KESAYANGAN...

Thanx a lot!!

P/s: thanx coz sudi jadi followers blog rai.. Nanti korang inform ek kat chatbox Rai. I'll follow your blog too...

Pages

Sunday, August 30, 2009

Mimi Anak Haram RAI? sampai hati sape yang berkata camtu.

lan: bukan xda gaya melayu, tp cam spt bkn islam. seksi. byk gambar terdedah kulit tu. bikin malu sendiri


lela: hang ada laki ada anak pakai lagu ni takdak gaya melayu?dasat..ke anak haram?



Antara komen2 penceroboh BODOH di blog rai beberapa hari yang lepas....



Terkilan.
bengang.sakit hati.geram.
tu la antara luahan hati rai bila ade "PENCEROBOH" yang memberi komen yang tidak sepatutnya di shoutbox blog rai nie...
sesungguhnya fitnah itu lagi keji daripada segala perbuatan.
sampai hati kan org mengutuk ADIK KANDUNG RAI sampai macamtu sekali....
mana letaknya otak org yang berkata demikian ek...
pesanan saya kepada orang yang BODOH ini...



1. Kau tak baca blog aku betul2 pastu kau nak tuduh aku bukan2 lak.. MIMI tu adik aku.bukan anak aku. aku belum kahwin lagi. bila pulak aku berlaki? sedap je mulut cakap.
kau teringin sangat anak haram ke? ko doa2 jela keturunan ko akan dapat suatu hari nanti..
kau pun sure akan ada anak suatu hari nanti.. ko yakin ke anak ko nanti tak lahirkan anak haram? ke kau yang anak haram?




2. Aku memang pantang betul orang cakap pasal darah daging keturunan aku. kalau kau nak makan penampar. kau tampilkanlah diri. jangan la berkata kat depan je berani beb. pastu bersembunyi di sebalik nickname yang tak wujud. lagipun kalau aku kata aku tampar... aku betul2 akan tampar. tak pasal2 pecah mulut kau nanti.




3. Baju aku suka hati aku la k nak pakai. aku tak susahkan kau. lagipun. aku tak rasa baju yang aku pakai sexy benor.. kalau sexy tu nampak sejibik2 gunung ganang then pakai macam tak cukup kain. ada ke ko nampak gambar2 aku macam tu?




4. Jangan mudah menghukum orang and menilai amalan seseorang kerana allah saja yang mengetahui amalan makhluk2nya. apesal? ko rasa amalan kau dah cukup sangat ke??? jaga tepi kain sendiri ... jangan nak hebohkan hal orang lain. lagipun nie bulan pose. x baik buat dosa memfitnah.



Lagipun hari nie 30 AUGUST 2008 BIRTHDAY MIMI YANG KE-3 tahun...
malas nak panjang2 kan citer nie...
sebab rai nak happy2 masa birthday mimi....
so happy birthday yer adik ku sayang...
moga panjang umur and dimurahkan rezeki....
semoga adik along cepat besar...hik2...
along sayangkan mimi sangat2 tau...
sempena birthday mimi rai hadiah kan dia tudung kale pink!!!
hik2...
rai nak adik rai p ngaji nanti...
hehehhee...
comeyl x dia?
hehehe...
nie video yang rai sempat rakamkan pagi tadi..




video



P/s : RAI KALAU DAH MARAH... memang teruk k. so please la jangan nak carik pasal. Malam nie rai bertolak pulang ke moscow. doakan rai sampai ngan selamat k...



Friday, August 28, 2009

tetamu istimewa berbuka puasa,,,

actually nie adalah entry auto publish post...
pasni rai takkan online sampai ahad...
mesti rai akan rindu kawan2 semua.. :(
start dari 27/08/09 - 30/08/09 nie rai akan balik kampung di negeri sembilan...
nak jumpa semua saudara mara before rai balik ke sana...
sebab raya nie adalah raya ke-3 rai tanpa bersama2 dengan keluarga...
sob2. sedih nye..
dan yang merisaukan hati rai...
nenek rai sakit selepas jatuh depan bilik...
sekarang nenek rai kena tahan wad kat hospital kuala pilah.
doakan nenek rai cepat sembuh yerp..



