.. Sengal... mmg sengal... takde hati perut ke.... daku bukan robot. dah la after graduate pun nanti kena siap sedia life housemanship yang sure derita nye. pastu time kitorg still study pun nak tambah2 lak penderitaan ntah pape nie. sengal!



daku manusia biasa.. it's a normal thing nak rasa kecewa atau sedih okay. daku ada perasaan.bukan macam org skema buku atau nerd yang asyik belajar 24 jam.siyesly daku bukan jenis camtu. bagi daku belajar,belajarla. tapi enjoy tetap kena ada. bukan enjoy maksud daku hu ha hu ha sana sini. tapi normal la.. nak jumpa family,nak plan holiday. Pape ntah..tatau la nak cakap pe!

Final: Summer Attachment Predicament

The Dean of Foreign Students has met with RMSA representatives and said that although he understands our predicament, the school cannot accept the suggestions we made concerning our attachments in Moscow. Thus, it is not possible to perform attachments after classes, on weekends or during winter.

The reason he stated is that there are “curators” in-charge of students during their attachments who will only be available in the month of July. Postponing our attachments to 5th year summer is also not allowed as we will need to have performed it before the 5th year state exam.

The school already has a complete system in place and we have to comply with it. They are fully equipped and ready to enroll us. The duration of the attachment varies for each year as such:

  • 2nd year: 4 weeks (144 hours)
  • 3rd year: 4 weeks (144 hours)
  • 4th year: 6 weeks (216 hours – 3 cycles)

In order to help Malaysian students finish quickly, the school will allow the start of the attachment to begin right after the final exam according to the official timetable. The Dean has also said that he will try his best to ensure that all attachments be completed by 1st August 2009, allowing us 1 month’s holiday.

All foreigners will have to apply for a “Medical book” before being allowed to perform summer attachments here. A medical book is essentially a medical report including analysis for tuberculosis, HIV, Hepatitis, Measles Vaccine, blood and urine etc. Talks are being conducted with Loid-City Insurance Company so that we can acquire our individual books at a discounted price. Applying for the book takes 2 weeks and costs around 2000 ru

bles.

We do not have to submit our names for the attachments as it is now compulsory for all 2nd, 3rd, and 4th year Malaysian students to conduct it in Moscow. We will be placed into groups of 5 or 6 and in different hospitals in Moscow. The groupings will be out at a later date.

RMSA advises you to be prepared to make changes, espec

ially to your flight tickets. Also, take this few months to work on your spoken Russian, as it will be very useful during your attachments. Please post relevant questions in the comments section.

Practical forms can be found here.


my keychain. bila LO-VE nie akan lengkap?


WARNING: Kalau rasa tak setuju / tak suka / nak mengutuk / nak mengeji pas baca entry daku kali nie, jangan nak berani2 comment. nie blog daku.suke hati daku nak tulis ape.



12 budak2 comel:

ChiLaBaey's said...

Mak ai.... si comel dah marah... tak berani saya nak berkata apa2... bila ada kebenaran dialah baru saya masuk comment dia... :(

iza iziana hasan said...

comel bentuk love tu =)

KhairiL's said...

hmm
sabar jer rai
mgkin skrng ni dugaan tp di masa hadapan, kesenangan yg akan dpt atas dugaan yg rai tempuhi selama ni

PJ selamba said...

waaaaa
marahnye dia...
tapi kan...
gambar² tu tak nampak cam muka bengang pun...
teringin nk tgk muka cik rai bengang...
lalalala

Ann GreenStrawberry said...

Rai....
nape lar rai kena hadapi cenggini...
bukan senang nak dapat balik kan..
last2 suh stay kat sane sesooka hati kambing tuh...
Sian kat izdmi lagi...aduuii...
tak leh consider lagi ke Rai...
Ingat kamo balik leh ar jumpa Kamo..
sedey jer..
sob...sob..sob...

zeyra zaha said...

hu.sian rai.
sabo ek.
nnt segalenye akan jadi kenangan.
always remember this, "veriliy with every difficulty,there's a relief" no94 verse6.
=)

Suzana Hazes said...

ish3..
dorg tu mmg mcm mangkok tandas yg
xpenah cuci seumur hidup!
daku ni xley dgr menda2 yg
myakitkan hati ni~
pns je telinga ni~
sabo2 rai..
eeeeeeeeee

Ruhil Rosley said...

aduh
hebat nye
doktor jgn la marah2 ok
huhuhu
lama2 akan balik malaysia jugak
:)

penjenayah.merah.jambu. said...

bakar mereka rai!
hihi..
takut nk nasihat karang kna baling baldi ngan rai..

an.wardrobe said...

chantek la keychain ni :( rasa nk lahh......

muhammad shaufiq said...

sabo yaaa dokter...
rai mare sangat ke ni..
dalam gambau 2 x muke mare pn.
cover.
padehe mare nie.
nah cekelat.
jangan le mare.

BeaN MorENo said...

lileks ar rai...hehehe...biasak ar tgh study...