KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Monday, September 20, 2010

Order cake + FONDANT TEDDY BEAR.


comel tak fondant nie??ngee


Salam...
dah seminggu lebih rai menyepi...
rai dah start class...
camana dengan sambutan raya korang?
mesti seronokkan dapat pakai baju cantik2...
then salam mak + ayah pagi raya...
takbir raya bergema...
makan sama2 satu family..
owh rindunya rai kat semua tu...
='(


Raya rai kat sini oklah kot...
nanti rai akan cerita pasal sambutan raya rai ok...
hehe...


kali nie rai just nak tepek gambar2 kek yang telah diorder oleh student2 kat sini...
kepada sesiapa yang nak order... boleh je...
add rai kat ym:rihanna_cayang
nanti kita discuss harga k...
kalau ada student selain M2 macam dari M1/MAI nak tempah kek boleh juga...
nak dedicate ke...suprise ke..
insyallah leh la rai buat...
pilihan yang ada...
choc moist kukus,brownies lapis cheese, choc banana cake..

and jenis cake yang lain2 leh bincang..
kalau nak order ikut kesesuaian masa rai juga yer...
pape tanya je rai..jangan segan2 k...
hehe.


jom cuci mata la ek..


fondant yang sudah siap rai uli...



1st step nak buat teddy bear. buat kaki and badan dia dulu...



then buat tangan... rai cucuk kan pencungkil gigi untuk sokong kepala dia..



hee2. then buat muka dia lak.ha..dah jadi teddy bear pun.
sumber ilham bear atas katil ku..hee2.



Pastu rai buat bentuk hadiah,white roses and calla lily.



keringkan semalaman.sedia untuk didecorate atas kek.



choc moist cake yg dah masak.




tadaaaa dah siap pun... choc moist cake kukus with choc ganache and choc rice.



thanx kak fiey coz order... happy anniversary.sweet kan diorg? hehe.





















then kek seterusnya...
choc banana cake...
order for birthday party...
dalam dia ada choc & coffee whipping cream + banana slices.
then salut lak ngan choc ganache...



luar dan dalam cake disalut ngan whipping cream..then masuk dalam fridge kejap nak kasi dia keras.



Bila dah keras lapisan whipping cream tu... salut plak dengan choc ganache...



happy birthday hanif!



Thanx coz order.



next pula order untuk birthday juga...
tapi kali nie...
brownies lapis cheese kukus lak...
dengan strawberry..
=)


happy birthday kak sheila...



saya suka strawberry.hehe =)



terima kasih sebab sudi order...


sorryla entry nie rai banyak tepek gambar je..
sape minat nak order...
gi kat link nie k..
http://www.sweet-vanilla-bakery.blogspot.com
tapi wat masa nie rai tak ambil order cupcake.
sebab barang2 yang dipos dari malaysia lom sampai...
so rai ambil order cake je k..



gambar raya ... hehe


take care semua..
entry pasal resipi akan menyusul kemudian insyallah...

6 budak2 comel:

beal_axora said...

rai...teddy bear tu buat cantik je...ad acuan ehh?

ChiLaBaey's Spot said...

Ya-Allah sedapnye kek2 tu.... Memang lepas ni jadi partner saya lah buka kedai kek... Rai buat kek, saya partner makan... Boleh... Hehehehe.... :)

Suara Kalbu said...

Aduhaiiiii adik rai kiter ni....

Cemburunya akak

MushroomCute@Mariea said...

Besar2nya strawberry tu...geram tengok..mesti manis2..

Kalau Rai kat Msia nak jer Mush order...

www.kuinginterbangkeawan.blogspot.com

nur ain said...

salam k.rai
nak tny ,
kek yg 1st tu ...
teddy tu dok ats krim putih tu ...
yg putih tu buat mcm mne ..?

ZieSalikan said...

comelnya.....sweet je bear tue....kek-kek pun sedap je....bagi lah resepi buat fondant..hehe