KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Monday, July 26, 2010

GELEDAH DAPUR RAMADHAN BERSAMA BEN ASHAARI

Align Center

tak sangka kan...
bulan ramadhan dah nak dekat....
cakap pasal puasa nie...
korang dah ganti puasa tak?
haha..
(orang yang cakap nie pun dah ke)
haha


sedihnya kena puasa kat sini...
kalau kat rumah.. boleh buka ramai2...
makanan penuh atas meja....
seronoknya... rai rindu semua tu...
masuk tahun nie..
dah 4 tahun rai tak dapat beraya bersama2 family...
huwaaaaaaaaa..
lap2 selsema dah meleleh plak nie..
keh2...


oklah.taknak ar cerita kisah2 sedih lagi....
tadi blogwalking kat pelbagai blog masakan...
wah... macam2 la resipi yang menarik boleh dicuba..
best2..
dah la sekarang dah start cuti summer sampai september nie
takde kerja nak buat.so apa lagi... masak je la! haha.


then rai terlihat satu segmen nie ar....
GELEDAH DAPUR RAMADHAN BERSAMA BEN ASHAARI
so rai minat nak join juga...
korang pun leh join k...



cara2 nya mudah saja...

Buat satu entri ... letakkan kan

1 ) banner .. dan linkkan ke entri ni ..

click banner di atas nie untuk ke blog ben ashaari...



ceritakan dari mana anda dapat resepi tersebut.. dan kenapa.. ;)



2 ) letakkan url resepi anda tu.. mudah je kan ?? haaa...



ok...bila bulan pose...
antara makanan yang pasti menjadi pilihan juadah berbuka puasa ialah....


click SINI untuk ke link entry blog rai:
KUIH PUTERI AYU

rasa kuih ni yang gebu2...
kombinasi kelapa + aroma pandannya..memang tak tahan!
hehe




Click SINI untuk ke link entry blog rai:
PUDING PERMATA SAGU GULA MELAKA

Bila cuaca panas.. tekak kering pula bila puasa....
pekena nie masa berbuka...
memang nyaman masuk tekak~
rasa ala2 cendol oooo...




Click SINI untuk ke link entry blog rai: MEE REBUS PASTI SEDAP


huihhhh... nie belum makan lagi dah kena bau dia....
air rebusan daging + udang + ayam memang melengkapkan rasanya...
memang tak tahan la nak berbuka..
haha.


hehe.. gullpp2...
telan air liur tak...
hehe.
resepi2 kat atas nie banyak Rai belajar dari mama Rai...
Mama adalah sifu terbaikku.. =)
terima kasih mama....


hehe... so apa lagi.. jom la join juga geledah dapur ramadhan nie...
banyak makanan2 menarik yang boleh kita kongsi sama2....


salam sayang, raihanna



7 budak2 comel:

nenek™ said...

salam..wah..tliur lgi ni.. kalo bulan pose xdpt jengah la blog ni..tkt t sasau tgk mknnan..hihi

hazlin said...

banyaknya resepi... jeles i tow...

syafawani said...

aduss nak berguru dengan rai ah pasni..buleh?aha..kena ikot dak moon salu balik melaka neh..:)

♥♥ eija ♥♥ said...

hehe...
akak pun dah join jugak :)

ChiLaBaey's Spot said...

Tak payahlah geledah dapur Ben tu, Geledah dapur Rai lagi banyak makanan dan menu... Dah macam menu kat hotel lagi... hehehehe... :)

Bulan puasa ni nescaya saya akan mencuba apa yang Rai ajar dalam blog favorite saya ni... :)

Rahsia Biasiswa said...

Salam tuan blog, mintak izin nk promote brg sket blh tak? Saya rasa produk ni patut dimiliki oleh semua orang, terutama untuk tolong bangsa kita yang masih ramai xdpt pergi universiti kerana xcukup duit. Sdr Anwar Yassin telah bersusah payah menghimpunkan himpunan lebih 40 biasiswa yang boleh dimiliki di Malaysia, dgn harapan lebih ramai orang dapat masuk universiti, terutama dari kawasan luar bandar. Saya ada menjual panduan beliau di blog saya. Harap dapat sebarkan..kalau dapat buat entri sket yg ringkas lagi bagus.. hehe.. Semoga usaha kita yg sedikit ini diberkati Allah. Boleh layari rahsiabiasiswa.blogspot.com.. Terima kasih, maaf kalau mengganggu..

~ceRRy beRRy~ said...

wahhh...
contest ke apa nih?
gud luck! ^^v