actually dah hampir seminggu lebih rai tak update blog...
sorry yer kawan2 sebab tak sempat tinggalkan pape comment kat blog korang...
walau papepun..rai masih mengikuti semua cerita2 menarik dari kawan2...
cuma masa tak mengizinkan... banyak benda yang rai kena settlekan before balik sana...
practical rai pun berakhir isnin lepas... banyak benda yang dapat rai belajar...
jutaan terima kasih kepada semua doktor, staff and kakitangan department obstetric and gynaecology Hospital Kajang kerana banyak memberi tunjuk ajar kat rai...
doakan satu hari nanti rai akan berjaya mencapai cita2 rai....




cakap pasal ramadhan...
hik2..
seperti biasa minggu 1st ramadhan tiap2 tahun daku xkan boleh melaksanakannya...
haha... cuti2.cuti umum.muahahhahaha.
tapi 23 ari bulan ritu....
family rai ade menjemput seorang tetamu istimewa buka puasa bersama...
agak2nya sape ek?
hik2..
kena baca semua entry sampai abeh la k kalau nak tau..
haha..


So start dari tengahari sampai ke petang..
mama dah tugaskan rai untuk masak semua hidangan...
yerla..someone nak datang kan..hik2..
walaupun penat... tapi sangat2 bermakna...
hik2..

Menu2 ari tu adalah....

1. Nasi Lemak sambal sotong




















2. kuih buah melaka

Buah melaka on da way... hik2


Orait... dah siap pun...



teringin nak buat??? jom tengok resepi yang rai pernah kasi dulu....
CLICK SINI


3.Kuih sagu

Nie memang kuih favourite rai di bulan pose...

kalau nak kuih nie cantik..kena kukus.. baru la structure kuih nie berbiji2..






haha.. bijak tak? sebab pe rai kata bijak? sebab rai nak jimatkan masa... so 2 2 kuih nie menggunakan kelapa.. so cepat sket siap nya...muahahahhaa... dush2.

nak tengok camana cara2 nak buat kuih nie???
amat mudah tapi mengambil masa yang lama juga untuk mengukusnya...


CLICK SINI




4. daging masak kicap madu



5. Kerabu Tauge + kacang botol




Nie lah antara gambo2 yang sempat di ambil... hehe...
oleh kerana kitorang ni ramai....
kena la makan kat bawah....
rumah rai pun kecik je...
hehe..
sebab semua dah ada kat rumah...
rasa seronok + meriah sangat2 berbuka puasa ramai2 kan....



abanglang khusyuk menikmati makanan...






Abanglang and si kecik yang mengacau2 orang lain bukak pose.







hehe.. sebenarnya Idzmi la tetamu istimewa tu... hik2...
camana abg? ok x masakan bby?
hik2...
idzmi makan bertambah2 tu...
hik2... happy :)
yerla.. kitorang cuba nak berjumpa...
tapi idzmi pun sibuk..
terpaksa la curi2 peluang mcamnie...
khamis sampai ahad rai balik kampung...
idzmi pun bertugas di lumut,perak minggu nie...
so tak dapat la nak jumpa selalu.



peace no war.muahahaha




aip2 mimi.jangan lebey2 k.. nie along nye tau tak!! hahaha








ateh




Papa bergaya dengan tshirt + cap yang idzmi bagi... hik2


abang! nak satu gak tshirt camni! eeeeeeeeee...










Rai pasti akan merindui saat2 nie k....


31/08/09 ... 2.am...
rai akan pulang ke moscow.
selamat tinggal kenangan SUMMER 09.





Thursday, August 27, 2009

" BEAUTIFUL BABY SEARCH CONTEST "Looking for Beautiful Prince and Princess"


Hik2. tertarik nak join satu contest nie bila terbaca mengenainya kat blog ifa...
So.. rai nak cuba join contest " BEAUTIFUL BABY SEARCH CONTEST "Looking for Beautiful Prince and Princess" nie dengan menggunakan picture adik rai mimi.....hehe. mana tau kot2 ade rezeki... hik2... nak guna picture anak sendiri... lom kahwin lagi.hik2.



syarat2 utk join contest ni:
1. jd follower Mommy_Zara
yup.. dah jadi follower

2. sila add banner di atas pada sidebar..
ok... sudah juga.

