KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Friday, December 11, 2009

BILA HATI SUDAH TIADA RASA CINTA...



bukan disebabkan orang ketiga...
bukan sebab daku atau dia curang...
tetapi masalah dalaman yang timbul disebabkan masing2 sibuk dengan komitmen...
dia sibuk sangat2 dengan kerjayanya..
daku pula sibuk dengan study ku yang macam nak gila.
lagipun masing2 jauh2.
jauh dan semakin jauh....


kadang2 dia melebihkan kawan2 daripada daku..
kadang2 daku terasa dengan sikapnya.
tidak cukup lagi kah apa yang telah ku lakukan selama ini untuk memahami tugas dia?


sesuatu hubungan perlukan persefahaman..
sesuatu hubungan saling memerlukan antara satu sama lain....
tapi jika seorang sahaja yang sibuk menyelamatkan hubungan...
maka tiada gunanya lagi...
tapi berikan daku masa untuk memikirkannya....
sebab bagi ku tiada gunanya mencintai orang yang tidak menghargai kita... :'-(


daku tidak inginkan perpisahan ini.
tapi....
apa yang perlu daku buat??
dan setelah apa yang terjadi... baru sekarang si dia tahu akan kewujudan daku dalam hidupnya..
sedihnya hati ini.. ;(
masih boleh diselamatkan lagi kah hubungan ku ini???


sayang kan jika ini kesudahannya?

45 budak2 comel:

Decorater [MisS N] said...

mmg sedey...tp better u think carefully my dear fren....

kadang2 PERPISAHAN itu lebih sukar dilakukan berbanding memulakan sebuah PERHUBUNGAN....

yayabecks said...
This comment has been removed by the author.
yayabecks said...

hubungan rai masih boleh diselamatkan..
mmg sedih..mmg sakit..
tapi masing2 kne saling ingat mengingati..ingtkan kenangan yg dah dilakukan bersama, mgkn bleh mmbantu..
byk2 berdoa ye..

aleianycollection said...

rai, mengalir air mata ni baca ur entry. b strong k. love ur new look. bestnye nk blk m'sia....nk ikuttt :)

saadah saadun said...

rai..
be strong..
pk elok2 k..

redbirdfe said...

hurm.

sy, berjauhan dgn si dia selama 9 bulan...seksa.

be strong..syg jika lepas. tapi, utk happiness, we need to be selfish.

r0sCha said...

rai~
cinta jarak jauh nie mang perlukan kekuatan mental+fizikal..
same g0es t0 me....
mang kdg2 kite rs diabaikan bile si die lebih mementingkan kwn2 die dr kite..
tp siapa kita tuk menghalang die???isteri kah kita??? kita cume s0rg awex yg xpsti ms depan..
mgkin skrang die berLIBUR ngn kwn2 die..tp bile kita da KAWEN ngn die,insyaALLAH die akn BERLIBUR ngn kita lak...
s0,berikan ruang+masa pd diri masing2 tuk pkr sumenye..
mahukah rai akn PERPISAHAN??
tepuk dada,tnye diri sndri..

p/s---> setiap mslah,ade jln penyelesaiannye,RAI... =)

maiTuty said...

CEDEYNYE...
sbr ek kak rai..
pk bek2..jgn naty nyesal...
gpun kak rai kn dah lame knal dye..
buat kptsan yg terbaik utk kak rai bkn tuk org lain..

Miss Izah Mohamed said...

salam dear..
long distant r/ship ni mmg perlukan kepercayaa n kejujuran..

if smua tu ade, insyaAllah smuanya akan ok..

better u think wisely b4 make any decision..
if rase perlu hold dlu, teruskan.. bg ruang utk masing2...

mAr@ZiEy said...

Rai..better u fikir sanggup or not u terima perpisahan..coz sometimes perpisahan yg buat org jatuh..tp ade gak yg buat kter naik..

Fikir sedalamnya bru buat keputusan ok..

-ilyannur- said...

im your silent reader. baru hari ni nak post comment.

just follow your heart. fikir baik2..
be strong ok..

Anonymous said...

wei rai..izuan ni..lek r..jgn la emo sgt..die bkn nye pntgkn kwn..tp mslhnye da kje die cmtu..understanding pntgla..he's a gud guy..k..

azaliahjsalleh said...

bukan kekasih akak je cm gitu
i guess semua laki cm tuh
dorg hanya hargai wanita bila mula2 cinta dulu
tp bila dh dpt , ntah arr
dorg x beri full comitment pun
buat kite nie cm patung

wtv it is , akak lebih kenal dia rite
akak je yg leyh buat keputusan terbaik untuk hidup akak

♥z@z@♥ said...

