KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Saturday, April 16, 2011

lepas satu satu benda wat rai sedih

Laptop rai dah tamat riwayatnya mlm ni..
Rosak tak leh pakai dah.
Memg dr dlu ada prob lcd..
Screen dia blurr2..
Tp rai pki juga sbb terpaksa..
And mlm ni terus screen dia gelap..
Kalau baiki pn kosnye lebih mahal kn.
Now rai on9 guna phone..
Nk taip susah. Nk buat kerja pun xleh..
Seksanya takde laptop...
Order cake sume xdpt nk ambillah...
Hurmmm.. =(

Sedih tak leh nk cakapla.
Rai bukan leh beli laptop cmtu je..
Nk bli yg 1 tu pun susah..
Duit bukan leh jatuh selonggok dr langit..
Duit nk bli ticket flight untuk balik mesia pun x ckup..
Pe lagi nk beli laptop baru untuk dri sndri.
Tak sudah masalah yg lama, timbul pula masalah baru...
Yg pelik ada org yg suka hati bila kita dilanda masalah..
Seronok sgt agaknya gelakkan org lain..
Alhamdulillah.. Thanx kepada yg wat cmtu.. Sy tak kaya cam awak..
Kalau laptop rosak.. Jgn kata nk beli 1.. Beli 10 pun awk mampu kan...


Memang rai sedih sgt2 skrg...
Kalau de lg yg lain nk gelakkn rai...
Silakan...

rai pun tatahula camana nk beli laptop baru...
Sdieyla camni..


Pe rai perlu buat....

13 budak2 comel:

Al-Dzulfiqar said...

sabarlah rai.ada sesetengah org mmg dia sukar nk faham.tmbh2 bila dia sndr x prnh rasa semua bnda tu.tp life is a cycle.Esok lusa dia sndr akn rasa. smntara tu bersabar ye rai. and understand how you feel.tp kuatkan hati ye. semoga Allah akan menggantikan dengan yg lbih baik.

Al-Dzulfiqar said...

*I

Peri PiA said...

rai,saba byk2 ye.akak sungguh kagum dgn kecekalan kamu

semangat kamu akak xde,bia orang ckp apa pon

Allah ade

nurain said...

rai, macam tu la bila berkawan, dats y kita kena pandai pilih kawan, that doesnt mean kita ni memilih ke demand, but tak salah kalau kita tinggalkan kawan untuk dapat kawan yang lebih baik, yang membantu dikala kesusahan, bukan yang hilang camtu je atau ketawakan kita bila kesedihan.

sabar tau, kuatkan semangat, orang gitu dia tak lebih dari dengki, dah lama la tu dia tunggu rai jatuh. so biarkan dia, lantak la dia nak cakap pe, sebab Allah lebi mengetahui..kan?

zeila said...

sabar ye sis...mmg owg cmtu sebabnye die tak penah hidup susah...then tau nak ngata owg je..if die dekat tempat sis baru die tau cmne susah nak cari duit...sabar..insyaallah ade jalan keluar..

"sesungguhnya Allah tak akan mengiji hambanya lebih dari kemampuan hambanya itu."

Azalina M.Salleh said...

sabar rai... semua ini dugaan.. insyaalah rai akan kuat....yang dengki dan busuk hati tu pasti akan insaf juga

azira said...

sabar ye rai..nakmo sedey2
insyaAllah akan ada la rezeki tu nanti tanpa kita sangka2

nurfarah nadiah said...

salam..saba ye rai..simpati sangat dgn musibah yg menimpa rai..lagi2 punca rezeki kita perlukan laptop,nak study lagi..huu.. erm..saya cdngkan rai pakai notebook yg kecik tu. harga tak mahal sgt dr laptop biasa tapi screen mmg kecik la.. at least boleh guna utk buat kerja n online.. :)

Faha Wan said...

sbr ye rai...manusia mmg suke dengki...

Mama said...

sabar rai...kena concentrate dgn belajar tau..medic bukan mudah...akak faham..sebab akak dah lalui...

Rezeki tu di tgn Allah rai...cepat lambat..mesti ada...janji kita sabar...ini pun akak dah lalui....

manusia memang berbeza2...tak perlu zai mendekat kan diri pada mereka yg membuatkan kita sengsara...kita ada Allah...dekatkan diri padanya...nescaya tidak akan menghampakan ...:)

Anonymous said...

Patutla rai dh lama x update blog...

jatuh cinta tul la ngan blog rai....1 ari x tgk...mcm ada yg x kena ngan idup dna..

Sabar ye rai...mmang x guna tul la sape yg jtuh kn lappy rai ari 2...

Anonymous said...

salam..rai..sye penah tukar lcd screen laptop...dlm rm500 cm 2...

anismelon said...

sbar ye kak rai..amik orde manyak manyak..nanti akak leh beli 10 lappy baru..ats usha sendiri..bukan duit mak ayh..:)..suke singgah blog nie..