3. buat special entry utk contest ini dan sertakn sekali satu picture baby uols yg comey! dan satu picture baby bersama mommy atau daddy! kedua2 gambar akan diambil markah..
4. sile nyatakan skali nama baby dan umur baby. tips: gambar baby comey dgn aksi bersahaja tp masih mengekalkan kecomelannya mungkin menjadi pilihan juri
Nama baby: Raisyamimi Kamarudin
Umur: 2 tahun



Anak patung kesayangan.



Mimi ngan papa




5 sila nyatakan bila gambar diambil. gambar pertama diambil June lepas. Masa tu mimi sibuk suruh tangkapkan gambar dia. hik2. gambar kedua pulak diambil beberapa hari lepas masa berbuka puasa...


6. link kn blog Mommy_Zara . sila tinggalkn comment bila dh siapkn entry k...
click di sini yer untuk ke contest tu...



Nak tengok keletah mimi?? click video bawah nie k...


video

Wednesday, August 19, 2009

BABY TWIN lahir secara caesarean... + HAti saya berkecamuk.

hurm
nape hati rai rasa sediey sangat2 nie...
nape?
nape2?
x suke la!!!!!
i hate it...


Minggu nie rai asyik bz je!
penat sangat2 kat hospital.
ramai pulak orang deliver baby minggu nie...
pagi sampai petang non stop.
tapi ada benda menarik berlaku...
Rai rasa bertuah sangat2...
sebab dapat tengok depan mata...
seorang ibu melahirkan BABY TWIN secara caesarean...
yang menariknya..sorang BOY,sorang GIRL..
hik2.comel kan...
tapi sayangnya dalam operation theater..
dilarang amek gambar atau video...
atas sebab2 tertentu and sebagai menghormati patient.


so gambar2 kat bawah nie memang sebijik dengan gambaran sebenar...
credit to wikipedia.



















bukan senang nak lahirkan baby right? pergh.susah ok.. tu la nikmat yang tuhan berikan pada kita kaum hawa kan? bagi rai..semua ibu macam seorang serikandi tau. bukan sket tenaga nak meneran and nak melahirkan baby tu.bak kata mama rai... sampai rasa tu macam nafas kita yang terakhir je tau masa last teran baby tu.... isk2.. takut juga kan nak jadi seorang ibu....


+++++++++++++++++


idzmi pulak bz gila2.
2 hari lepas dia pergi Jaybee iring dato' kena hadir konvokesyen kat UTM skudai.
2 hari esok lak... Gi teman meeting kat LUMUT lak.



even sekarang dia dah duduk kat Kl..
tapi rai tak rasa pun dia dekat dengan rai...
makin jauh ada la...
rai betul2 rasa sakit la.
nape rai rasa sakit nie.
hati rai terasa. tapi nape perlu rai terasa?
rai kena faham kerjaya dia yang sentiasa sibuk tu...
tapi dalam masa yang sama rai tetap rasa tertekan juga.
nape r..NAPE??



sebab....
sebab.....
sebab.....
sebabnya...



rai rasa tak lama lagi rai akan berpisah dengan dia semula.
rai takut tak sempat jumpa dia before rai balik nie...
tapi rai tak patut nak berperangai macam ni kan...
tapi rai just seorang perempuan.
perempuan yang banyak mainan emosi.
*mengeluh





actually rai sedih bukan ape.
malam merdeka rai balik.
orang lain countdown untuk merdeka.
rai lak countdown hari paling sedih.
so sampai minggu depan maybe tak dapat jumpa idzmi...
and then maybe...
khamis sampai ahad minggu depan tu rai balik kampung kat negeri sembilan..
tahun depan rai balik bulan 8!!!!
setahun lagi tu nak tunggu.
1 tahun tu bukan kejap.
terlalu lama.
banyak dugaan.banyak cabaran.banyak tangisan.
tapi nak wat camana...demi cita2 rai,rai terpaksa korbankan semua tu.
peritnya kehidupan.




