KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Tuesday, May 17, 2011

Formspring yang hangat dan panasssssssss.


kenapa sekarang.....
formspring rai... click sini
semakin menjadi2 soalan yang rai sendiri senarnya takde jawapannya....

1)dulu tak pki tdung.free hair.pki pun sexy2x. nampak kulit semua dedah2 aurat.mak bapak tak ajar? and skrg buat drama pakai tudung la pulak bajet dah berubah. amal ckup sgt????? ingt pki tdung je boleh ubah semua amalan yg kau pernah buat ke.kesian tgk ko.

jawapan rai:

alhamdulillah.. terima kasih sebab cakap camni.... saya rasa saya takde jawapan untuk soalan awak nie.. sebab jawapannya hanya allah je yang tahu setiap niat manusia tu kan.... saya memang tak perfect... saya akui tu... tapi manusia sendiri tak layak untuk menghukum org lain.... lagipun awak belum tentu kenal saya 100%.. dan tolong lah jangan kaitkan mama n papa saya dalam soal nie... diorg dah besarkan sy dengan ckup sempurna... sepatutnya.. awak doakanlah kebaikan untuk org lain dan memberikan dia semangat lagi.. bukan lagi menghina setiap perubahan yang org lain lakukan.... terima kasih awak yang BETUL2 SEMPURNA TANPA DOSA.



and semalam lak..

2)kenapa kejap pakai tudung kejap bukak tudung. u ada ramai fans hope u bole jadi teladan yang baik.


jawapan rai:

dah malas la nak jawab soalan cmni...

please la. -.-
itu duluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.
fed up ar mcmni.....

sy x layak nak jadi teladan untuk semua org..
sebab saya tak sempurna.


sorry kalau ayat saya agak kasar..
sy tak bermaksud pun...

tapi awak kena baca blog sy kat bahagian tepi tu..
and tolong tgk tarikh2 entry sy..
then awak akan tau entry tu tahun bila ok.


3) tuelah...belum kawin dah cantum2 nama..mcm tak ingat mak bapak..bila tak jadi dah susah ! sebelum lain kali pk panjang boleh?

keh2.. tak sangka kan... masalah saya pun leh buat sampai awak sibuk2 nak tanya... hahahaha.... u mesti tak leh tido kan selagi i tak jawab soalan u nie? hahahahhaa....auwww.. u jeles dengan i ek.. ekekekkeke. satu je la saudara/saudari... saya tak biasa nak menjawab soalan yang biadap tanpa budi bahasa camni... hee2... lagi satu..haha. rasanya tak de kena mengena dengan saya tak fikirkan soal mama and papa saya..uisshh.. jangan la main kasar sangat... at least mama and papa saya tak pernah ajar saya untuk MENJADI BIADAP macam apa yang anda buat ini. hik2. lainla saya sorokkan percintaan saya tanpa pengetahuan org tua.. cantum2 nama tu mmg saya akui kesilapan saya.. but dalam dunia ni... tak semua org perfect..saya sendiri belajar dari kesilapan.. dan cuba lagi nak perbetulkan diri sendiri... kadang2 org yang kita tegur tu boleh jadi lebih baik dari diri kita...allah je yg leh nilai hati manusia... and u dont know actually apa yang berlaku.. coz sy rasa tak perlu pun nak cerita pape...and tak perlu juga BUSY BODY....so jangan la main sedap mulut nak buat kesimpulan.... chill la.. jaga mulut anda pleaseee... kalau mulut busuk cm longkang pun x guna kan.. hik. biar beradap. jangan biadap. salam ukhuwwah fillah...berkawan biar seribu.... bermusuh tak perluuuuu. lalalala.



lepasni..
sape2 nak tanya yg bukan2 lagi dipersilakan...
memang la kegunaan formspring nie untuk bertanya..
tapi tolong la tanya dengan adab...
kita org malaysia tau.
org malaysia selalu kaya dengan kesopanan dan tatatertib..
perlu ke tanya soalan yg boleh mencetuskan permusuhan?
tak kurang juga ada yang marah2 kenapa rai x jawab soalan2 yang ditanyakan..
kata rai PK BAGOS..
huwaaaaaaaaaaaaaaa...
rai bukan camtulahhh...


