KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Tuesday, January 5, 2010

Dinner tahun baru.. APA KENANGAN PAHIT RAI?

Happy New Year...
Selamat datang tahun 2010...
(dak rai nie dah ketinggalan zaman pe nak update pasal new year)
hehehe..
sorry. saya ngaku saya katak bawah kuali.. hik2..
ok.. rasanya tahun nie nak azam pe yer?



1. Nak habiskan 3rd year dengan cepat,cemerlang,gemilang,terbilang.haha. dah start merepek la tu.. wawawa.derita nya 3rd year~ leh dikatakan tahun yang paling stress dan sem depan yang start february nie agy la mati~ erkkkk. tercekik2. sebab sem nie dah start satu subjek tu fully in russian language. haha. russian daku pun tak power2 agy sampai skrg. stil gelabah2 agy terkedek2.



2. Nak saving duit banyak2.. nanti tak leh kawen pas abeh study kalau x start dari sekarang.... insyallah..hik2.. tak mo boros2... (nada berkeyakinan tinggi.haha)



3. Nak pakai braces.aduhai. gigi daku dah r cam BUGS BUNNY WHAT's UP DOC?? haha..bile leh pakai nie. rasanya dah 2 tahun azam yang sama.haha.



4. Nak diet. badan dah makin boolat macam kuih donat. nak banyakkan bersenam (terutama joging atas tilam...hahahahhaha) sejak p moscow dah gain sampai 10 kg. leh menyamar jadi polar bear nie.... (jgn memain.. ingat sesumpah je leh nyamar. daku pun leh tau) hihi.Nie pun rasanya dah jadi azam 5 tahun berturut2 tapi xpernah tercapai.haha. RAi,tolong kurangkan buat cake. tengok lemak kamu dah ropol2 cam kain langsir raya.



5. Nak jaga hubungan ngan Idzmi. haha. tak nak mengamuk2 cam king kong lagi.. hihihi.nak jadi girlfriend yang lemah gemalai. hahaha.adeyh abg.da r. xnak la gado2 agy. clash 2 ari je tak mo agy tau. bwahahahahhahaha. and of course yang penting sekali nak jadi anak yang leh membahagiakan kedua ibu bapanya.... amin2.



++++++++++++++





ok. tamat sudah cerita pasal azam. ok.. rai sambut new year kat mana ek?
hehe... actually nie first time tau rai teman idzmi gi function selepas hampir 3 tahun hubungan kami.....
selama nie rai sure tak dapat nak ikut.. sebab sorang kat sana..sorang kat sini..
jarak memisahkan kami. chewah.k,rai nak muntah.haha.
kalau ada function or dinner sebagainya.. kadang2 wajib bawa pasangan.. so idzmi terpaksa la bawa akak saudara dia untuk mengelakkan cik raihana yang kuat jeles nie jadik incredible hulk.
hik2...



dinner nye bertempat di hotel istana..
rai pun bukan tau sangat.. haha. yang rai tau... kalau tak silap la...
nama dinner nie.. sambutan tahun baru 2010 wisma perwira kementah..
kalau salah sorry.saya budak baru belajar. hik2..
navy+ army + airforce sume ade... tapi rai x cuci mata k. hehe.



first step nak bawa anak dara orang keluar malam until after countdown... semestinya kena minta izin papa si gadis dlu yerp.. haha.. peraturan umah rai. tidak diizinkan keluar selepas jam 7 malam. haha. so idzmi call la papa mintak kebenaran..
tapi biasala.. papa rai pun ex-army.so macam2 la soal siasat,kaji selidik ..dan saje gertak2 idzmi..haha. padahal rai tau papa bergurau.. ok.. green light sudah dapat..... thanx papa~



idzmi beritahu rai pasal dinner nie malam before hari dinner tu k... pergh.. maknanya esok tu kena cari baju + tdung nye. dah la tema black and white.. rai jadi stress malam tu nak pikirkan pakai pe...dah la esok tu idzmi keje.rai malas k nak gi cari sowang2.



terpaksa mekap sendiri


ok la.. pagi tu rai gi carik kat IOI mall je. sebab dekat ngan umah rai...malas k.. rasa nak nangis je ni tak jumpa mana2 dress yang berkenan. last sekali dah tension sangat... end up ngan sebat baju kurung moden yang simple je dari butik MARI. lantak ah. malas nak pk sebab idzmi yang sponsor.hahahaha.pastu tudung tak jumpa2. lega juga la idzmi kata petang tu gi cari kat jalan tuanku abd rahman. situ banyak choice.kunun2 la..