Kepada sesiapa yang bermulut jahat ngata2 rai... korang tak tau macamana je perasaan rai. cuba korang berada kat tempat rai.. rai nak tgk sejauh mana kamu boleh tahan ngan long distance relationship. ingat senang ke setahun tak jumpa orang yang kita sayang??? eleh.mengata orang dia yang lebih. rai tengok orang yang ngata rai tu baru tak jumpa beberapa hari.. dah menggelabah and macam pungguk rindukan cacing. ha amek ko. geram tol hati nie. rai bukan mengada.bukan meroyan2 tak tentu pasal. tapi rai betul2 rasa sedih! alhamdulillah dah 2 tahun rai berjaya hadapi semua tu. bukan mudah yang korang sangka kan... please la faham k...




Sabtu nie dah puasa.
minggu depan balik mesti rasa sediey je kan masa buka puasa..
mula la terbayang hidangan2 yang mama masak masa berbuka kat rumah...
and Raya tahun nie seperti biasa macam takde apa2 erti buat saya.
Sediey rasanya bila kita tak dapat beraya ngan keluarga dan insan tersayang.
saat paling sayu bila dengar takbir masa malam raya....
ya allah.sebak hati tuhan sahaja yang tahu. bergenang je air mata.



papepun rai nak ucapkan..selamat berpuasa kepada kawan2 semua....



10 hari lagi... masa tolong jangan pisahkan kami. rai merayu.





Sunday, August 16, 2009

ada orang mengidam!! saya la tu..

Hari nie rai pergi bacaan yassin and tahlil kat rumah kawan adik rai
kat ampang...
kami pergi sekeluarga...


ngan anak patung....




budak sepet yang banyak keletah...
















Malam tadi gaduh ngada2 ngan idzmi..wakakakkaaka




Idzmi: CHIBI MARUKO CHAN!!!! mane nie?? terlelap ke???dah la... dah berapa hari tak layan abang kat webcam!


Rai: eeeeeeee... geramnye!!!!



korang nak tau tak chibi maruko chan tu ape menatang nye???





Nie la makhluknye??? tak ke rasa nak sekeyh je budak nie!!! DUSH2..


dia panggil daku camtu sebab muka kartun tu bulat and then rambut macam mangkuk....
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...


Idzmi: nape nie yayang?? asyik angin je... nak period ke???
muahahahha..abang da agak abang mangsa hangin yayang jap gy nie.. tatot2..


Rai: yerla... rasa nak marah je nie.. tau tak orang tengah marah nie...


Idzmi: ape sebab marah2??


Rai: tu la masalahnya... tatau nape rasa marah...wakakakakkaka...


Idzmi: nie mesti banyak tengok orang bersalin nie.. tension kot.. haha...


Rai: haha.. banyak la abang.


Idzmi: ish2.. nanti kalau dah kahwin.. bby pregnant nanti mesti lagi kuat marah2 kan... abang dengar nanti perempuan pregnant nie mengidam macam2.. jangan mintak bukan2 sudah... dengar cite ade mintak kijang jantan bunting la.. wakaka.. mane nak carik tu?? mati hidup semula pun tak jumpa!! kalau bby mengidam pe ek agak2nya.. abg cari skrg jela..senang sket..


Rai: ish dia nie... kawin pun belum. ke situ pulak merepeknya... takkan la leh nak mengidam kena carik skrg... ok2 la..kalau daku mengidam... nak MAKAN DAGING DORAEMON SALAI boleh tak??




Idzmi: wawawawa..MANA ABG NAK CARIK?????







P/s: lain kali jangan tanya soalan bukan2.



Jawab Tag Dari kawan2.


Hik2..
lama rai peram semua tag2 nie...
homework dari blogger2...
thanx sebab tag rai k..


ok... first tag daripada nazzira



1- Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda
ok..rai dah paste.

2-Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini

... pentingkan penampilan ngan kecantikan
... Orangnya lawa and ayu
... Suka sangat2 ngan colour hitam
... buah hati dia pun navy. so kami leh meroyan sama2.haha
... banyak info2 menarik kat blog nazz nie...kalau tak caya pergi tengok....

3-Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta diri sendiri Sebelum Memilih Penerima Award Seterusnya..