bukan rai sombong....
bukan xnak jawab...
tapi rai kena pk tol2 dlu before nak jawab...
rai terpaksa beritahu untk elakkan salah faham...
sebenarnya... rai ada lebih kurang 300 soalan yg belum dijawab kat formspring...
800 +++ unread msg and 1523 friend request dekat facebook yg belum approve...
huwaaaaaaa...
rai dah byk sgt terkena dengan org yg buat account fake rai..
yg bagi msg fitnah2 kt blog and fb..
so rai terpaksa lebih berhati2 untuk balas msg/add sape2..
sebab tak nak benda yg sama berulang lagi...
jgn salah faham.. byk msg mengenai order.. and mengenai blog rai..
kdang2 rai busy and x sempat nak bukak satu2 msg...
sebab tu ambil masa sket nak jawab satu2..
sorry la yer....
janganla marah rai...
kalau sape2 yg tanya pasal resipi/cara2 buat...
rai cuba jawab nanti yer..
tapi mungkin akan mengambil masa sket..
kalau boleh.. rai nak jawab cepat2..
sebab rai faham..
kalau bita bertanya ..org buat bodoh je..
mesti kita akan pikir dia macam2 kan..
maafkan rai k...
and mana2 soalan pelik2..
rai terpaksa KIV dlu.


and isu tudung nie.. adalah perkara yang yang sensitif.
rai malas nak ulang byk2 kali....
hope x de org tanya lagi la k...
biar allah je yg menilai kita..
kita takde hak untuk menjatuhkan hukuman pada seseorang tanpa kenal betul2 sape dia..
rai sendiri tatau pe yang akan terjadi pada rai di masa akan datang....
so rai x berani nak ulas benda nie panjang2...
yg penting..
kita doakan la sesama kita..
insyallah.amin.


15 budak2 comel:

cikpia said...

gila pedas soalan....!!! dah la ayat kuang hajor...... kite bakor je!!!

Peri PiA said...

saba ye rai,manusia2

p/s-akak ade add rai,name hurin adawiyah jika sudi app ye :)

nurain said...

ahahaha..biar je la dorang tu rai.mulut orang ni memang~just kita amik je yang baik, yg buruk tu jadikan teladan.kan?

Priya said...

Just dont give a damn sis. ;) Enjoy ur life with ur loved ones. Wen there's something special about one, the haters would come along with it.

;)

wifenavy said...

Bagus tindakan rai.. pikir betul2 sblm jawab soklan org2 yg sesaje nk tuduh yg bebukan nih.. jgn sama naik ngan diorg nih.. biasa org cam ni nk lebih perhatian plus glamour murah!

cik dila said...

sabo je la rai ye...biasa la manusia tak lari dr sifat dengki mendengki ni.patutnya dia bersyukur la rai dah berubah,kan...jgn dilayan org tak tamadun mcm tu...haha

SHAZA said...

MasyaAllah... at ur age,xsepatutnya orang jeles smp macam nie. Banyakkan besabar ye. Actually, I really impressed on you Rai, although a bit tough as medical student tp still bole come out dgn mcm2 masakkan. Till today, i still xbole nk buat suma tu dlm 1 masa. Sent ckit ur energy tu.Hehehe... Anyway, Gud luck dear...

Azalina M.Salleh said...

soalan tak beradap betul.. tapi mmg peliks manusia ni... suka buzy body tak tentu arah.. takpe la rai semua ni akan mematangkan dan buat rai lebih kuat...

sekepinghati said...

akak rai sab0 jew lahh..biase lah tu..manusia yg b'hati dengki , mlot bau longkang mmg lah x blh tgk org lain id0p senang..saje jew nk cri pasal..dorang jelez la tu sbb dorg x femes cm kak rai..blog dorg, formsping dorg x meletop cm kak rai punye..haha..akk masok telinge kanan kua telinge kiri jew k...sbb rmai lg frenz yg support akk k . go go chaiyok =D

Chik Att said...

Biorr lantak ke diaorang lah .Yang penting CA tetap baca setiap cerita Rai ... update selalu .

Semangat mesti kentallll .....

Anna Mohamed Amin said...

ya Allah.. kenapa la manusia mcm ni? Kalau nak tegur, tegur depan2 laa.. apa barang pakai formspring, "anonymous" plak tu! hishh.. kasi bengang je! anna plak yg panas.. bodoh manusia mcm ni.. Tak guna ada akal, tak guna jadi Islam.

grrr.. geram..

Nurasyiqin Fadzil said...

sabar lah yer kak rai..
i'm one of yr fans..hihi
kuatkan semangat..

Mama'cfa said...

BIASE LA RAI.. ORG TU XLEH NGK KESENANGAN ORG LAIN.. MUNGKIN DIE XDPT MCM RAI SKNG NI... HU TKCRE YA

Mama Na said...

my opinion, annonymous (i agak female) ni hasad with your talent and blessing yg you terima dari Allah.. tu yang tak puas hati .. instead of berusaha.. jalan mudah --> kutuk.. so tak perlu sakit hati (walaupun mmg annoying) put a silent wall je..i bet dia akan lagi annoyed...silap tahun kena stroke sbb stress.. as for you my dear just be happy and take care.. salam.

Ryehanna said...

ptt la xbls.. sy mmg dh pk bukan2... sombong la ape la.. haha...

rupanya mmg byk email xbukak... mm xpela... sy ada emel bertanya, tp kalau rasa xmo jwp xpela. abaikan. cheers.