KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Thursday, March 26, 2009

Yeah,daku leh balik awal!!! JUNE nie!!!!


Hik2... akhirnya..... dapat juga kitorang balik awal taun nie tanpa practical kat moscow!! yeah2.... keputusannya.. Malaysian Medical Council postponed kitorang nya practical.. so start taun depan la baru nak pkir derita2 cuti singkat je... yeah!!! da la 2nd year leh balik paling awal.. PERTENGAHAN JUNE da leh balik!! alangkah bahagianya dunia nie... hik2.... cuti 2 bulan lebeyy tu.. hik2.. sangat2 happy ok.... thanx semua... huhuhu...






Summary (chronological)

from DateTimetoDateTime
Flight02AUG0917:5502AUG0923:00DME - DXB
Flight03AUG0903:1503AUG0914:15DXB - KUL
Flight28AUG0902:0028AUG0904:50KUL - DXB
Flight28AUG0910:1528AUG0915:25DXB - DME


Alamak.. tapi daku dah terbeli ticket ritu la... adoyai... 2 august lak tu..yela.. time tu macam ckp da confirm kena wat prac kat sni.. daku dah sediey2 emo da. siap diorg suruh standby tuka tiket flight.. haish.. nak tukar nie da la kena bayar.. 50 euro lak tu.. isk isk isk... rasa mcm membazir duit pulak.... tapi takpela.. janji da dapat balik awal taun nie pun daku da syukur sgt2... MAMA,PAPA...along xsabar2 sangat nak jumpa!! rindu sgt2.. hihihi~ excitednyaaaaaaaaa! hehe..



Sebab terlalu excited tetibe mood nak bake cake dtg.. haha... choc fudge cake...












ALAMAK... tetiba teringat satu mendela... adoyai... daku dah budget bulan 8 baru dapat balikkan... so daku pun malas la jaga makan... rilek2 je sebab pikir lambat agy nak balik... tengok jela skrg da tembam cmne sebab cake2 sume nie... kah2... tapi tetiba announce leh balik bulan 6 nie... mati la rai!!!!! 2 bulan je agy tinggal?? diet tak start2 agy weyh! isk2.. kang terkezut lak kang mama papa rai tgk anak dia dah cam belon.. malas la.. nanti papa mesti soh kurus2.. adeyh2... pasni kena la kurangkan bake cake.. isk2...



abg, x keysah kan daku tembam2.. haha.. jangan la biorkan daku gumuk sowang2.. jomla gumuk same2... isk2... tak leh jadi nie... kena wat something nie... isk2... sape2 ada petua nak kurus dalam masa yg singkat?? kah2..



isk2.. agy satu... cian kasut daku dah koyak..haha.. kasut yang dah koyak tu..rai panggil "KASUT UNIVERSAL"..nak tau nape? sebab.. semua tempat daku pergi daku akan pakai kasut yang sama tu je.. haha.. class ke,physical training ke,training netball ke,jalan2 ke.. kasut tu je ah daku suke.. haha tapi dah lama gak r kasut tu rai pakai..since sekolah menengah rasanya.. dah 5 taun rasanya... converse high cut kale pink.. suke pakai sebab selesa... tapi dah koyak and agak teruk la condition dia..



rasanya kena beli baru..isk2.. nie pun dah lama daku kena kumpul duit nak beli..isk2.. nak beli kale pink gak!! x kira.. haha.. so kitorang p la ritu ke ADIDAS discount center kat metro partizanskaya. gila banyak sale kat situ... sume benda murah2... belek2 punya belek..daku minat satu kasut nie!!




comeyl x? hehe..suka sgt kale and design dia. hehe. tapi saiz kaki daku 4 1/2 atau 5.. kasut nie saiz die 5 1/2 .. agak longgar.. tapi nie je saiz paling kecik yang ada... hehe.. tapi hati dah berkenan sgt2... isk2... pasni kena r pakai stokin tebal2 nie..hik2.. LAYAAAANn~




harga asal 3900 ruble = RM 400 .. pas discount 939 ruble = RM 95.. gila diskaun la.. isk2.sayang kalau x grab nie..



banyak lagi barang2 adidas yang murah2 kat sini... selain adidas..ada juga nike and reebok... yeah....



Bye2 winter... hik2...