... pernah hidup susah masa kecik2 dlu.... banyak masalah.hal2 peribadi.
membuatkan rai sedikit trauma. and rai teringin ubah nasib keluarga. nak mama and papa hidup senang suatu hari nanti... amin...




...alhamdulillah, setiap peperiksaan masa sek. rendah dlu rai berjaya kekalkan tempat pertama dari darjah satu hingga darjah 6 and menyapu habis semua hadiah2 mata pelajaran setiap tahun sebab takut ngan rotan papa mama. haha.




... ketua pelajar/ketua pengawas perempuan yang pertama kat sek.keb.btg melaka.muahaha.
tu zaman muda2 la..sekarang dah tak gila pangkat.wakakaka.

...mama and papa sangat tegas mendidik rai. pernah buku kena koyak sebab tak siapkan homework atau homework yang rai buat cincai2. dapat markah bawah 95 kena rotan besar ibu jari. pernah kena rendam dalam bath tub. bangun pagi pukul 5 pagi, mandi before kol 6 ptg ha.. mcm training tentera x? setiap hari kena baca sifir kuat2 atas motor masa atuk hantar ke sekolah.

...
FALL IN LOVE ngan kawan baik rai masa kecik2. haha.
kalau tau besar jadi couple, daku renung muka dia lame2 dlu.muahahaha.

... hobi membuat cake banyak2 pastu tak makan.haha.

... Sekali marah memang teruk gila. susah nak pujuk.tapi cepat memaafkan org.

... Seorang yang pendendam. so pepaham k.

... Tak suka pompuan gedik2. rasa nak sepuk2 je.

... rai seorang yang sangat setia dalam percintaan.chewah.haha



4-Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya..
sape2 yang tengah baca.. tolong la buat yer. jangan tipu! tuhan tau.hik2..


Next tag lak dari fatehah....

1)copy award untuk diletakkan di blog anda


2) nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini

  • blog dia menggunakan ayat2 yang simple tapi BEST.
  • orang nye cumel macam nak picit2 je.. hik2. buleh ke fatehah?huhu.
  • nama blog dia unik = TULISAN TAK CANTIK.
  • saya ngan dia join myspacetunai. modal kitorang dah berbalik pun!haha.sempaT!
  • orangnya baik and seronok berbual2 ngan dia.
  • suka baca blog dia sebab kadang2 rai senyum sowang2. haha.

3)nyatakan 9 fakta tentang diri anda sendiri
  • dari kecik sampai besar suka bisnes. macam2 bisnes daku buat. haha.
  • Gilakan kereta Nissan Skyline ngan Mazda RX-8. amin2. moga dapat satu ari nanti
  • suka memandu kereta idzmi sambil melanggar lopak2 air. muahahaha..biar idzmi jerit2.
  • future doctor.insyallah.tapi cita2 asal nak jadi doktor tentera.haha.
  • sukekan lelaki perut buncit sket. leh panggil abg cit2. wakakaka.
  • kalau tidur leh kalahkan beruang kutub yang tengah berhibernasi.
  • seorang kepala angin,panas baran and cepat hilang sabar.beware.
  • suka masak.suka buat cake.
  • baru dapat lesen kete percubaan.wakakakakaka. sape nampak daku kat jalan,ati2 ye.haha.

4) pilih 10 penerima award seterusnye dan describe tentang mereka
10 orang yang tengah baca benda nie.. kamu la!!! tengok sape lagi?? kamu la yang tengah baca kan... hik2... jangan marah...






Tag ketiga lak panjang sket..hik2.. dari PRIYA... thanx coz tag rai...





Are you in a relationship with anyone?
- yes

What's annoying you right now?
- fikir minggu depan dah balik sana! damn.

Do you have a certain someone who you can go to when things aren't so good?
- my mama

Would you take your last ex back?
- no. yang lepas biarlah lepas.

What can always put you in a good mood?
- money.muahahaha.

Who was the last person to make you cry?
- secret

Do you have a best friend?
- of course yes

What is something you need to go shopping for?
- babydoll dress and cute shoes.

How are you currently feeling?
- sleepy

Do you like your mobile phone?
- yes.beli murah from my member.haha.

Do you always answer your phone?
- haha. kalau si dia saya cepat2 la angkat.haha

Do you have a member of the opposite sex you can tell everything to?
- yes.aie.

