KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Friday, September 9, 2011

09.09.2011=genap 4 tahun


09.09.2007-09.09.2011
genap 4 tahun...
tapi...

saya tak mampu nak menaip kata2 seterusnya...



maafkan salah silap saya selama ini....
harap kita dapat mencari jalan penyelesaian yg terbaik...



Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki

Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu


Jodoh dan pertemuan di tangan Allah. Pada akhirnya apa yang berlaku semuanya tetap merupakan ketentuanNYA..anggaplah sesuatu dugaan dalam perhubungan itu sebagai satu jalan untuk memperoleh sesuatu yang lebih baik dari Allah swt.

credit to kawan rai, Mai.

10 budak2 comel:

amiey lee said...

insyaAllah ada jodoh tak kemana Rai..terima dn redho dgn ujian Allah..insyaAllah segalanya akan pulih aminnn

wifenavy said...

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki

Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

YA ALLAH.. Ini lah doa yang Akak setiap hari baca selepas Solat Hajat suatu masa ketika dulu.. (Ketika perkahwinan Akak di hujung tanduk)

Alhamdulillah.. Allah tunjukkan jalan..

Dalam relationship ni perlu ada 'Give and Take' dik Rai..

Kalau sayangkan relationship tu la..

Ada banyak perkara yang kita terpaksa beralah tapi di kemudian hari Insya Allah banyak perkara Allah permudahkan

Lieya said...

InsyaAllahhh kalau dah jodoh takkan ke mana. Sesungguhnya Allah telah menetapkan yang terbaik utk kite. Redha dengan setiap ketentuan dariNYA.

lyn said...

salam rai,

moga rai dapat mengemudi perasaan berlandaskan keimanan dan ketakwaan kepada yang menciptakan semua ini. ya.. insyaallah

NoYB said...

Rai kenapa ni? jgn mOody2x k... bakaL doc kena heppy...biar pesakit tersenyum jer....(^___^) wOkei...

azalia hjsalleh said...

kenapa nie kak rai ?

shafik said...

salam rai this is an advice from person knowing ur each other fm the begining...
first let the time running...
if ur mean to be don't worry...
a lots of pain doesn't mean always suffer...
but suffer will tell how much the love cost.

Teman, aku mungkin cuma mampu berkata, ”Cinta terjadi karena sebab dan akan hilang oleh sebab. Amat sangat mudah melupakan cinta sama seperti mudahnya melupakan dingin oleh panas yang menyengat.”

try to remember the first person say the word..I LOVE U...
try to remember the first person say the word..I MISS U...
try to remember the first person say the word..I'M CARE ABOUT U...
try to remember the first person say the word..UR FAR AWAY FROM ME BUT THE DISTANCE MAKE ME ALWAYS REMIND U...

EVENTHOUGH IN YM
EVENTHOUGH IN SKYPE

EVENTHOUGH UR GETTING CHUBBY
BUT U ...

U MUST KNOW SOMETHING....

UR GIVING CHANCE TO START ALL OVER AGAIN...THROWOUT THE EGO..BE PERSON FULL WITH SABAR....

U KNOW 1 THING..U ALL HAVE SAME FACE mUKE SEIRAS THAT MEANS JODOH YANG KUAT.....

I'M TELLING FROM THE BOTTOM OF A MEN HEART...IF HE DOESN'T TELL ALL THIS...IM WILL BE HIS SPEAKER...TO TELL THE TRUTH....

SALAM TEMAN ...

Anonymous said...

salam rai...
akak dulu pun pernh bercinta n putus
tapi masa putus tu both of us tengkan diri n cari kesilapan masing2
n alhamdulillah Allah bagi jalan untk bersatu semula n akhirnya kami bertunang n berkahwin,alhamdulillah..
so..to both rai n idzmi...
BERDAMAI LAH..
n amalkan after solat doa, Ya Allah kau peliharakanlah hubungan aku dengan.... ,jika dia adalah jodohku maka permudahkan ia.amin ya rabbal alamin..Insyaallah...athi'

ida said...

be strong rai...

Ryehanna said...

SUPER Like komen WN. :)