KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Thursday, March 3, 2011

My 1st Fondant Shoes


sebenarnya malam tadi rai tak tahu nak buat apa..
actually tengah study, tapi baca2 buku tak masuk2..
serabut tol tengok semua tulisan russian nie...
biasa la.. bukan semua ayat russian tu kita faham...


arghhhh tension~
pastu tutup buku....
dan memulakan stress therapy daku..
hahahhaha....
tak tahu la..
bila buat benda2 cmni je hati rai jadi tenang la...
jadi seronok,jadi happy...
kalau mood tak elok terus jadi baik...
hahaha...
kalau buat benda cmni/baking, rai semangat la..
tapi kalau bukak buku.
adeyh...
3 ayat daku dah menguap 33 kali.
kuang2


rasa macam nak cuba buat fondant shoes la..
so ini adalah 1st time rai mencuba membuat fondant shoes...
nak buat nie agak mencabar...
nak2 masa nak gam dan keringkan dia bagi ada shape lekuk heels tu...
so lepas uli2 fondant terus la bentukkan ia sampai jadi cam picture2 kat bawah nie...
banyak lagi kelemahan yang perlu diperbaiki....
insyallah rai akan cuba improve di masa akan datang...



Pink is my favourite colour










and cake kat bawah nie adalah cake yang rai siapkan 2 hari lepas....
dalam dia cake vanilla...
customer request Doc theme cake.....
rai buat semua tu menggunakan fondant juga....

rai banyak study semua design2 dari pelbagai website...
credit kat link nie...,
http://blog.ties2pillows.com/2010/06/cool-cakes-feature-mens-shirts-ties-for-fathers-day/







thanx coz order.....


P/s: rai pun tatau nape sekarang rai mcm kekeringan idea nak update blog..
isk2...

10 budak2 comel:

Dr. Nurul 'Afifah :) said...

lawa lah! nak siket~~ ;)

umie said...

wah..suka nyer tengok..bila la boleh nak wat ni...ada ker resepi nka wat ni? hehee

nur easy said...

cutenya..

~ Mamma Olyn ~ said...

cutenya!! pandai Rai wat, creative:).. ada resepi nak wat fondant x, post la skali step2 dia:D

lieya_idlia2307 said...

assalamualaikum rai..heheheh bestnye baca blog nie..kiut2 lak kek dia...trus timbul minat heheheh...hebat la kan bila pelajar medik tau buat sume2 nie..kira pakej la juak...saya doakan moga2 rai akan berjaya dalam pelajaran dan juga minat rai tu amin

zety said...

sukenye sukenye..^_^

Anonymous said...

Home Made Skin Tag Removal - 5 Tips For Home Skin Tags
Removal Do you have problems with skin tags and don't know what to do. Do this method up to four times a day until the skin tag falls off. 'We usually have two or three
people in the room, no-one has time, so we have one person tightening the body
and another giving a treatment on the face'.

Also visit my web page ... how are skin tags removed

Anonymous said...

So, start today and rid yourself of those annoying and
unsightly growth. There are alternatives to having a skin tag froze, burned or cut off.
You might notice some swelling in different
parts of your body.

Feel free to visit my homepage - removing skin tags on eyelids

Anonymous said...

I almost never comment, but i did some searching and wound up here "My 1st Fondant Shoes".
And I actually do have a couple of questions for you
if it's allright. Could it be simply me or does it look like some of the responses appear like left by brain dead individuals? :-P And, if you are writing on additional online sites, I would like to follow anything fresh you have to post. Would you list of the complete urls of all your social sites like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

my weblog - sports induced asthma symptoms

Anonymous said...

However, it is also because of this negative thinking which is the primary cause of their weihgt
problem. In this article you will find out why people are working towards gaining weight and what the right ways
to accomplish this are. s true that the Internet is filled with a lot of information and
tips about getting the kind of body you want however most of us find it
very challenging just to be able to stick to a weight gain
training program that will eliminate the question of how to gain weight for women once and for all.


Also visit my page :: how to gain weight fast for girls []