Is there a difference between love and in love?
- love is universal.in love is related to 2 souls.

Can you recall the last time you liked someone a lot?
- haha.saya tak pernah sukekan sape2.serius.

Do you miss the way things used to be?
- miss call buleh ke.haha.

Did you sleep alone last night?
- mestila.

Who did you last say 'I love you' to?
- idzmi hafiz izaham

Have you lost friends in the past three years?
- yes. i miss my matrix life and secondary school!!

What's something you can't wait for?
- my wedding + honeymoon. wakakakakka.

Ever stayed up all night on the phone?
- yes.mula2 bercinta buleh la.. haha.pastu mata ku asyik nak lelap je skrg! haha.

What would you do if you found out your last ex was in a relationship?
- haha. takde rasa pape. biarla dia ngan hidup dia.moga bahagia.


Do you have a reason to smile right now?
- yeah... teringat kenangan lama.

Do you like your life right now?
- sometime. haha.

Who was the last person you talked to last night before bed?
- idzmi la.

What's more important to you, good grades or having fun?
- can i choose both? haha

Ever snuck out of your house?
- nO.

Have you kissed the last person who texted you?
- haha. dunno.

Do you think there is someone thinking about you right now?
- maybe...

Do you hate the last guy you had a conversation with?
- nO. i HEART him.hik2

How many people do you have feelings for?
- one and only.

Do you know anyone with the same birthday as you?
- yes.david beckham.

Will you kiss anyone tonight?
- yes. my mom. jangan pikir bukan2 la.

Where's your favorite boy?
- at ampang.

What do you think of the first person on your top?
- cute.haha

Do you believe what comes around goes around?
- yes. what u give u get back.

Have you ever cried from being so mad?
- yes. bergaduh kat hostel ngan sorg pompuan.

What are you listening to?
- khatimah cinta-6th sense

Did you ever lose a best friend?
- hurmm..nope.

Where will you be two hours from now?
- sleep in peace.haha.

What's your current mood?
-missing someone badly

What are you doing tomorrow?
- tengok org bersalin...attachment kat hospital kajang hari ke-8..arrrgghhhhh!

Whose bed did you sleep in last?
- mine la.

Whose bedroom were you in last?
- mine..

Are you happy about anything?
- happy with him.

What do you think about your hair right now?
- i like it. haha.

Have you ever kissed anyone with the name starting with a B?
- Bulat. kucing saya dulu2.hahahaha...

Last time you kissed or hugged someone?
- yesterday

What's something you really want right now?
-mazda rx8 (red colour). haha. can i?


The people you gonna tag?
anyone.

Friday, August 14, 2009

Pengalaman Seorang Ibu melahirkan anaknya.

Salam..
hyep semua.. moga hari2 korang ceria seperti biasa yer..
hampir seminggu rai menyepi...
sejak start practical nie..
balik2 je dari kerja..
bedebum atas katil...
hybernate macam polar bear
terus rai terlelap..
penat sgt!
tapi so far..
seronok juga..



Nak cerita pasal pengalaman??...
ni adalah kali pertama dalam hidup rai melihat org bersalin normal...
and ada juga yang melalui caesarean(operation)...
so setiap hari depan2 mata,
rai lihat camana baby tu keluar and then tengok juga time jahit.
serius rai cakap..
pengalaman melihat proses tu..
wat kan rai terkedu and insaf...
kadang2 bila tengok,serius airmata rai hampir menitis.
betapa susahnya seorang ibu untuk melahirkan anak...
masa diorang sakit sebab contraction yang kuat,
masa diorg push untuk lahirkan bby tu...
and then last sekali masa nak jahit tang situ... pergh...
macam2 ekspresi time tu..ada yang menjerit...
ada yang tenang and muka berkerut menahan kesakitan yang amat sangat.




memang perempuan ini istimewa..
dapat merasakan sakit yang bermakna tu...
memang meninggalkan kesan yg mendalam kat rai...
tapikan.. bila dengar je tangisan pertama baby tu...
tersenyum si ibu...
menangis kegembiraan sebab anaknya selamat dilahirkan...
indah kan jadi seorang ibu???