Rai..think about this carefully..think about the long journey that both of u go through before..sayangnye klau this relationship just berakhir mcm tue..bg zaza, rai & idzmi was a perfect couple..zaza suke tgk rai nga idzmi..even zaza jarang komen tp zaza salu terjah blog rai..secara silent..

zaza tau hanya rai yg faham perasaan rai..hanya rai & idzmi yg tau ape yg terjadi antara kalian..sgt sedih andainya ikatan yg sekian lama terjalin nie berakhir begitu saja..

cinta jarak jauh mmg perlukan pengorbanan & seribu pengertian antara satu sama lain..rai bersabar ye..apapun keputusan rai, zaza harap zai tabah menghadapi dugaan hidup..sayang raiii..mwaaahhh

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

rai..
fistly mao puji..
comel pakai tudung!!
okeh..
then secondly,
janganla putuskan hubungan korang berdua. da lame kan couple. sayang tu.
tak mao okeh..

Anonymous said...

korg ni sume..jgn ikt sgt emo pmpn korg tuh..bg la supportive..jgn nk hentam laki je..

~** PROFFY **~ said...

hurm rai..
kalo dpt selamatkan.. selamatkan je la hubungan tu..

tapi... fikirkan juga utk jangka masa panjang.. kalo dah takde rasa sayang.., paksa mcm mana sekali pun takde gunanya....

peace!!

cheer up!!!

MieZa said...

rai...pk betul2 k..
but if sebelah tgn jer yang bertepuk, takkan berbunyi rite..?
byk 2 lar berdoa k..

sya pon prnah mengalami pengalaman yang sama seperti rai, tp hubungan kami putus di tengah jalan..

rai pk lar masak-masak k..

MieZa said...
This comment has been removed by the author.
aleena said...

b strong n fikir betol-betol ya..

long distance relationship need more effort in every aspect

gjiEsaLim said...
This comment has been removed by the author.
gjiEsaLim said...

we are in the same situation..
hmmm...kdg2 mmg kite je kene paham die..die xpham ape yg kite nk walo dh diexplain byk kali..
terlintas di hati nk meninggalkn semua ni sbb dh penat melayan perasaan yg kite xtau kesudahan...

buat mase skang sy still leh bersabar n sabar lagi..BUT..when we are not to be with him,at the time they feels the lost..

die leh buat kite xde..so kite kuatkan semangat,buat cam die xde..lame2 die akan cari kite balik..

Azalina M.Salleh said...

rai... think carefully key... perjalanan hidup ni masih jauh...

Suki Cida said...

dear...

jodo pertemuan di tangan Tuhan... walau macammana pun kita cube menyelamatkan hubungan tu, kalau di takdirkan dia bukan milik kita, kita terpaksa akur menerimanya... mungkin jodo rai dan si dia hanya setakat perkenalan sahaja... mungkin Tuhan mahu temukan Rai dengan org yang lebih sesuai... so tabah... trust me, redha dengan segalanya, Dia akan tentukan segalanya... setiap org di cipta berpasangan... :)

eija ^_^ said...

adik rai jangan cepat 'melatah'..
bukan adik sorang ada hubugan jarak jauh nie.. masing2 kena saling faham memahami..
akak alami sendiri hubungan jarak jauh nie..
banyak kan bersabar, pikr positive je k?

BeaN MorENo said...

uiks...rileks ar rai...
xelok tau...cinta jarak jauh memangla macam ni...so kene sabar...

[z@ck] said...

erk...
btol ke ni u da breakup ngn dia..
pikir btol2..
haish..
terkejut ni..

=0

Zaey said...

setuju sama kamu rai.sabar yer rai, wanita mmg akn cepat pk yg bukan2...itu mmg sikap lelaki, jgnkn yg jauh, klu duk sbh rumah pun blm tentu lagi ok nyer.. pjlnn rai jauh lagi, pk kn kerjaya, klu rs jauhkn diri itu yg tbaik, ikut kata hati ok, rai dah buat yg tbaik, dont give up babe.. keep cool dear.k sayang sama kamu! jgn sedey2tau!

hapPY zuRa~~ said...

rai dearie.. tabahkan hati anda.. y dont if u guys jgn buat keputusan mendadak.. try slowdown dlu.. nnti msti rindu punye lah! hehe.. all the best to you ya.. remember, apa pun yg terjadi, study comes first.. jgn langsung jejaskan study rai dkt sana tu.. okie? take care! =)

LORD ZARA 札拉 said...

sayang~
tabah ya?
moga kamu sentiasa tabah~
doa zara sentiasa buat kamu sayang~

Tfaaaaaa said...

kuatkan hati rai

pikir elok2, pikir kemungkinan jgke mase pjg..

b strong dear

+ RyNe_0n9 + said...

Sy juge sdg ribut petir...
lgsung x dhiraunye...
but sy cube crik ape bende yg proved die btol2 sygkn kite...
ape juge bende yg sye rase die mmg care kat kite...
u need to believe that u both are needs each others..

maybe kite runsing..
but KESABARAN tu mmg amat pnting
takut2 kite je yg takutkn sesuatu
but for guys itu bende remeh...
for me..guys not show their love lively(depends)but they prefer in internal ways....

Sorry klu pendapat x memberi..
tp rai kene kuat k..