18 budak2 comel:

нурул надя = nurul nadia said...

pergghh... comel la kasut~~ hehe...
nk gak!! serius ke murah? ingt nk tgu balik msia baru nk beli kasut baru.. tp, klu de kat cni... bleh gak layaannn....bg la direction2 dia. (klu rajin g ar).. hehe.. =)

MrYusSmile said...

kasut kaw2 dia pya diskaun..adoiyaiii..klu rm400 leh jadi 95, mean leh beli 18 psg. leh wat biz kt Malaysia..untung2..hehe..

cokelat kek tu best..nk ar skit..lapooo

Nash Taj (^_^) said...

ish murah gler...rai...nash nk krim ksut pink rai ni...saiz 5...ada x...??? nnti nash bank in...pink cmni au...nnti kalo pg lg rai amek gmbar ksut nike n adidas...nnti tnjuk kt nash,nash nk krim blh hehehe...ksut nike nash dh lenjan men tennis...huhu

Ann GreenStrawberry said...

ye..ye..ye..Rai balik awal...
patut lar idzmi ckp ngn ann Rai balik awal...yes!! yes!! dapat jugak makan kek rai nati..wah!! berangan kan..? tak kira...Ann dah order kat idzmi..wakakkaka..kamo tak leh lari..nati voucher ann takmo kasik..boley gitu..

Rai..apa barang yg best kat sana...nak kem gak..nati Rai balik boleh bg kat Ann...hhehhe..senaraikan pat....huhuh

BeaN MorENo said...

hehehe...best2 ade barang2 lain murah2 tak???

Raihanna said...

hik...

nurul nadia:
yup2.sgt best.xsilap ada 2 adidas/nike/reebok/puma discount center..satu kat partizanskaya.. lagi satu rai pernah pergi tapi x best..kat partizan nie banyak choice and kedai die besar...
kena amek metro pergi kat blue line.. agak jauh jugak la.. and then da kuar dr bangunan metro tu...pergi belah kiri..ada nampak bangunan besar tulis adidas discount center.. kena lintas jalan tu... mmg gile banyak choice + murah2.. kat partizans pun ada jual souvenir untuk bawak balik ntok kawn2/family..

Raihanna said...

Mr yus:

hehehe... a'a..diskaun2.. hehe... ape?18 pasang? nie mcm nak niaga lak nie... hik2...
mehla amek sni choc cake..

Nash:
leh nash.nanti kalau nak kirim pape ckpla yerp

Ann:
hik2.. idzmi tu ngada je ann..jgn layan dia.. hahaha...ok2.. insyallah..nnti rai buatkan cake buh strawberry banyak2 k atas dia...barang best? hihi..xtau la ann.. hehe...macam barang2 nike/adidas/reebok/puma tu ok kot harga dia..

Bean:

barang2 lain rasanya malaysia lagi murah..macam alat2 electronic sume 2x ganda harga malaysia..

~r0Scha~ said...

waaaaweeeee~
s0noknye kam0 ley balek awl...
ni musti berkat d0a sume insan2 yg cyg kt kamo0o0o... =)
nnt balek nk weng2 ngan kam0 laa..tingin da nge'date' ngn kam0..huhuu


erm...al0rh,bru nk kirim suh belikan kasut cmtu gak..huhuhuuuu..kasutku p0n da k0yak da...hahaaa...

an.wardrobe said...

eeeee syiokk nyer! murah giler..
patut beli beberapa pasang ok :)

Nur Shairah Ishak said...

rai congrates ! wahh cuti lame la gtu.. so spend ur time wisely eh.. thn dpn kena prac kan. lolz.. =)
kalau akak blk winter july ni blh jmpe rai. ahakss. tp nk escape winter by lari ke Europe. maklum lah sne summer. he3

lya said...

kak rai nk kurus
kawal pemakanan sje
jgn sedut lemak ,
berita terbaru && tergempar kat mesia ialah
sorg wanita nie terbunuh selepas menjalani sedut lemak
scary kn kn kn ?

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

so sedap kek diew

pstt comey weh kasut dia huhuhu

ChiLaBaey's said...

Ye...ye... seronoknye dapat balik.... Boleh lah saya tempah kek coklat dari awak nanti.... nak order 3 boleh? Senyum selalu macam selalu....

penjenayah.merah.jambu. said...

murahnyeeeeeeee!!!
ohoo..
rai belilah bnyk2 pasang,pahtu jual kat mesia..
hikhik..
smelah kite,suke sgt kasut kaler pink..
tapikan,kdg2 pakai bju tu,kontra abes aa..hahahaha..
ala kak,tak payah la diet,nnt tadek bake2 kek,tak dpt nk jamu mate..
huuuuu,meh2 kite gemuk2 sme2..ok tak?jnji akak selalu bake kek tau! :)

belle said...

Rai aku tahu care nk kurus cepat...acai berry!mwahahaha

Suzana Hazes™ said...

waaa beshnye rai dpt blk awal..
tahniah2..hehe
mmg xley tgk cake ni
menawan kalbu..
sedap giler..
waaa kempunan nye...

~aMira aLiaS~ said...

haaaa.. cepat2 le blk dok...
xsbr nak weng2 ni.. hahahahaha
insyaallah.. dapat da kite b'4 together2... wakakakakakaka

zety said...

ni tip paling berkesan nk kurus avoid nasi n just makan buah2an je..nnt guarantee kurus.tgk saja la mek sekarang..dengar2 nk khwn dgn kerabat raja.cube ye kak rai