KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Thursday, December 24, 2009

Bahagia dalam hati :) home sweet home...

Moscow-Cairo-Kuala Lumpur (almost 14 hours)



alhamdulillah. Pukul 4.30 petang mesia tadi rai sampai KLIA. Ya allah.letih + penat sangat.. duduk dalam flight lebih kurang 14 jam... sakit sangat belakang badan. kaki pun dah cramp. and tak nyenyak tido sangat dalam flight... rasa sakit hati sebab tak boleh tido..rai pun tak tahu kenapa mata tak leh nak lelap.. pas makan perut dah buncit2 pun still tak leh nak tido.haha. mata dah sembab + bengkak... cmne ni...


sampai je klia, lega ati... isi perut pun rasa nak terburai.. gi toilet dulu. muka kena segar bugar kunun2.. keh2.. touch up pape yg patut.. hehe...then nak claim baggage.. pergh.. lama betul nak tunggu beg keluar... terkial2 rai angkat beg rai yang berat tu..hik2. padan muka. bawak lagi banyak barang... haha. pastu...keluar2 je dari balai ketibaan antarabangsa.... panjang leher rai macam kura2.... rai tercari2 mane family.. hihihi. rupa2nya diorg dah lama nampak rai.. keh2...nampak diorg lambai2 kat rai.. hik2. comel. mama + papa + adik2 peluk rai.. gembira nya...
and.. jeng2... ada someone special la sambut rai juga...


sape lagi.. idzmi la.. keh2..
opsss.. actually lupe nak cakap..
rai dah berdamai la ngan dia..hik2..
adessss..susah2... kalau dah cinta.. majok cmne pun.. still akan berbaik..
ish2... ingat nak majok seminggu ritu..
tapi x sampai seminggu pun!!! 2 hari je kot..kua2...
dah2.. pasni malas nak gaduh2 agy.. lagipun rai kan dah balik...
bila dok jauh2. asyik nak carik pasal je..
tapi bila dah dekat..first time tengok muka die depan2... terkedu.
rasa jatuh cinta balik k..
jangan muntah k.keh2
hik2...
thanx abg sebab sudi dtg sambut daku...



family terkejut juga ngan perubahan penampilan rai.. hehe... alhamdulillah....



On da way ke Airport domodedovo,moscow



antara makanan atas flight yg sempat disnap. lain dah selamat masuk perut.hik2. choc cake sedap!




CAIRO international airport




Transit 3 jam. bosan2..



On da way balik rumah... mama + papa kasi can rai dating ngan idzmi.. hik2.. tapi tak dating mane pun... cuma rai naik kete ngan idzmi on da way ke rumah tu.. thanx mama + papa sebab izinkan~ macam2 la kitorang borak. pastu revealed balik gaduh ritu.. eeeeee.cam budak kecik je r. macam2 nak cerita... rindu lum hilang... hehe...



Sampai2 je umah... juadah yang lazat menunggu rai... mama masak laksa yang sangat2 sedap k... then mama buat ikan semilang masak cili api + pisang muda..
dah lepas rindu rai nak rasa masakan mama.. papa kata mama semangat tol masak ari ni.. sampai kejutkan papa pukul 4 pagi k sebab nak salai ikan semilang!!!! hehehe.. thanx mama and papa sekali lagi...



Kek planta yang moist...


Mee laksa..



Aksesori laksa..hehe


Kuah laksa yang panas...



Mine.. hehe



sedap sangat2 k.. korang terliur x? hehe



Ikan semilang salai masak lemak cili api + pisang muda..











air sarsi yang sejukkkk...













bahagia dalam hati :)


24 budak2 comel:

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

Rai..tahniah dah berdamai.. hahah

Miss Izah Mohamed said...

welcome back to mesia.. hehe
baguslaa.. xelok gado lame2.. =)

deatH_luVer said...

alhamdullilah..

:)

r0sCha said...

terLIUR neng0k laksa tuh..
=]

selamat BERCUTI+BERDATING,rai!!

Suki Cida said...

cheh!!! poyo je rai tau... akak baca entry rai kelmarin daku yang sedih... bukan apa lamakan relationship rai dengan dia... alhamdulilla dah baik balik... tak pa org kata kalau gaduh ni lagi mesra...

ermmmm padan la rai pandai masak... tengok pada gambar pun tahu mama masak sedap...

anyway selamat bercuti!

eija ^_^ said...

selamat bercuti... :)

okay lah tuu dah okay semua....

adat laa masng-masing jauh kan hehe..

Miss Hirose said...

hehehe..
happy je tgk korg da berdamai cmni kan..haa bgs tu..jgn gado2 lg tau..
waaa sedapnye tgk laksa tu mmg terliur la..=)

helena's said...

syukur..selamat smapai..heehtp gaduh tu adat la kan..asam garam bercinta...wah!pandai pulak daku//

♥z@z@♥ said...

hepi tgk rai hepi..=)...

rai comel pakai tudung..Alhamdulillah...(".)

nurain said...

wah..summer holiday..yeay! rai sangat chumel..

Azalina M.Salleh said...

dah tgk pix ni kat FB rai..
alhamdullillah rai. pas ni jgn gaduh2 lagi k
gaduh sikit2 je.. sebb itu yg buatkan kita saling memahami..
:D

azaliahjsalleh said...

alhamdulillah ;)

aNys said...

rai cayunk..
bes nye kamOo da smpi kt c nie
jom p dating!!
idzmi, anis nk p dating ngan rai bole??
hikhikhik =D

suke dgr ble kamOo bahagia
moga² rai ngan idzmi will bahagia smpi akhir hayat
rai ngan idzmi kalo gado, gado² manje gitu
comey je tau korg 2

tOo idzmi,
jage rai leklok k
idzmi ngan rai pasangan merpati 2 sejoli
=)

MJ WORLD said...

Welcome Home Dear.... mintak2 happy sepanjang hayat.

honeysour's blog said...

tahniah rai...
dah balik mesia n berdamai ngan idzmi...
gaduh2 manje gitu kan...

sedao nye akak tgk laksa rai tu..hihi

feeza.yusoff said...

k'rai, balik moscow cepat
nak dadih :(
hoho
tersengih2 fza baca entri yg ni
campur jeles-jeles sket
haha
anyway, enjoy cuti tau
nnt buat dadih lagi ek :P

ps : laksa memang fav fza so nnt kne elak2 la masuk blog k'rai, utk elak telan air liur byk kali :(

F. Hanim M. said...

welcome home rai..

naNa.neRRa said...

welcome home rai! :)

miloicekaw1119 said...

jgn gado2 lagi...
selmt pulang ke malaysia..

cik EPAL said...

comel la rai pakai tudung :)

Olive said...

bebeh, nnt g cameron bwk kek coklat...xpown kek pape la kecuali kek buah leh?
ala, leh la k
ko kan cumels bangat :P

ChiLaBaey's said...

Selamat Tahun Baru 2010, semoga azam tahun baru ni akan sukses hendaknye.... Apa2 pun senyum selalu macam selalu.... :)

MisZ DeAnNa said...

tumpang hepi korang da berbaik smula..

;p

syafawani said...

Salam..bagus2 da berdamai..hehe..neway makin cantik eh skang:)