KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Monday, July 5, 2010

I'm fat but u're ugly, I can diet but can u d0 plastic surgery?????




Hurmm...
sapa je yang tak sedih.
tak habis2 orang dok bertanya...


"ko tak kisah ke ko gemuk"
"asal ko gemuk sekarang"
"pergh..betul ke nie ko?"

" tu la ko...masak je.. patut gemuk gila skrg"

"ko tak takut idzmi lari pas ko gemuk camni??"



eeeeeeeeeeeee..tak habis2 gemuk2....
tembak ngan senapang gajah baru tau...
jujur rai cakap..
after orang cakap nie..
mmg air mata rai akan meleleh.
memang rai akan menangis k...
rai sangat2 sensitif hal2 camni.


Nie ada satu ayat yang best untuk orang2 tanya daku camni.... pinjam kejap dari Iqa,hehehe..


I'm fat but u're ugly, I can diet but can u d0 plastic surgery?????


ha.. kan dah kena.. sapa soh sibuk2 jaga tepi kain org.. hihihi.
tolong stop k tanya benda2 camni kat daku.
sumpah daku tak suka langsung.
kalau ada depan mata.. dah lama berbenjol kepala ko ngan frying pan.
kua2...
bukan daku dari dulu memang gemok..
dulu before datang moscow... berat daku sumpah 48kg je.
pastu naik terus 60 kg. and then skrg 65kg.
nie sume gambar2 lama la..
ada yang masa zaman sekolah...
ada yang masa 3 tahun lepas.haha


Rai yang tepi sekali tu r. muka dah macam antu dah. hahaha.




gambar2 lain ada yang lebih cengkung... and ada sekali memang daku kurus sebab kerja part time sangat menderitakan masa tu... tapi tak leh tunjuk r picture sebab korang pun tau kan dulu rai free hair. malas nak tengok gambar2 lepas.watpe nak dikenang benda2 lalu.


ok fine. daku tau daku mmg dah gemuk.
tapi tak yah ar cakap banyak2 kali sampai nak terkuar dah taik telinga nie.
hati nie sakit ok.sakit.sumpah sakit.



soalan mcmni siyes sensitif..
yang korang sibuk2 apesal?
korang bagi daku makan yerk?
badan daku nyusahkan korang ke.
please r berhenti.tolong k.


memang daku emo.
so jangan usik orang yang kuat emo.
bukan daku suka pun jadi camni.
ingat best sangat?
cuba korang kat tempat daku nie r?
seronok sangat ke???


macam la ko tu selama2 nya kurus..
entah2 sekarang je ko kurus..
bukan nak takut2kan sape2..
korang tahu hukum karma?
dulu ada je yang ejek2 rai gemuk2..
then bila dah kawen/dah beberapa tahun..
amek ko..
pipi dah selambak cam donat terlebih yis.
pastu badan lak lebih besar dari tong isi ikan kat pasar tu ha.

padan la muka..
dulu ejek2 org..
sekarang ko agy gemok dari daku..
muahahahaha...


Bila orang ejek rai.. satu je daku cakap..
takpe..satu hari nanti ko akan dapat balasan.
kalau doa tu dimakbulkan..
jangan salahkan daku k.


mulai esok.rai dah nak start diet.
masak memasak,buat cake, jual cake...
akan diteruskan..
cuma rai akan kurangkan makan benda2 nie semua..
mungkin akan kasi kat kawan2 pas buat nanti.....
gemukkan kawan2 lak...hahahaha.
sebab cooking and baking adalah my passion...
kalau korang nak kumpul setem ke.. ape ke...
daku tak kisah pun.. kumpulla pape je pun yang korang nak..
hobi tu hak masing2 pe...


so lepas ni.... kalau resepi2 rai update ke ape ke... itu adalah dari folder2 lama rai... banyak yang rai simpan tapi lom update..
mmg hobi rai amek gambo masa masak..
rai obsess benda2 camni.
korang takkan faham obsess tu camne...

rai minat sangat2 benda2 camni...
nampak kat bio rai tu tulis ape??
a future DOCTOR , who's actually wanna be a CHEF. haha.




mama + papa rai sokong 100% apa yang rai buat...
tapi diorg kata.. nak masak/baking cake/jual cake boleh..
cuma jangan sampai pelajaran terabai...
so ko tak yah sibuk2 nak persoalkan pe rai buat....