::aDDlinaMS:: said...

wey BudaK toUgH.nO wOrYs.life mUst gO On k sYG;)

milkysunshine said...

rai,
b strong k,,
sayapon penah alami benda ni,,
break lagi skt dari cuba bertahan,,
so,bertahanla selagi mampu,,
kalau betul die untuk awk,dia akan sedar juga,,

ummu_hanis said...

jodoh itu misteri Allah....
redha saja sayang....
akak doakan yg terbaik utk rai.

honeysour's blog said...

salam sayang utk rai...
dah lama follow blog ni tapi baru kali ni rase nk komen...

be strong ye rai..
jgn ikutkan perasaan sgt...
bila jauh ni macam2 la pk...itu ini..
ape2 pun, rai maybe perlu slow talk ngan dia k...

harapan akak, semoga rai n idzmi akan terus kekal bahagia..

sweettt owhh korang ni..suke akak tgk..

permata hati said...

salam...hai rai...
mungkin ni first time akak bg komen di sini..akak suka blog Rai sbb bg akak Rai seorang yang cukup dewasa...love ur characters

hmm love ur entry pasal masak memasak...sbb byk bg akak inspirasi...

rai, dalam dunia ni tak semua orang dapat apa yang dia nak... but always bersyukur dengan apa yang ada...

Rai,
setiap apa yang terjadi ada hikmahnye... kalau Rai lpaskan satu, mungkin datang lagi yang baik tuk Rai..
redho dgn apa yang jadi...Rai jauh diperantauan utuk kejar cita2..Rai pun masih muda lagi... jauh lagi perjalanan Rai tuk di tempuhi..

kuatkan semangat Rai..
akak doakan Rai jdi doktor yang berjaya..bantu ayah ibu dn keluarga... cinta pada manusia memang tak akan kekal lama... hanya cinta pada Allah nan satu sahaja yang kekal..
akak nasihat sbb akak anggap Rai mcm adik akak....

insyaAllah ada cinta untuk Rai..bila nanti Rai dh bergelar isteri simpan rasa cinta itu tuk suami.... sbb perasaan cinta tuk suami akan di beri pahala sebanyak-banyaknya...

good luck to you dear
daaa

Anonymous said...

Salam,
just a quick short msg .. i've been following ur love life story fer couple of months, last few weeks, i thought i saw ur beloved on tv, i think its on news regarding navy thingy or wateva im not sure, ur beloved is cute, like u, im sure u guys are match made from heaven, insya Allah,.. no matter wat happens, break up and make up etc, but if there's Jodoh, then,.. you guys will be togather juga,.. after all,.. love is sacrifice.. so dont be sad,.. .leave this to Allah the Almighty.. alrite :)

Anonymous said...

hi rai..be patient! me n my bf dah more than 3 years long distance relationship!!! sabarlah..kadang2 mmg begitu..rai kena faham sometimes dia perlukan kawan2 jugak..dan waktu yang membezakan sangatlah memerlukan hati yang tabah..

kitorg berbeza 7 hours sekang tapi Alhamdulillah sehingga ke hari ni. Perkara yang kecil2 xusahlah kita perbesar2kan! rai kena faham situasi itu perkara paling penting! nnt bila rai bekerja tentu kena on-call dsb dan si dia pula perlu memahami rai dan berkemungkinan dia juga perlu belayar dan meninggalkan rai seorang tapi ini semua satu pengorbanan. rai kena terima seadanya..janganlah rai hanya memikirkan tentang diri rai tapi letak juga diri rai ditempat dia.

Sy harap rai xcepat putus asa. Cuba lihat pengorbanan arwah ariff dan teh afifah yang mana menggemparkan seluruh rakyat malaysia. Walaupun mereka berada dibenua yang lain ketika belajar tetapi sehingga akhir hayat arwah tetap pertahankan hubungan.

Namun apapun janganlah cepat berputus asa. Biasalah ada ups n downs dalam sesuatu perkara tapi bersabarlah dan sentiasa mohon petunjuk Allah, itu akan membuatkan rai lebih merasa tenang dan banyak kan ber-istifar.

syafawani said...

laa..jgn mcm tu..dugaan memg bayak..k
be strong ait..
dun u eva give up ok..

farish H said...

duh sedehnyaa tabah yaa er rai

Romie Pujaan said...

weyhhh

if been followin ur love life since...... i dunno

dun la

i really keep up to each and every episodes. pliz i dun wan this reality show to end jus like dis.

dah banyak dah undi sms ahaha

♥ irish ♥~ said...

rai, kamu masih muda. fikirkan yg sebaik nya... ~

Alya Danisya said...

Salam Rai..
Hmmm..sedih lak baca kisah rai ni..
Rai ngn Idzmi kenal sejak kecik ek? lame btol hubungan tu...k.lya respect la...syg nye kalo hbgn tu putus camtu je kan?
Try la bincang dr hati ke hati..
Insyallah, kalau ade jodoh Rai & Idzmi..pasti berkekalan..wpun pelbagai dugaan yg melanda...tempuhi segalanya dgn tabah k..
Doakan yg terbaik k...=)~

Anonymous said...

Ηi, all is going nіcely here and ofсοuгse еѵeгy one is shаring dаta, that's genuinely fine, keep up writing.
My weblog : Http://howamanworks.com