Baju yang rai pilih..simple je..


dalam pukul 4 petang after idzmi habis kerja... dia amek rai kat rumah... then kol 5 p.m sampai jalan TAR.. tapi sebab masa dah suntuk. sebat kan je satu shawls kale itam putih belang2 cam ZEBRA MADAGASCAR.



on da way ke JALAN TAR


yang rai rasa geram je.. idzmi dah janji nak bawak rai gi make up kat mane2 salun.. al maklumla..siyes k rai tak pandai nak make up.. tapi sebabkan jalan sesak gila2... tak sempat nak singgah... so last sekali berakhir ngan rai mekap diri sendiri.. eeeeeee... buruk ok.dah la rai mmg spesies yang tak pakai lipstick..so rai x bawak pape lipstick la.. amek. jadi cam pape ntah.









Then oklah.. kami dah siap nak gerak... terpaku juga tengok idzmi smart malam tu.. cair hati rai cam aiskrim di panas terik mentari... hik2... (ape kes puji boyfren sendiri nie) haha.. ala.. maafkan la rai k..sekali sekala...





sampai2 je.. kami sibuk mencari tempat nak duduk.. meja kitorang agak depan la...
k la.. rai baru je duduk nak menikmati malam yang indah kunun2 nya...
kat meja kitorang ada agy 3 couple la duduk sama.. rai pun takdela bertegur sapa sebab tak kenal.. cuma rai mampu senyum je la... lagipun diorang pun tak macam nak bercakap ngan rai...
tetibe....
perghh..
nak tau pe jadi pastu???







+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+







SORANG MAMAT YANG DUDUK BERDEKATAN NGAN RAI TERTUMPAH KAN AIR ATAS BAJU RAI OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


pergh...
dugaan yang berat tau...
pastu rai takdela nak marah kan...
xkan tetibe nak jadi orang gila ngamuk2 kat tengah2 alam....



and the best part korang tau ape?
dia TAK MINTAK MAAF LANGSUNG k..
tak ke rude namanya tu..
dia just tanya.. "KENA KE???"
hallo..mata awak letak kat ne...
of course la kena... dah basah melekit2 perut rai...



idzmi pun tak leh nak cakap pe la.. sebab mamat tu pegawai atas dia.kira senior la..
dah jadi lumrah diorg terpaksa hormat yang atas.
perghhhhhh... rai x peduli la. sebab rai ngan dia xde kena mengena pangkat ke ape..
dah tentu diorg dididik ngan macam2 protokol. tapi xkan la say sorry pun xleh cakap.. macam la dalam mulut die ade emas lak kan.
actually kalau dia say sorry..rai rasa..rai leh je terima maafkan dia...




after that rai keluar dari ballroom tu and nanges... gi cuci baju kat toilet sambil bergenang air mata...
bergenang jela.. kena cover dari menitik. kang comot lak mascara daku satu hal lak..
haha.derita gila nak nanges tapi tak leh....
kang mekap comot dah jadi dinner HALLOWEEN la plak kan.. hahahaha.
seb baik baju colour itam..and air yang tumpah tu COLOUR MERAH MU BARA semangat waja k...
kalau baju rai putih.. sumpah rai dah ajak idzmi balik je...
so kesimpulannya... mood rai spoil terus and rai rasa nie adalah kali pertama rai join dan apa rai dapat hanya kenangan pahit...
yang kesiannya idzmi la k.. dia tak salah pape. dia hanya nak rai happy malam tu tapi lain yang jadi...
rai ingat kalau first time... nak la rasa kenangan manis yang akan kita ingat sampai bila2 kan... nie benda lain lak yang jadi.