so xyah la org dok cakap2 kata
"entah2 bukan dia yang masak... amek gambo2 kat google pastu ngaku dia yang masak...."


haha.
ada je ok org camni..siap bagi msg kat inbox facebook rai..
tapi rai malas nak layan...
lantak ko lah nak cakap pape pun.
kalau iyer daku amek gambo kat situ..
meh bagi link dia kat mane?
bagi buktila k.. jangan cakap atas angin je... hihihi.
nanti pas nie... rai amek gambar makanan..
pastu terselit sekali muka rai k...
hehe..
buat peace sambil pegang sudip.
pastu letak sekali muka sampai nak termasuk dalam kuali..
kua2...
=P =P =P

pergh... takde kerja lain ke nak tuduh2 orang camni??
ada org rajin nak amek gambar step by step meh???
kih2..
dengki la tu...
jeles la tu kan..
cakap jela ko jeles.
tak nak ngaku pulak.
wek2..
wek2..


daku share resipi nie sume... kepada sape2 yang berminat je ok.
sebab gambar2 ada yang step by step...
bagi memudahkan orang tengok camne cara2 secara details..
sape yang dah teror masak... yang pejam mata je then leh jadi dah makanan depan mata..
tak yah la nak tengok and kutuk2 pe yang rai bagi.
sebab lain untuk rai juga..
senang rai nak refer balik kat resipi tu kalau lain kali nak buat.
sekarang teknologi dah canggih..
kiranya nie adalah diari harian rai.... sapa yang tak minat...
tak yah la tengok blog daku ni r..

ini tak..
sibuk2 gak nak stalk orang...
nape...
minat kat rai ek??
wakkakakakaka....



kepada sape2 yang ejek tu.. teruskanlah..
tak effect hidup rai pun.


esok rai dah nak start p jogging..

then
taubat dah taknak minum air manis2 + sejuk...
tak nak makan jajan2...
tak nak minum air bergas...
and akan minum green tea selalu...


Kali ni daku siyes nak kuruskan badan...
doakan la rai berjaya k...
lagi sekali ayat ini untuk orang2 yang minat kat kegemukan rai..

I'm fat but u're ugly, I can diet but can u d0 plastic surgery?????

haha. pikir2kanlah.


esok rai dah start practical.
sebulan lamanya..
rai dapat therapy department..
hope tak busy la...
nak membelit banyak2..wakakkakaka....


oklah kawan2.. rai kena tido awal sebab esok kena bangun awal...

selamat malam semua.
have a nice dream.




P/s: jangan diusik sarang tebuan kalau tak nak badan berbirat kena sengat. ( dah cam KARAM SINGH WALIA plak daku nie r. hahaha)


25 budak2 comel:

..::..ein..::.. said...

salam rai....selama ein follow blog rai ni, x penah pun ein rasa yg rai gemuk...tapi rai sgt la sweet n comey..di tambah lg dgn kebolehan rai dlm bab2 masakan...mmg kagum sgt dgn rai...juz ignore kan ape yg org cakap tentang diri rai...yg penting rai happy dgn life rai...orang2 camtu suma nye dengki dgn rai tu...saje nak tgk rai sedih n marah....

Sari said...

salam rai, ksari dolu2 pun kena gak mcm rai, maklum arr dr zaman sek. smpai keje badan tembam, dah mcm pokok rendang berjalan sbb akak ni xtinggi smpai lecturer pun kutuk masa buat presentation, mmg sedey n nangis giler tapi tuhan tu maha kuasa, elok akak kawin n bersalin anak sulung, smpai skang ni berat xnaik2, maintain jer, kalah zaman anak dara..haha so jgn susah hati sgt, asalkan kita sihat cukuplah kan n jgn lupa post byk2 resepi sbb akak minat sgt tgok air tgn rai n honestly mmg respek sorang bakal Dr terer bab2 masak, hrp ader anak2 akak yg dpt ikut jejak langkah rai..keep it up honey..

ween said...

rai comel, so don't worry too much ok? berat sy lbh kurang rai je, 63kg. but i'm happy :D hehe. good luck in ur diet program!

si[jari] telunjuk said...

rai comey...same to me..sedey giler biler org kutuk2 sal gemuk nih.

nak cilok gakla ayat Iqa tuh...((walaupon ta kenal Iqa)) hehe...gud luck Rai...

