KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Thursday, June 23, 2011

Rai dah sampai MALAYSIA!!!

salam semua...
rai dah sampai malaysia semalam pukul 3 petang...
rai naik emirates..
perjalanan dari moscow-dubai=5 jam..
then transit kat dubai 5 jam..
after that dari dubai-KLIA=7 jam..



mata bengkak x ckup tdo weyh.... 17 jam kot travel!!!
then badan sakit gile.. mcm kena tumbuk..

adeyh..
cepat r sampai malaysia...




dinner dalam flight



sedap2...










bila sampai KLIA....
agak sedih sebab family tak dapat ambil..
papa ada urusan kerja... buat stock take...
so nasib baik angah napi ada..
angah napi nie bapa saudara rai...adik kepada mama..
terima kasih banyak2 ngah sebab ambil kaklong....


ha..
sampai2 umah je...
terus peluk mama..
menangis terharu berada dalam dakapan mama semula....
and nak tau x pebenda yg buat rai terharu???
ereen + mimi lukiskan something ntok rai...
siap tampal kat dinding k...
ya allah.. terharu sangat2..
thanx adik2...


comel kan... terharu sangat2..




seb baik dia lukis kaklong dia cun.. kalau x.. majok da..
hahahaha... gurau je...


mimi lak dah besar..
yg ada kat umah airol,ereen,kakngah and mama je..
papa lom balik keje...
then ateh kat mrsm..
abanglang lak kat intec shah alam..
so rumah agak sunyi tak semua yang ada...
and rumah rai dah ada kucing la...
mama bela..
muahahhaha...
so say hello to MOMON k..



juadah yang banyak menanti rai ok...
OMAIGOD.. OMAIGOD....
mama masak macam2...
mama masak sambal tempoyak daun campur petai + udang..
nie makanan nogoghi kalau sapo tak makan..
memang rugila!!!!
hahahhahaahaha.....
mama rai asal negeri sembilan..
so kalau tgk masak lomak banyak2 kek bawah ni aaaa...
memang faham dah la yer nape..
haha..




memang meletop weyhhh. nak2 makan ngan ikan masin..




memang kawan baik dia ahhhh...
pergh..
rai makan tambah berkali2..
di samping tu mama buat ikan semilang goreng,




then daging salai masak lemak cili padi campur ngan pisang muda....



memang walaweyyyy....
then ada kobis goreng ngan ayam masak kicap..



terbaik la..
masey ma
masak macam2 ntok along...
tambah mama buat air soya sendiri...

soya yang mama buat.. ada bau daun pandan.. yummy!


mama nie memang nak gemokkan along dalam masa 1 ari je ek..hehe..

thanx mama masak mcm2 ntok anak mama balik..
terharu...


puas seyyy....

then malam papa balik...
sian tengok papa kerja penat2...
papa kata rai dah gemok!!!!
OMG..
habislaaaaaaa....
malas lak nak jaga badan cuti nie..
nak makan puas2 la...
ahahahahahahhahahah......


malam rai makan agy...
tambah 2 kali kot...
ya allah...
lama gile x makan masakan mama.....
seronok sgt2...
then rai terus tido pengsan sampai esok nya...
penat weyhhh....

ari nie plan nak buat blueberry cheese tart...
sebab mimi dah merengek2 mintak da..
hahaha.
so japgy nak g beli barang...
=)



P/s: doakan rai ek... hurmm.... rai percaya apa yang terjadi de hikmah nya...
syukur kepada allah kerana telah mengurniakan sesuatu yang lebih bermakna + sempurna kepada rai untuk apa yang rai dah pernah kehilangan... tapi yang kehilangan tu sedang mencari rai semula... dugaan apakah ini...
tapi rai tau hati rai perlu kuat untuk membuat keputusan... ya allah... tunjukkan jalan...

12 budak2 comel:

faa rosli sulaiman said...

selamat pulang!

hehehehe..berapa ari cuti??

Abib said...

Rai...welcome home!! Bestnya mama rai masak sambal tempoyak daun + petai tu...terliur akak!! Peberet akak jugak tu...

ibu chicamie said...

slmt plg ke mesia rai ;-D moga tbh dgn dugaanNya kt cni nnt mcm yg rai ckp.nmpk sdp sgt tempoyak daun wif petai n udang tu.share la resepi...t'liur akak tau

towwwge said...

Selamat kembali ke Malaysia sis Rai.

Anne Nurain said...

wahhh.. nampak best je menu lam kapal tuh.. hehehe..

pa pa pun, welcome home! ^___^

chocs n chips said...

wahh,sis rai dah smpai m'sia..iskk,nk jeles ney..x aci..huhu..kte punye exam xabis lg..=(

sis,ske sgt ayt last2 tu..hope sis will be stronger person..kdg2 hikmah di sebalik ujian tu kite xkan nmpk skrg tp percayalah Dia dah merancang yg terbaik utk sis..hepi always yup!!^_^

Priya said...

GOD has his plans for you. Just keep hoping for the best of all dear.

Tc ~

Din said...

Salam.
Saya baru je ikut blog awak, menarik!
Welcome home Malaysia. Byk betul makanan. Atas semua dugaan, akn diikuti kesenangan. X gitu? hehe xteringin ke gathering dgn followers awk2 ni. Dpt jugak merasa kek2 awk yg selama ni tgk dalam internet je. hehe..sapa setuju angkat tangan macam saya..

Nurul Nadia said...

bestnye menu masak tempoyak daun dgn petai...da lame rasenye kak nad tak makan....

ummihasan said...

Welcome Home, Rai !!!
memang ikan semilang n gulai tempoyak tu tiap kali Rai balik, ma Rai mesti sediakan, kan.. hehe..
Enjoy your long holiday here.. puasa, raya sume sempat kan =)

azey said...

Sonoknyer dapat jumpe family kan. azey gi duk Kuching,Sarawak 4 hari pun dah rindu ngan masakan mak inikan pula Rai. Makan jer laa banyak-banyak balik Moscow nanti baru diet blek (^_-)

ELLY said...

welcome home Rai...semoga happy2 slalu ;)