luar ballroom...


then rai mmg takde mood da pastu.rai malas nak masuk ballroom.
tapi idzmi say sorry sangat2 kat rai.. pujuk rai.. dia kata die tol2 minta maaf sebab 1st time jadi camni lak..
macam drama lak kitorang kat luar tu kan..
oklah..rai ngalah.kesian lak kat dia. dia beria2 ajak rai sebab teringin nak bawa rai rasa function cmni... and terkenangkan idzmi dah banyak berabis duit untuk baju + tdung rai.. so ... rai ikutkan dia..
kitorang tukar table. taknak dah dok tempat pape ntah tu... sakit ati je...
tak pasal2 nanti rai siram org tu ngan sebaldi air lak...
then idzmi ajak rai makan...makan yang dihidangkan secara buffet....
tapi siyes rai x selera nak makan.sorry ek abang...


rai amek nie je.. tak de selera walaupun makanan dia sedap2 semuanya..






fruits + choc


then ada open dance floor kat depan.. leh je kalau sape2 nak menari. idzmi ajak rai menari poco2.. pergh... rai xpernah k menari2... mane la rai tau. bape banyak kali rai kata takmo. nanak la daku.kang daku wat tarian singa kat depan tu lak kang.. tak pun daku syok sendiri wat tarian kuda kepang..haha. tapi last2 ngalah gak la.. gi try menari joget pe ntah.rai ngan idzmi cam kartun kat depan. haha. dua2 keras je menari cam kayu. keh2. takpela. dah leh senyum sket nie. hehe.



Poco2.. haha.


Then... kitorang makan lagi... dan perut pun dah kenyang.. hik2






Then ada game lak... masa tu game rebut kerusi/kerusi berirama...
yang terharunya idzmi kata ...dia nak masuk.. nak dapatkan hadiah 1st untuk rai sebab nak tebus balik pe yang dah jadi malam tu... auuuwwww.. so sweet.haha. gedik.

die pun pergi la cuba...






final.. idzmi vs budak kecik.hahahaha...


saingan sengit juga masa nie.. sampai terjatuh2 kerusi tu diorg berebutkan.. and idzmi dapat no.1!!!!!! hik2.. yeah~ x sangka rai.. rai yang duk jauh tengok.. dah sengih2 cam kambing.. hik2.. terharu nie dia betul2 dapat...


Nie la hadiahnya... idzmi bagi kat rai...


after game tu..idzmi kasi kat tangan rai hadiah nie.. haha.rasa cam dalam drama korean la plak kan.. hahaha. terharu seyyy. tapi yang kesiannya... die tunjuk kat rai jari dia!!!!! YA ALLAH.berdarah~ rupanya2 masa berebutkan kerusi sampai terjatuh tu... die punya jari tersepit kat kaki kerusi tu.. darah beku besar sangat.... pastu dia cakap...


"hehe. ala.. xpe baby.. sket je nie... nak DR. RAIHANA ubatkan boleh??"


haha..gedik betul abang nie.. keh2.. sekeyh nanti.dush2.. muka daku dah merah tahan malu.. hik2.... daku pun tolongla pe yang mampu rawatkan dak ngada2 nie.. hihihihi....










i love u. always. and forever.

27 budak2 comel:

maiTuty said...

kak rai comel lorhh...

Azalina M.Salleh said...

semoga rai n idzmi kekal bahagia sepanjang hayat.. seee u all so sweet.. takmo gaduh2 dah k...
gaduh2 comel takpe

iqafi said...

rai..ape hadiah tu? hehe

Miss Hirose said...

rai sgt cute la..
besh je tgk dinner tu..
bile la su dpt teman wan g dinner die ek..waaaa teringin sgt..hihi

helena's said...

sonoknyeee!

elmesara said...

seronoknye korg kan..muka korg seiras.. smoga jdh berkekalan.. xmo gdh2 lg k.. hadapi sumer yg dtg ngn tabah.. die mr.right tuk rai... jgn lps kan..nt org lain amek br putih mata... hapy tgk kerenah both of u.. gd luck dear =)

bellar0ssa said...

weh rai.aku bace cite ko.
aku plak yang berbunga.
hahaha.ko kat msia ek..
moge korg bhagia..t
kawen jmpot aku ye.. baju
ko cantik even de org
tumpahkan air,.aku
tlg puji ni..cpt credit
tuk aku,haha.,

Anonymous said...

hehe...........from A to Z i read your story...tak tahan baca bila rai guna ayat2 yang kelakau tu mwahaha...macam2...tak sangka rai ni kalau just type dlm blog guna ayat yang slumber ek...bestla hehe.....