♥ QaseH ♥ said...

sayang org nk ckp per pun biar la sayang,,,kiter bukan nyusah kan dyer,,,cikit pun x,,,

org biasa la ner leh tgok kiter lebih ckit mula la nk menyalak bagai,,hah ignore jerw rai,,,

teruskan aper yang rai da buat sekarg,pedulikan org,,,mulut org bkn leh kiter tutp,,,rai anggp org yng kata tu dengki...

akk tgok rai bkn besar pun,,,ok per,,,comel per,,,x yah la nk pening kepala nk pk org kata tu,,,,

.: m!ss Ikan :. said...

allo2....
cool babe cool....dowg tu bkn ape....dowg x suka tgk rai bam bam nih...dowg nk rai kuwus2 je....dowg cuma nk bg peringatan tu...naik berat badan mmg sng...tp nk turunkan tu liat sket...sbb byk nau mkn saturated fat....dowg suh rai mkn ikut meal...x leh mentekedarah...tu sbb dowg syg rai ooo...bkn dowg kutuk2....syg kwn2 kna bagi peringatan...eventhough baking n cooking is ur passion...right doc???
steady babe steady.....jgn pressure2...anggap je itu sume nasihat yg berguna utk masa depan....btw...keep on exercise k...n kurangkan manis dalam makanan dan lebihkan manis dalam senyuman....chill babe...daa!!

shiela said...

hi Rai..kite silent reader je..kite suke je resepi2 awak post tu..pastu awk bagi semangat kat kite nak try masak2 ni..hehe..i like..okeh..dont worry bout other people..if they like, they read, if dont, just leave the page kan..keep up the gud work..n gud luck :D

rose radzi said...

rai..kite pn cm rai..rmai dh tegor kite gmok..sedih kn..now kite tgh diet..dpt la turun smingu 1kg..skang dah turun 3kilo..rai wat erobik xpun naek basikal tiap2 hari..atleat 5x sminggu..puasa pn dpt turunkan berat..nasi kene kurangkan sgt2 n yg berkabohidrat laen..amik 1-2senduk je nasi sehari..air tu kene 7-10gelas shari.insyaallah dpt turun atleat 1-2kg sminggu..but don't u ever take slimming product..ok..gdluck:D

kakyang .. said...

sengallah org yang ckp cam2 ..

betul ckp rai, kalo gemuk leh diet kuruskan badan, kann .. tapi kalo hati yg sentiasa hasad dengkikan orang mmg susah ler nak repair balik .. huhuhu

Dato CT selalu kata 'xmakan dek puji, xmati dek keji' ..

pape2 kakyang sokong rai nak diet tu .. bukan sebab orang, sebab rai sendiri yg nak.. betui x? ..

aja2 fighting!!

Miss Hirose said...

ish jahat btul la sape yg ckp cmtu kak rai..mmg nak kene sula ape..rai jgn dgr ckp dorg k..lantak la dorg..rai letak je gambar step by step sb gambar step2 tu la sume su msk menjadi..hehe..thanks rai..rai letak lg resepi byk2 ek..blog ni sumber inspirasi su..smgat giler skang ni memasak..hehe

Jun said...

sabo rai..akak pon berat gak nih...meh kita sama2 turunkan berat ye tp akak ni selalu fail bila bab diet2 ni..hehe.
jgn kisah la ape org laen ckp..wat sakit diri sendiri jek...hati kna hepi2, oke?

Munirah said...

saba ye rai..mun pun slalu kene kutuk jgk. lagi2 dgn budak laki. suke sgt mengutuk orang gemuk, ingat diorang je lah yang kurus. hmph!

Lagipun rai, mulut org ni mmg ade je yg diorang nak ckp. Kalau kite perfect pun diorang akan cari jgk bende nk mengata. Jgn biarkan diorang down kan Rai tau.

Pasal yang org tuduh Rai amek gmbar masak kt google tu, tu orang yang cemburu tapi tak nak mengaku. Kn kn kn...haha. Ape-ape pn gud luck dgn diet rai tau. Dnga ckp coach rai ;p

ps: pretty face is far more better than a thin body ;)

cerita-gadis-ini said...

sy pun gemokk...tensen klu org sibuk tnye pesal ko gemuk..rai..jom diet sm2..xpela..mulot org mane leh tutup..klu bole tutup stepler je..hahaa

mun said...

goooddd!!
mana ada gemuk. siapa yg kata gemuk tu? meh2 nak lempang sepuluh kali. jgn dgr ckp orang tu. apa masalahnya kalau gemuk? kalau badan masih sihat dan mampu buat kerja ke sana dan sini apa salahnya?


