KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Tuesday, March 24, 2009

ANATOMY FEVER + wedding FADZ...

Hyeppp kawan2..hehe... daku sudah ceria kembali... hik2... sunshine after da rain~ keh2...


STEADY!! haha


First of all nak say congratz kat fadz for your wedding... wawawa.. ruginya daku tak dapat pergi... fadz.. nanti rai balik... mu buat kan nasik minyak istimewa untuk daku yer... hehe...



TAHNIAH FADZLINA and LT. FIRDAUS TLDM.....



SWORD BEARER....


sama cantik..sama padan....Moga bahagia sampai bila2... amin...











______________________________________________


Ok.. minggu lepas macam2 actually yang jadi.. tapi nanti2 la daku citerkan... maleh daku nak layan benda2 tak matang nie... ha... minggu lepas gak ku bertungkus lumus study ntok menyetelkan exam anatomy ku.... malam minggu ritu mmg dah jadi macam org gile da... anat da la susah gila.. bagi daku r.. tatau la kalau bagi orang lain.. Rai lagi suke histology dari anat.. entah la.. rai nie jenis susah nak menghafal.. rai lebih suka memahamkan konsep and proses je.. kalau menghafal... mmg lemah betul rai.. dari dulu lagi.. BANYAK SANGAT MAKAN SEMUT kot daku nie.. susah sgt nak mengingat... kah2...




Tengok jela meja daku time exam.. serabut gile.. kah2.. mana satu buku nak bukak pun tatau la.. haha.. dengan table joints la... ngan notes kecik la, atlas tebal cam kamus dewan.. haha.. serabut2... akar serabut betul.. hik2..



Banyak2 part nape ntah daku rasa bahagian upperlimb and lowerlimb yang paling susah nak mengingat... maybe nama2 muscle tu lebih kurang je...asyik silap..ingat satu part then lupa part lain lak... haish2..




Ok2.. nie la cara daku nak mengingat.. hope berkesan.. haha... bila tulis kat tangan nie.. nanti daku terlihat,terpandang... at least leh la ingat... kah2.. kalau orang tengok keadaan daku time nie.. sure ingat orang gile mane ntah tengah belajar.. haha.. takpela.. at least cuba mengingat..haha




Hihihi.. ngah menghafal muscle2 kat tapak tangan plak..


Isk2... setiap label and nama2 tu kena hafal.. semua kena tau termasuk function, joints and innervation.... isk2.. ingat daku computer ek leh ingat sume.. huhuhu... x mungkin oooo... isk2... ada banyak agy yang kena hafal... belum lagi cranium,lowerlimb,abdomen,upperlimb,central nervous system,peripheral nervous system,digestive,reproductive,endocrine,respiratory,urinary,blood vascular system,sensory organs.. adoi2.. mmg pening tahap langau.. tulun2.. wawawa....


Trunk...




CRANIUM.. meh tolong rai hafalkan semua2 nie.. wawawa..daku dah letih r. nie belaja time 1st year dulu.. dah banyak dah daku lupa.. kena refresh balik..isk2





alhamdulillah... semalam daku dah lepas wat exam anat.. mula2 kena wat writen(4 soalan) and lepastu orally kena jawab... bila dah kuar je dari department tu.. rai rasa lega yang teramat2.... rasa dah takde batu da kat atas pala.... huhuhu... yeah.. pasni boleh la enjoy... nak qada' tido nie.. TIDO TANGGA KEJAYAAN... hik2... just kidding.. jumpa lagi nanti...~ have a nice day ok.... hidup kena ceria and enjoy!!! tak kisah la apa orang nak cakap/nak carik pasal lagi/buat2 cerita/Tambah2 cerita hyperbola/dah salah tapi tak nak ngaku/pikir dia sorang je yang betul.... yang penting daku malas nak layan orang camni.... Grow up~

12 budak2 comel:

nurain said...

yeah rai!


jia you!

Suzana Hazes™ said...

waa beshnye..
teringin nk kawen bwh pedang~
besh2!
jgn tensen2 k sweet~
take care~

mR. nuar said...

teringat time kecik2 dlu..
maen kawen2 ngan gurlz cantik kat kampong.. ;)

~ceRRy beRRy~ said...

waaaaa...
tgginyeee buku2 kamo atas meja tuh rai..
adehhh...chaiyok2~~~~

haaa...
ifa cam tertarik & trs menarik kat perenggan akhir skali...
plzzz grow up~~~
hehehe... [kamo buat2 phm yep]

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hehehe...

aku dengan happy nak cakap UTM dalam gambar2 itu!

=)

Nash Taj (^_^) said...

haah jdoh xk'mane...pasni turn rai plak...wat la kt kpal slam plak....2 tlis kt tgn nk ingat ke nk wat toyol msuk exam...haaa elokla 2 dh ok...xdala monyok2 lg k...hve a nice day...

PJ selamba said...

tak sabar tunggu turn raihanna dgn chris brown lak...
eh silap... raihanna dgn lt. idzmi...
ngeee

Ann GreenStrawberry said...

jom hapal samer..
hahhhahah..
ann satu part yg lain rai hafal..
heheh...kejam kan??

Ruhil Rosley said...

adoi.
semoga berbahagia selalu.
wah, banyak nye semua kena ingat.
ruhil ada jugak belajar benda-benda macam tu.
tapi takde lah sampai banyak-banyak macam tuh.
aduh, takut tengok.
banyak sangat kena hafal.

FARIE said...

kalo kamu kawen ngan idzmi, daku sure dtg nyer..
& sure dijemput..
hehe..

~r0Scha~ said...

waaaa....
sungguh dasyat+tragic nye care kamo menghafal....uhuhuuuu....

pe2 p0n...
evrybody have their own ways t0 study...
s0,ok la 2...
kekekeee...

kagum ngn ketinggian bku2 kam0 kt ats meja 2...huheeeee...

alhaqimi said...

rai... label n pin kan la kawasan yg nak hafal tu kat tangan rai! haha..
ouch!