Raihanna said...

mai tuty:

hehe.mane de.. rai biasa2 ja.. terima kasih :)

Raihanna said...

azalina:

macey yerp..
tu la. tak nak r gado2 agy..wat abeh karen je... hik2...:)

Raihanna said...

iqafi:

haha...hadiah dia bese2 je... mug~

Raihanna said...

sue:

hehe... rai biasa2 je sue..simple sangat... malas nak pk sebab sume last minute....
ooo..sue pun x pernah temankan wam ek?
xpe2.. ni pun first time rai..x silap rai.. nie army yang organize tu yang x best sangat... diorang kata kalau navy yang organize best... hehe.. insyallah.. nanti mesti sue dapat teman wan gak nanti k...

Raihanna said...

helena:

seronok.. tapi air tumpah kat baju..sob2

Raihanna said...

elmesra:

thanx bebanyakkk..
senyum lebar rai baca comment kamo....
wawawawaa..
insyallah..rai cuba jaga hubungan rai nie k...

Raihanna said...

intan:

haha. credit ntok ko...
keh2..
macey yang~
sedih aku air tumpah kat baju..
wawawawawawawa....
hehhehe...

Raihanna said...

anonymous:

hehe. thanx sebab sudi singgah + baca blog rai yang tak seberapa nie..
hehe.. kelakar ke... suke dgr awak enjoy baca cerita rai... hik2... :) have a nice day dear..

mAr@ZiEy said...

Rai..kurang di ajar tol budak yg tumphkan air tu..nsib la Rai cover tak mrh2 budak tu..ish..geram lak dgn bdk tu..da la that nite Rai looks gorgeous..:)

~CHA~ said...

sgt sweet la idzmi lyn rai..
teringin mau begitu..
sweet couple..
jgn gado2 lg tau bdk tomei.hehe

Raihanna said...

Maraziey:

wawawa..
nape rai cube buka profile kamo tapi xleh yer.....
thanx... tapi rai biasa2 je malam tu..simple sangat2.. (sad)
tu la..
seb baik rai still cover kemarahan itu... isk2... kalau x..dah lame die kena curah ngan air juga.. isk2..

Raihanna said...

Cha:

thanx cha...
cha pun ape kurangnya... romantik juga ngan buah ati cha...
rai pun doakan moga cha berbahagia sampai bila2 k...
take care dear...

~ceRRy beRRy~ said...

wooo..

baju tuh x simple..

tapi sgt glamarous!!!
very the cun! ^____^

mun said...

bahagianya rai dgn bf. sangat-sangat berharap korang berdua akan kekal selama untuk selama-lamanya.


ameen :)


p/s: brusaha betul eh bf rai. that is sooo sweet.

deusXmachina® said...

Happy nu year rai...
Lama xlawat blog ni...
N Selamat berbahagia ok...

erk888.blogspot.com

Raihanna said...

ifa:

tol ke ifa.. sediey rai sebenarnya sebab tak jumpa baju yang rai nak.isk2... papepun thanx ek ifa..

Raihanna said...

mun:

terima kasih bebanyak mun..
appreciate sgt2...
senyum rai baca komen dari mun...
ameen...

moga mun juga bahagia....
take care dear...

Raihanna said...

deusxmachina:

hehe..
happy new year too...
thanx..
moga kamu juga bahagia... :)
thanx sebab sudi singgah.. nanti rai singgah blog kamo plak yer..

Zida ZnS said...

sis....sgt tharu la baca...
ur bf mmg sweeeeettt sgttt...
smoga bkekalan....amiiinnnn....
(zda@military doves)