KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Friday, October 8, 2010

RAI BUSYYYYYYYYYYY.... course belajar deco RM 8500?


salam...
lamanya la kan rai tak update blog...
Rai busy sangat2 sekarang....
sebab Rai punya class sekarang semua kat hospital..
kena travel jauh....
and then balik....
CUBA TEKA PE RAI BUAT???


hahahahahhhahahahha....
semangat nak kurus and fitkan badan semakin meningkat.....
hahahaha...
RAI GI GYM WEEEEEYYHHHHHHH....
ok...tolong pengsan skrg...
haha...
nak balik malaysia january nie insyallah...
papa and mama pun dah bising2...asal macam apam mekar je....
mana tak nya...
masak2...
makan cake...
perghhhh...
dlu rai pernah cakap kan..
sebelum datang moscow masa 1st year..
berat rai 48 kg je..
but now dah 4th year nie.. berat ku 65 kg tau tak??
berat badan berkadar terus dengan tahun pengajian..
APAKAH???
ha... terus terang je rai cakap..
malas daku nak cover2 berat sebenar...
biar semua org tahu...
eeeeeeeeeeeeeee.. tension tau tak..
mana papa and mama daku tak bising...
diorang kata...
takut takde sape2 nak minang nanti...
idzmi pun lari..
hahahaha....


So... mari kita lihat perubahan selepas gi gym nie..
adakah penurunan berat badan akan berlaku...
atau pun masih macam dulu..
and sekarang Rai dah pantang makan nasi...
tiap hari makan buah,sayur and roti saje ok...
tapi makan 4 kali sehari..
kira tak skip makan la...
minum air kosong plak berliter2 sehari...
tapi takpe.. balik malaysia nanti daku balas dendam balik..
dalam otak dah pikir nak makan macam2 nie..
nak2 favourite daku..
telur itik masak lemak cili api campur asam belimbing..
tak pun ikan sembilang goreng berlada...
perghhhh.. kecur air liur oooo...
doakan daku kurus wokeh..


Gym yang rai pergi tu best la..
walaupun kecik...
tapi semua ada..
selalu rai akan buat
berjalan and berlari kat atas treadmill dalam 5-6 km sehari..
then cycling dalam beberapa minit..
pastu buat sit up 50 kali ...
then lepas tu buat la senaman regangkan otot and nak fitkan certain part of badan..
yerla.. cam rai nie... lemak pergi kat certain part..
kat pinggang,peha,perut and bawah lengan..
pinggang toksah cakap ar...
dah cam muffin menggelebeh terkuar dari papercup dia..
kua2...
hyperbola sungguh kan...
wakakkakakakakakakakkariayamsedapdimakan.
yuran gi gym tu setahun rm750.
hohohoho..
berkorban betul kali nie nak kurus nye pasal..
pasni tak kurus gak tatau ar..
gi makan treadmill tu sampai lumat....
sangat2 berbaloi la..sebab selain daripada tu...
ada gak kelas yoga,aerobic and dancing termasuk dah dalam pakej tu...
tapi rai sekarang pergi tiap2 hari la..
SEMANGATTTTTTT..kua2
nantikan 3 bulan dari skrg...
nanti daku update yer..
sekarang baru seminggu gi..
lama lagi tu...
hahhahahahaha.....


so dah tahu kan sebab daku tak update pasal resipi??
diet weyhhhh..
tak yah masak2 lagi sekarang..
kalau tak program gym hancussss.


and sekarang rai dah ambil order cupcake and cake....
order dibuka skrg..
click http://www.sweet-vanilla-bakery.blogspot.com
nak order tengok dlu availability rai nye calendar kat atas blog tu yer...
pricing semua ada kat situ....
mai2 order...
sape cepat dia dapat..
tapi weekend nie maaf yer...
dah full...
sebab rai buat sorang2 kan..
rai ambil order sket je..
nanti tak larat nak buat and tak siap plak!


and hari tu...
rai betul2 terpesona(cewah)..
ngan satu course nie...
kat www.sugarflours.com
cita2 and impian memang nak try pergi belajar....
tapi disebabkan faktor tak cukup duit...
terpaksa la lupakan hasrat tu...
tapi...
kalau ada insan yang BAIK HATI DAN PEMURAH sponsor kan best....
nak tengok???
CLICK SINI..

Rai minat ngan PME PROFESSIONAL DIPLOMA/MASTER in CAKE DECORATION...

yuran dia... perghh... mahal..
tapi serius berbaloi..
sebab siap ngan makan dan alat2 (rm1500 worth) boleh bawa balik tau tak...

MODEL 1: SUGAR PASTE
RM 2900

MODEL 2: SUGAR FLOWERS
RM 2800

MODEL 3: ROYAL ICING
RM2800

huwaaaaaaaaaaaaaa..... tolongla duit jatuh dari langit sekarang RM8500...
isk2...
kalau dapat complete kan tiga-tiga course tu...
akan diberikan MASTERS CERTIFICATE..
rai serius minat sangat2...
kalau lah dapat peluang pergi....syukurnya.....
bukan setakat belajar deco je tau tak..
dia akan ajar sekali..
camana nak ambil order dengan betul...
camana nak manage accounts, tax and insurance,cake deposits and payments..
and macam2 lagila asas keusahawanan...
kira complete ok...

hurmmm..
adakah impian rai ini akan menjadi kenyataan....
rai akan cuba berusaha!!!!
insyallah...
doakan ek kawan2..

8 budak2 comel:

Munirah said...

lame tak baca bebelan rai. hehe. sy doakan rai ye =)

ummi_D said...

Salam kenal,

Akak suka baca blog rai sbb rai ada cita2, impian dan selalu bersemangat ...semoga semua impian rai jadi kenyataan ye..

ChiLaBaey's Spot said...

Fuyoooo mahalnye... Tapi kalau dapat kat Rai pasti berbaloi.... :)

saya. said...

Rai Rai Rai!
Saya nak rekemen Rai buat plank.
Google cepat!

Based on my experience lah kan,buat plank,lemak pergi ke tempat sepatutnya,macam terbentuklah badan.
Saya berat tak turun ms buat tu (sebab waktu tu aktif gila suka,maybe otot kot) tapi kawan2 sume noticed cakap makin kurus,padahal angka penimbang tu tak bergerak pun!

Lagi satu,skipping.Buat skipping + plank,dah cukup dah.

Trylah!

CuteOven said...

salam rai lama tak jumpa...kat mana rai belajar tu..bagusla...nk tnya adik rai kat rmc coy apa...

MushroomCute@Mariea said...

terkagum ni dengan semangat nak kurus Rai...Mush ni tgh pikir apa prog sehari2 nak kurus ni. Ada ke pg td ada org yg agak2 seusia dgn Mush panggil Mush makcik..sungguh menusuk ke kalbu hingga berdarah2 rasanya.

Go Rai Go

ASHIKIN said...

alaaaa...takder resepi lagik ek...takpe2..usaha tanggan kejayaan rai....selamat berkurus!!!cayok...

.::DinCma::. said...

hai rai..salam perkenalan..
nie 1st time nak tinggalkan jejak kat blog rai nie..he3
s'blum2 nie jd silent reader jer & dh pun jd follower rai..

oh! cma ada award nk bg rai nie..
jemput la singgah blog sy yg x s'brapa tu yaa..

wish u; slamt maju jaya utk study n cita2 itu..