Walaupun rai belum belajar lagi subject obstetrics and gynecology nie kat uni,
sebab rai just pelajar tahun kedua...
banyak lagi yang rai perlu belajar.....
tapi pengalaman nie cukup bererti.
ada macam2 lagi sebenarnya yang terjadi di sebaliknya..
tapi rai rasa selebihnya adalah private and rai tak boleh ceritakan kat sini...
hurmmm...




Gambar kat bawah nie adalah satu proses yang dipanggil EPISIOTOMY...
sangat penting k untuk membantu proses kelahiran baby....
credit to wikipedia.



An episiotomy is a surgical incision through the perineum made to enlarge the vagina and assist childbirth. The incision can be midline or at an angle from the posterior end of the vulva, is performed under local anaesthetic (pudendal anesthesia) and is sutured closed after delivery. It is one of the most common medical procedures performed on women.



so.. sama2 la kita menghargai ibu kita k...
bukan senang dia nak melahirkan kita ke dunia nie...
sedih rasanya bila tengok ada anak yang derhaka kepada ibunya...
bayangkan macamana je perasaan si ibu...
bila anak yang ditatang mcm minyak yang penuh..
tak menghargai jasa2 nya....
ingatlah...
yang kita juga akan menjadi seorang ibu suatu hari nanti...





Mama,thanx lahirkan along....
Insyallah along akan balas jasa2 mama..
Mama adalah ibu terbaik yang tiada gantinya...
along terlalu sayangkan mama...




P/s: 2 minggu lagi rai nak balik!!! huwaaaaa. tak sanggup.. tak mo la balik la wey!!!! buleh ke... ala buleh la... wawawa... tak sanggup nak tinggalkan family + cinta hati lagi !.. isk2... next entry akan rai update dating kami. hik2.



Monday, August 10, 2009

Wedding Ann GreenStrawberry + PRACTICAL!



hik2...
sabtu yang lepas Rai & Idzmi gi kenduri kahwin sorang kawan
kat senawang,negeri sembilan...
and dia pun active blogging...
nak tengok blog gadis cantik manis tu??
click sini yer...
AnnGreenStrawberry


hehe...
kebetulan idzmi cuti seminggu....
so dia balik la rumah family nya kat port dickson...
so dari port dickson,idzmi drive ke puchong untuk amek rai... hik2..
Actually rai nak naik Komuter sampai seremban je...
tak nak susah kan dia..
tapi org tu tak kasi pula...
hik2...
terharu jugakla..haha







Then singgah jap rumah idzmi...
sampai rumah dia dalam pukul 11.30 pagi..
dia nak tukar baju la plak!
eeeeeeee...






Then kitorang sampai kat umah Ann dalam pukul 1 tghari...
actually ann nie classmate idzmi dulu...
Makanan memang best2...
lain dari yang lain...
kitorang makan banyak giler!
hik2...




budak2 ini sudah kekenyangan....





Ann memang cun la!




sama cantik sama padan kan??





Selamat pengantin baru.. moga bahagia sampai bila2...





Idzmi ngan kawan baiknya,hisratul...








owh..pastukan... rai jmpe sorang lagi kawan blogger kat situ!!!!
Farah! hik2..
comeyl orangnya....
tak sangka kan kite leh jmpe... hik2..


wawawa...
ramai nya yang kata rai dah tembam!!!!!
isk2..
ape boleh buat..
nasi dah jadi bubur ayam mcd....
hahahaa...
xpela.. rai happy kot..
hik2







Haha.. tapi masa on da way nak hantar rai balik...
lebih kurang beberapa km dari port dickson..
tetibe je ada lori terbalik depan kitorang...
ya allah.. takut gila k...
jammed lak tu jalan...






Then ada orang tu cabar rai bawak kereta dia masa on da way balik!
huhuhu...
takpe2 rai sahut cabaran tu...
muahahhahaa..
so idzmi jadi instructor baru...
wakakakakaka...







So esok.. (10 august 2009)
hari yang bermakna untuk kami berdua...
kebetulan sama..
macam berjanji2 pula kan..hik2..




