KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Sunday, June 26, 2011

Order JULY dibuka mulai hari ini...

salam semua..
order bagi cupcakes/cakes/cheesetart bagi bulan july...
insyallah sudah dibuka mulai hari nie...
kepada sesiapa yang berminat untuk order..
boleh la contact rai di FB...

http://www.facebook.com/raihanna.kamarudin

tp maaf sgt2 rai dah tak boleh add friends.. sebab dah limit 5000...
so boleh PM rai k untuk details order....
and buat pengetahuan semua...
rai akan ambil full payment..
and semua bayaran perlula dibuat melalui
maybank...
tak kisah transfer online/deposit cash...
yg penting ..
lepas bank in je.. terus contact rai yer..
010-3182633Linkdetails transaction harus disimpan sebagai bukti pembayaran...

untuk melihat gambar2 and info price...
click link di bawah nie yer...
http://www.facebook.com/sweet.vanilla.bakery







_____________________________________________



alhamdulillah...
syukur2 yang tak terhingga kepada allah...
jumaat lepas abanglang balik bercuti...
dapatla rai jumpa adik rai setelah sekian lama sampai rumah....
tapi esok die balik intec shah alam semula..
hurmm..sebenarnya...
masa rai kat moscow..
abanglang dalam dilema...
untuk memilih samada ke ALAM (akademi laut malaysia)
atau ke INTEC shah alam untuk membuat preparation course engineering
selama 9 bulan ke KOREA
di bawah biasiswa penuh tajaan MINDEF (ministry of defence)


kalau pilih ALAM..
gaji memang sgt2 lumayan..
tapi asyik sailing and balik umah pun setahun sekali cmtu..
hurmm..
rai tak nak la adik rai xde life...
so rai lebih suggestkan dia ke korea...
tersentuh la hati rai bila dia ckp..

"nak pilih yang mana satu ek kaklong.. kalau alang pilih ALAM..at least leh ubah nasib family kita..janji family kita,papa and mama hidup senang pasni long..takpela alang takde life pun.."

T_T
alang nie dari dulu memang pentingkan family...
sedih rai dgr...
tapi papa n mama dah fikir masak2...
suggest dia ke korea..
masa malam dia perlu buat decision terakhir tu..dia menangis teruk..
sebab tatau nak pilih yang mana...
malam tu gak baru packing2 siap2 nak p intec shah alam keesokkan harinya untuk mendaftar...
now dia kata life kat sana ok lah..
cuma stress sket....
and dah pandai berbahasa korea sket2..
hahaha...
alhamdulillah2....
rai tumpang happy dengan abglang..


ha...
lagi sorang adik rai..
yang rai tak jumpa2 lagi dari ritu.... abang teh...
rindunya la kat ateh...
sampai skrg x dpt jumpa lagi....
sebab ateh duduk hostel mrsm alor gajah...
and form 4 sekarang...
kalau alang nama khuzairi..
yang ateh nama khuzaimi..
hahaha
terkejut sangat2 hari nie...
posmen hantar surat.....
papa buka....
terus papa menangis....
papa dah la jarang camtu...
then mama lak amek surat tu..
mama lak teresak2...


ya allah... nape...
sekali rai ambil surat tu....
papa menangis gembira rupanya....

Kesian ateh papa ckp...

alhamdulillah..
ateh dapat 4 pointer untuk peperiksaan akhir semester....


dalam surat tu ada tertulis:

Tahniah..keputusan khuzaimi berada ditahap yang sangat cemerlang kerana mendapat TEMPAT PERTAMA dari keseluruhan 234 ORANG PELAJAR. ini bermakna khuzaimi bakal menerima anugerah penghormatan pengetua berdasarkan pencapaian beliau yang cemerlang.


ya allah ateh..
terharu nya kaklong ngan ateh...
kaklong tak sabar nak jumpa ateh bulan depan....
tahniah dari kaklong....
alhamdulillah...
kekalkan dan teruskan usaha adikku....
jangan leka dengan apa yg ada skrg...


Tahniah ateh.




10 budak2 comel:

alia iman said...

AllahuAkbar..

semua adik beradik geliga bijak belaka...bijak mama rai mendidik rai adik beradik...n papa rai pula menyara anak2 dgn rezeki yg halal dan ikhlas..inilah hasilnya..

insyaAllah...
kebahagiaan dan kejayaan mengiringi rai sekeluarga...

billionz congratz to En Kamarudin Ismail dan Puan Rusnah Tambi Chik atas kejayaan anak2 yg soleh dan solehah...

p/s: rai..isnin ni alia bank in utk kuih tart rai ya.mau tart choc cheese sbb sy suka coklat sgt2..benda pertama yg alia akan dibeli utk gaji pertama keje ini...hehehe...will sms u first before bank in...mau no akaun anda...lalala..xsabarnya nak makan...

Nobita Sensei said...

semuanya genius-genius belaka..alhamdulillah.

su su said...

alhamdulillah...suka dgr adikk2 beradik rai yg smart....

sonata anak kancil said...

tahniah ! semoga terus cemerlang

Ainul Hayat said...

Pandainya adik beradik Rai ni. Apelah rahsia mak ayah rai didik anak-anak ek?

Rai kat Malaysia nerapa lama yer? Kalau tau Rai balik awal muleh akak order kek untuk tunang...huhu

yuna said...

alhamdullillah...adik beradik genius...d mase hdpn insyaallah cemerlang dgn jayanya...sejuk hati mak ayah... ^_^

Nurul said...

Salam, Rai... K nurul baru jer bbrp mggu ni dok jenguk2 blog adik ni...
kagum sangat tgk kesungguhan adik study, sambil tu masak, baking n amik order lagi...
Untung mama n papa adik, anak2 bijak semua... tahniah ;)

Zinie Aziz said...

erm..nangis akak baca citer rai tentang adik rai yang abglang tu. walaupun kurang harta benda tapi di gantikan dengan mewah kasih sayang dari keluarga dan ilmu, itu lebih penting dari segalanya. Be strong ye untuk rai & family :)

rosdiana idham halis said...

salam wrt kak rai..=')
rindu akak..hehe
akak,terharu sy bace post blog akak kali ni..alhamdulillah,Allah kurniakan nikmat ni pada akak satu keluarga..semoga akak,alang,ateh n adek beradik akak yg lain berjaya di dunia dan di akhirat..insyaAllah kak..=)

lina said...

salam rai - Tahniah buat keluarga rai. Semoga terus berjaya didunia dan akhirat..Sgt terharu baca n3 rai ini. Tumpang gembira alhamdulilah Syukur pada yg esa.