rai, mulut orangkan. biasalah. xpernah senang dgn kebahagiaan kte. mun pun gemuk juga. suka makan dan mmg obesses terhadap makanan. tapi apa mun kisah kalau org ejek gemuk? mmg betullah trasa hati, sedih sbb org pggil kte gemuk tapi, yg penting kwn2 ada sntiasa bg smangat dan sukaaa kasi makan. hehe.


apa2 pun kesihatan tu jg jugalh kan. xnak bila dah sakit truk baru lah nak diet ke apa ke. makan je apa yg rai suka. tp yg penting kte tahu kebaikan n keburukan makanan tu. lepastu jgn lupa puasa utk kasi perut relaks kay!!


jgn risau kamu tetap cantik :)

mun said...

oh yeah cuba google tgk plus size model. canntikkkk!! mereka tetap makan mcmana yg mereka mahu. siap jadi international model lagitu.

haha!


p/s: berat 63? itulah berat ideal ku. masalahnya skrang xsampai2 lg berat tu. wuaaa imma plus size person!!

cracked bunny said...

tak kesah la rai,yang penting kita hepi.biar aje ape org nak ckp.biasa la mulut orangg kann.teruskan masak banyak2,meh bg sha pulak makankann.take care.jgn sedih2.

good luck buat practical.kalo bosan meh la datang hospital sha yg sgt la bosannnnnnnnnnnnn

@rin @hamad said...

kak raiiiiiiiiii..persetankan makhluk2 giler yg ske stalk kak rai tu..diorg sume manusia busuk sbb dengki..

nnti lama2 diorg behenti lah tu..kak rai chill je ea..arin n everybody around u syg kak rai sgt222..

kak rai xdemuk pon..cute lg ada la..dah nice dah..xyah nk diet2 lah..

kak rai prac elok2 ea..jgn tension2..hehe..arin awiz support kak rai..

yananana said...

yana baru baca komen arin, die panggil akak kak rai. and so yana panggil kak rai jugak lah, teehee.

akak, jangan dilayan orang-orang yang cakap tuh, mulut org kak mmg takleyh tutup. yang penting akak maintain comel :)

ape salahnya masak-masak kan? dorg tak reti masak kot, sebab tuh dorg jeles2. huuuiiii, emo plak yana!

kak rai be strong, jangan dengaaaaar cakap dorg! :D

Anna Mohamed Amin said...

Rai. ade kat ashan city jual teh Lipton Linia. mahal sket la daam RUB80++ satu packet.. tp anna ade minum teh tu mase winter berat anna from 48kg jadi 43kg dalam 2-3minggu.. and anna ade bace kat yahoo orange boleh hilangkan berat badan.. so time tu anna minum byk orange juice gak.. makan xdelah kurang sgt pon tp mmg ketara la hilang berat badan.. so try la jugak ye rai! good luck. ;)

ps: eh.. gi jogging ajak la anna skali.. huhu mcm stone je kat blk ni.. ;P

Anonymous said...

akak..serius i love ur blog..
n i never tot yg u gemok..
sape ckp akak gemokk?u are cute the way u r...^.^
i love to c every lil thing yg akak masak..n becita2 nk try.hee
org yg kondem aku tu mmg jeles kot..sbb akak comel.pandai n terer masak..pakej yg baik..!hoho

ChiLaBaey's said...

Ok aper sekarang ni... Yang penting hati happy... Betul tak Dr.Rai....???

~ceRRy beRRy~ said...

rai jgn peduli apa org kata ek..

apa yg rai suka, rai buat utk kepuasan sendiri.. x susahkn org lain pn...

chaiyok2... =)

Zaliedana said...

Salam Rai..Lantak ler kat diorang tu..Nampak sgt diorang nih jeles..Kak Ct tgk Rai xgemuk pun,comey lagi da la..
Tq rai coz sudi follow blog akak..Asa cam xcaya jer Rai sudi follow..

.o r k e d. said...

rai comel laaaa!!! biar la, gmok ke ape ke, jnji bhagea. drpd kurus tp saket2 wpe kaannn ;p

fatt lagi :P said...

hahahahaha cari pasal ehh.
panggil naik study room tengok ade berann?? haha. jadi jela pape pun rai. dokte,chef,karamsingh, sume boleh. yg penting tak kacau org kan.