Rai start practical kat hospital kajang...
Rai akan melaporkan diri kat bahagian Obstetrics and gynaecology...
haha..tengok orang bersalin!!!!
camana la esok agaknya kan...
berdebar2 gak hati rai nie....





and... esok idzmi pun memulakan tugas baru...
sebagai ADC (pegawai pengiring)
kepada Panglima Pendidikan dan Latihan TLDM, Dato' Musa Omar..
berdekatan ngan kementerian pertahanan, KL..
Kalau dulu dia bertugas di LUMUT, Perak and selalu je sailing lama2...
then ada la orang meroyan2 mcm pungguk rindukan bulan..
sebab tak pat contact langsung...
wakakakkaka...
daku la tu!!!! wakakakaka...



So sekarang lagi dekat dengan rai and maybe dia dah tak sailing.. hik2..
tapi tak tentu la.. maybe dia and rai akan sama2 bz...
so tatau la dapat jumpa ke tak..
kalau ade rezeki.. kita jumpa ek abg...
tahniah abang..
good luck and all the best to u...



hurmmm yela.. rai pun lagi 3 minggu dah nak balik....
mesti rasa sediey kan...
rai terasa juga...
bila ade suara2 sumbang cakap yang...
idzmi tu sure akan berubah hati + poya2 bila dah keje kat Kl nie....
yerla bila dah dok jauh2 sure la macam2 dugaan yang datang...
and kerjaya dia skrg perlukan banyak komitmen
and perlu hadir banyak function ntok mengiringi dato' tu..
tapi rai percayakan idzmi...
rai jadikan kata2 tu sebagai satu cabaran...
walaupun pedih.. tapi nak wat cmne...
mulut longkang memang tak leh nak tutup...
betul tak??
jodoh di tangan tuhan.. so rai serahkan padaNYA...


Friday, August 7, 2009

KEBAYA OREN + KOTAK2 HARAPAN HIDUP.haha




Hik2..
semalam Rai Menghabiskan satu hari suntuk kat Jalan Tunku Abd.Rahman,Sogo, KLCC ngan sunway pyramid...
hahaha...
macam nak patah kaki berjalan...
tapi rai suka jalan2...



actually nak pergi cari baju kebaya...
nak gi wedding kawan minggu nie..
insyallah...
bukan pe rai lupa nak bawak balik baju2 kurung rai..
semua tertinggal kat sana..
malas nak bawa balik rumah sebab beg dah berat.



so semalam rai beli la sepasang...
hehe..
so sekaligus baju nie jadi la baju raya untuk tahun nie..
muahahahaha..
jimat kan? haha.
ke tengah pujuk diri sebab tak dapat beraya lagi dengan family tahun nie??
wakakkaakakaka



Rai suka corak sulaman kat baju kebaya nie...
baju and kain dijual asing...
rai pilih kain songket..
kain dia tu leh adjust sebab kain tu tak jahit!
haha..
mula2 rai memang berkenan sangat2 dengan colour hitam + pink..
tapi yang kecewa nya saiz rai takde!
nampak sangat dah gemok la ko tu RAI
diam2 kata hati... dush2.
tapi rai memang tol2 puas hati dengan baju nie...
hehe...




cantik tak?






Sulaman dia kemas..




Malam pulak packing barang2 nak pos ke sana...
barang2 nie adalah barang2 dapur,barang2 buat cake,barang2 buat kuih and rempah2 yang sewaktu dengannya...
papa banyak tolong rai malam tadi..
hik2..
ex army kalau packing barang memang kemas! haha...
Nak harap rai packing?? wakakakakaka...
alamatnya... sampai sana kotak dah terburai isi perut
takut bag rai masa balik nanti overweight...
so terpaksa la poskan separuh melalui sea mail..
2 kotak nie je pun dah 20 kg!!!!
lagipun sea mail nie murah tapi lambat sket...
hampir 2 bulan baru sampai..
so better poskan awal2...
wakakakkaka..
papa perli2 kata rai nie nak bukak kedai meniaga ke kat sana...
muahahhahaha..




Puh2.. amin2.. moga2 selamat la ko sampai sana kotak2!





Bye2. ko mesti sampai k.. kalau tak sampai siap ko!ko la harapan hidupku untuk memasak kat sana! hahaha